Проблем с ТДИ 90 кс.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Vrashkov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ТДИ 90 кс.

Мнениеот Vrashkov » Нед 25 ное 2007 12:07

Здравейте, нов съм, но веднага имам малко въпроси.
Ако някой може да помогне, що да не почерпя бири... :)

Колата ми е пасат в4 тди, 90 кс.
Масло и филтри са сменени преди около 8000 км и всичко си беше наред до вчера, докато както си работеше перфектно мотора, изведнъж спрях да усещам турбото. Газ,газ ама не дърпа както трябва. Освен това получавам някакво заглъхване на двигателя и започва едно "подритване", все едно да си играя да натискам малко по-малко педала на газта рязко, а после да го пускам?! Нищо не разбирам...

Свалих прозореца и си шмугнах главата през него да слушам какво става като давам газ. Турбото изобщо не го чувам обаче, не знам защо. А иначе около 1800-1900 се обажда,че е там и колата почва да ускорява нормално. Ама сега не...:( Няма го. Това подритване и загуба на мощност - възможно ли е да е някой филтър. То на 8000 си е за смяна и ще сменям заедно с маслото и всички филтри , просто така съм свикнал. Обаче какво друго би могло да бъде, ако не е от това? Случвало ли се е на някого?

Турбото може ли изведнъж да откаже , досега този двигател никога не е създавал проблеми?... Разходът не ми се е вдигнал, поне според борд компютъра.

И понеже четох доста тук , но досдта различни неща са изписани, кажете ми с хубаво 10в40 масло + всички филтри /без на климатика ,де/ колко би трябвало да ми излезе смяната?

Мерси предварително на който ми объйрне малко внимание.

Виктор.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 25 ное 2007 14:39

:welcome_to_group
Първо да кажа, че на 8000 км маслото ти е вече за смяна. Според мен не отлагай, ами сменяй. Питаш за цена - ами зависи много какво масло (като марка - вискозитета си го указал) и какви филтри (като марка пак) решиш да купиш. С риск да ме обвинят че има стотици теми за масло, ще ти кажа само, че трябва да е такова, което да отговаря на изискванията на VW за този двигател (VW 500.00 мисля че бяха, ама да не те объркам). Марката и цената са според предпочитанията и финансовата възможност; а също и това какво намериш. Много хора тук са писали че са доволни/недоволни от дадена марка масло или филтри.
С две думи - виж, потърси (из форума, с търсачката), прочети, и тогава решавай.

Vrashkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vrashkov » Нед 25 ное 2007 14:57

Благодаря!

Утре ще сменя тези консумативи...
Някаква идея по проблема с работата на двигателя ми?
От сутринта чета за черни пушеци и липса на мощност из форума и почва да ме хваща шубето с това турбо... Пепел ми на устата ,де...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 25 ное 2007 16:38

Първо смени консумативите и виж как ще е. Писал си че си от София - там има доста хора които могат да помогнат - niksi, Ventoman, WasteLand_TD, ...
Мисля си че не е от турбото - огледай вакуумни маркучета, кабели. Първо по-лесните и евтини неща елиминирай като възможен проблем.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 25 ное 2007 17:26

Защо не ходиш някаде да ти направят диагностика ?

Все едно да те питам , що на сестра ми корсата 1.5 тд пали по-трудно и харчи много .

Ако се задържи темата една седмица , като се включат всички разбирачи , ще получиш около 9 диагнози , и ако вярваш на всички ще ти стане лошо . :D

Vrashkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vrashkov » Нед 25 ное 2007 17:46

прав си май - блаодаря...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 ное 2007 8:45

Не е от консумативите и проблема не е от турбото/в смисъл механична част и последваща нова турбина за 1000-2000 лева/ :wink: Проблема е нейде по-електрониката.Иди закачват ти я на ВАГ-Ком,разглеждат......

Vrashkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vrashkov » Пон 26 ное 2007 22:05

След като смених всички консумативи и резултът е нулев, време е да питам къде ще ми препоръчате да закарам Любо /пасата/ утре, за да го качат на този ВАГ...

И пак мерси предварително.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 27 ное 2007 0:22

Е па що не почерпиш преди да си оправиш колицата.
Я па после пак защото сия оправил.

spam

P.S. Клапан N75 провери ли дали работи ?един трипътен такъв и огледай да не би да имаш откечн маркуч някъде за вакуума.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 27 ное 2007 7:19

стига с тоз клапан!колата не му върви ,а не да забива .най-добре на майстор,ще ше да спестиш и консумативите.мойто предположение е дебитомер ама не съм ванга.

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Вто 27 ное 2007 7:57

веднга при Ventoman,обади ми се да почерпиш после.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 27 ное 2007 14:57

ifidik написа:стига с тоз клапан!колата не му върви ,а не да забива .най-добре на майстор,ще ше да спестиш и консумативите.мойто предположение е дебитомер ама не съм ванга.

Аз смятам,че ако изобщо не работи N75 то колата ще се държи по този начин.Или пък вакуума за байпаса на турбото през този клапан е изфирясал нейде.
И да спомена че от дебитомера на зависи дали да работи турбото.

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 27 ное 2007 17:44

а кой измери колко надува турбото?ако н75 откаже ,в градски условия никой няма да разбере.ако е дебитомера не само ще прекъсва ами... ако ще да е битурбо

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 27 ное 2007 17:48

ifidik написа:а кой измери колко надува турбото?ако н75 откаже ,в градски условия никой няма да разбере.ако е дебитомера не само ще прекъсва ами... ако ще да е битурбо

Ако караш на повече оборти ще усетиш не ами пушек ше се вдига/отделно ако караш на ниски дебитомера и да не ти е в час/не става за въпрос за напълно скапан/пак може да не разбереш-отделно дебитомера не се "разцентрова" изведнъж/.Стига сте се карали може да е от дебитомер,може от Н75,може да е от помпа,може от центровка,може от запушени колектори...........Като за начало колегата е описал доста неща кво е правил по колата/койте са несъществени/ ,ама проблема си го е писал с г.......Първо притрисането и ненабирането може да са от различни неща.Как не набира-на ниски,на високи ,или постоянно..................

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 27 ное 2007 17:59

на каквито и обороти да караш в града н 75 няма да го разбереш.това е 90 коня.няма геометрии и други сложнотии.не се кара никой.в спора се ражда истината.(накрая ще се окаже калпава нафта)

Върни се в “Дизелови агрегати”