Дебатиране на изписани грешки - РЕМОНТИРАХ СИ САМ КОЛАТА

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 25 ное 2007 19:45

дай подробности? беше ли много замърсена и как е сега?може да пращами клиенти в долни ..... вече :lol:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 25 ное 2007 19:49

извинявай за въпроса.прочетох.браво

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

за ифидик

Мнениеот sstancheff » Нед 25 ное 2007 20:58

Здравей майсторе Ифидик,
не се прави на скромен в този форум.
Ти си талантлив майстор, и то млад за гр. Варна.
Тука е мястото да те похваля, че ти ми помогна да откриеме проблема на колата. После аз намерих /поне така се надавям/ начина да го поправя по най-лесния начин и вече имам работещ нормално двигател. Дано на всички колеги, с подобен проблев да им е ясно един от елементарните начини за ремонт /диагностика/ поне на проблеми. Защото, при мен от дебитомер, Н75, спукан вакумен маркуч, повреден датчик за налягане в ЕБУ /електронен блок за управление/, издухана турбина, и т.н. и т.н. се стигна до там, че всеки с подобен проблем може за извади маркучето от клапана над турбото и да го надуе за да види дали има спукване, а след това да бръкне под този клапан над турбото, където има една рейка за да види, че тя трябва да се движи около 10-12 линейни милиметра. Ако не колеги, вземете отверката, бръкнете внимателно и раздвижете механизъма, при което спеставяте пари за диагностика и наистина разбирате, че турбината ви е замърсена. Това е накратко, бъдете живи и здрави и дебатирайте проблемите си.

Потребителски аватар
Morskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Morskia » Пон 26 ное 2007 16:11

sstancheff - Аз съм доволен от работата им - колата се оправи и сега си върви нормално! Нищо немога да направя сам защото не разбирам и не искам да си утежнявам положението - При мен свалиха я изчистиха я,залепиха ми интеркулера - имаше малка дупка - и сега всичко е наред! А това за ценоразписа им май е така - според човека :lol: На мен ми взеха 300 лв. за всичко! Прецакан или не аз бях бос в тръните - така че сигурно добре са ме .........

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 28 ное 2007 10:19

4естито на колегата,поне си е разрешил проблема
едно малко уто4нение-геометрията се движи7-8линеини мм;и за да се разбере дали е зацапана се сваля клапана (трябва да се движи абсолютно свободно)

Потребителски аватар
Morskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Morskia » Сря 28 ное 2007 12:56

Аз не разбирам нищо от тези неща така че за съжаление каквото направят това! Нито знам колко мм. е хода нито къда да го видя :roll:
Колата забиваше на 3-4 хил. оборота и не вървеше сега е всичко ОК! Така че и да са ме излъгали с 100 лв. - ами това е положението :wink: Не че не ме е яд но при положение че отивам и ми казват толква струва - ако ми отърва - ДА ако НЕ търся друго място!

Върни се в “Дизелови агрегати”