няма топло???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

парно

Мнениеот amikus » Съб 24 ное 2007 19:19

И аз имам подобен проблем ново радиаторче всичко ново духа дунапрен от духалките и духа ми хладко при загрята на 80 градуса кола също така духа само на джама като въртя врътката няма ефект без клима съм

mytanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytanta » Нед 25 ное 2007 8:15

Вече имам парно АФРИКА. оказа се че клапите са заседнали и оголени,нама никакъв дунапрен по тях. Сега са облепени и клапите оправени.Само миризмата от лепилото е много силна и ме дразни, но смятам че с времето ще изчезне.

Потребителски аватар
Бибешков
Автомобил:
Двигател:

Re: няма топло???

Мнениеот Бибешков » Съб 13 фев 2010 14:15

e добре де а на мен като сваля барчето на скоростния лост гледам,че моторчето за клапата върти а не видях каде е жилото,и то ли е някъде там ? М/удругото уплътних горните духалки с двоино залепващо и има добър ефект

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: няма топло???

Мнениеот zfa159 » Съб 13 фев 2010 15:45

По повод липсата на филтър за купето - резултата е това :
Изображение
Ако съответно се стигне до там да се сваля таблото се точи фреона на колата,откача се целия кожух а не само тази част с топлото и клапите.Почиства се всичко (едно,че тази гнус задържа влага и второ,че задръства оттичащите тръбички за конденза...да не говорим за силаа на въздушния поток)и разбира се после се слага кутия с филтър.Ако те домързи да го направиш или ти се досвидят допълнителните около 50-тина лв за процедурите по фреона след време въпросния радиатор ще изгние и ще изтече фреона.Сплавта му не позволява да се лепи ако е загнил...нов струва 1030лв ;)
100% проблема с топлото не е заради липсата на филтъра понеже каквото и да влиза като боклуци спира в климатичния радиатор (питата му е финна и дебела около 5-6см и нищо не минава навътре).
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”