Смисълът да запалиш на бензин ми е очевиден, но гасенето не. Може би за да няма останала газ в изпарителя?! но то дори да има - изпарителя е горещ и ще се доизпари
Въпрос за газова през зимата
-
restless
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за газова през зимата
Чел съм че се препоръчва колата преди да се гаси да поработи малко на бензин. Защо?
Смисълът да запалиш на бензин ми е очевиден, но гасенето не. Може би за да няма останала газ в изпарителя?! но то дори да има - изпарителя е горещ и ще се доизпари
, самата газ замръзва при по-ниски температури...
- VW_ABT
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AKL
мисля че към това трябва да се добави и факта, че генерацията се прецаква по-бързо, т.е. гние при ниски температури когато в нея има остатъчна газ. добре знаете че бензина подсушава гърнетата, а не ги мокри като газта:) ето защо ви съветвам да карате последните 200-300 м на бензин преди да изключите двигателя:)
Причините са много и са индивидуални за всеки тип двигател но не са от решаващо значение, възможността да се появи повреда защото автомобила не е загасен на бензин е почти нищожна може да я гасите на бензин само ако не я карате следващите няколко дни. Аз лично не обращам внимание на такива неща паля на гас и в студ и почти не използвам безин за сега няма проблеми само в големи студове паля на бензин и до минута след това сам на гас, все пак бензина е много по скъп.
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
".За къси(градски)разстояния - бензин."
Бе то вече поне в софия с тия задръствания няма "къси" разстояния.
Всичко е относително - ако колата ти седи в "топъл" (в сградата) гараж, няма проблем - тръгваш с температура на антифриза 10 градуса, смело може и направо на газ да палиш.
Също така, ако имаш ламбда контрол или газов инжекцион, няма никаква причина да се отказваш от газта на градско.
Бе то вече поне в софия с тия задръствания няма "къси" разстояния.
Всичко е относително - ако колата ти седи в "топъл" (в сградата) гараж, няма проблем - тръгваш с температура на антифриза 10 градуса, смело може и направо на газ да палиш.
Също така, ако имаш ламбда контрол или газов инжекцион, няма никаква причина да се отказваш от газта на градско.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Re: Въпрос за газова през зимата
restless написа: самата газ замръзва при по-ниски температури...
От това по голяма глупост скоро не бях чел !!! Колега самата газ в бутилката ти е -43 градуса. От това по- замръзнало незнам
-
restless
- Автомобил:
- Двигател:
че аз какво съм написал? че проблема не е в замръзването на газта, нали?napster написа:restless написа: самата газ замръзва при по-ниски температури...
От това по голяма глупост скоро не бях чел !!! Колега самата газ в бутилката ти е -43 градуса. От това по- замръзнало незнам![]()
Ето хората обясниха къде е проблема.
-
restless
- Автомобил:
- Двигател:
че аз какво съм написал? че проблема не е в замръзването на газта, нали?napster написа:restless написа: самата газ замръзва при по-ниски температури...
От това по голяма глупост скоро не бях чел !!! Колега самата газ в бутилката ти е -43 градуса. От това по- замръзнало незнам![]()
Ето хората обясниха къде е проблема.
По твоята логика всеки който пита нещо което не му е ясно задава глупав въпрос.
- Nick_axe
- Автомобил:
- Двигател:
napster написа:От това по голяма глупост скоро не бях чел !!! Колега самата газ в бутилката ти е -43 градуса. От това по- замръзнало незнам![]()
Колега я прочети ти каква глупост си написал!
ако е с такава температура
1.няма да можеш да пипнеш бутилката с ръка(ще ти залепне кожата моментално)
2.не можеш да задържиш такава температура без големи хладилни компресори
Вероятно си имал предвид че газта се изпарява при -43 градуса
Върни се в “Автогазови уредби”