Кремиковци отива за скрап

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Кремиковци отива за скрап

Мнениеот connor cane » Пон 26 ное 2007 10:18

колеги, ето какво прочетох днес:
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=212574

никога няма да се оправим.
този завод, ако се модернизира и работи на пълен капацитет, може да храни половината ни държавичка.
а то кво стана - дадохме го на мангалите (индийци), те му е....ха майката, а сега ще го разпродатат, ще си изкарат парите двойно и тройно, и чао до скив :evil:
защо позволихме цигани да стопанисват едно от най-важните предприятия за икономиката ни? какво можехме да очакваме от тях.
от мен да знаете, колеги - индийците са долни измекяри, мизерници, скъперници, миризливци и пълни нещастници. знам, че във форума расизъм не се толерира, а аз най-малко съм расист, но това е безобразие!!!
нашите бащи и дядовци са построили този комбинат с честния си труд и огромни усилия, а шепа управляващи дупедавци позволяват с него да се разпореждат цигани.
все пак - аз съм горд, че съм българин - дано нещата се оправят, ама не вярвам да е скоро. :( :arrow:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 26 ное 2007 10:21

абе ти не живееш май в софия???
аз пък го искам тоя завод изравнен със земята
а не да ни трови...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 26 ное 2007 10:24

DragoGT написа:абе ти не живееш май в софия???
а не да ни трови...

:да: Напълно съгласен !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 ное 2007 10:25

А БВП кой ще прави като го изравнят със земята :idea: Сигурно ще зойде от БНБ дето е основен играч в световната борса :lol: Иначе Кремиковци е прецакан тотално още доста преди индийците ,а тровенето е един от ефектите.В общи линий твабваше да се случи одавна.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 26 ное 2007 10:26

Rabbit_TDI написа:А БВП кой ще прави като го изравнят със земята :idea: Сигурно ще зойде от БНБ дето е основен играч в световната борса :lol: Иначе Кремиковци е прецакан тотално още доста преди индийците ,а тровенето е един от ефектите.В общи линий твабваше да се случи одавна.

той дали ще си избие заемите не е ясно
на НЕК само колко милиона дължат не е истина...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 26 ное 2007 10:26

а не да ни трови...

искам бат Бойко да се спусне по деснтно въже от хеликопер, в едната ръка с Desert Eagle, в другата граната, и да вдигне във въздуха завода :idea:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 26 ное 2007 10:27

а не да ни трови...

от софия съм.
ако всички производства се модернизират и се сложат пречиствателни съоръжения, под комините на кремиковци ше растат най-екологично чистите домати и крастваици - повярвай ми. това можеше да е отдавна направено. мангала митал трябваше да вложи пари за това - но той, като всеки уважаващ себе си циганин, предпочете да плаща глоби - смешни пари - по някоко хиляди на месец, но не и да инвестира в модернизация.
думата ми е за друго - че пак ни е.ат, а ние си траем и няма какво да направим. :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 26 ное 2007 10:29

Този завод е екологично бедствие,от 20 години сама се експлоатира и нищо не се поддържа.Има някакви електрически филтри които ги включват през деня,обаче нощно време...по добре да го няма.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 26 ное 2007 10:29

connor cane написа:
а не да ни трови...

от софия съм.
ако всички производства се модернизират и се сложат пречиствателни съоръжения, под комините на кремиковци ше растат най-екологично чистите домати и крастваици - повярвай ми. това можеше да е отдавна направено. мангала митал трябваше да вложи пари за това - но той, като всеки уважаващ себе си циганин, предпочете да плаща глоби - смешни пари - по някоко хиляди на месец, но не и да инвестира в модернизация.
думата ми е за друго - че пак ни е.ат, а ние си траем и няма какво да направим. :evil: :evil: :evil:

ти в кремиковци ли работиш?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 ное 2007 10:30

DragoGT написа:
Rabbit_TDI написа:А БВП кой ще прави като го изравнят със земята :idea: Сигурно ще зойде от БНБ дето е основен играч в световната борса :lol: Иначе Кремиковци е прецакан тотално още доста преди индийците ,а тровенето е един от ефектите.В общи линий твабваше да се случи одавна.

той дали ще си избие заемите не е ясно
на НЕК само колко милиона дължат не е истина...

Казах че отдавна е разсипан и неспасяем.Просто ти казвам да не се радваш ,щото рано или късно ще го осетиш косвено и по твоя портфейл.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 ное 2007 10:31

Целия проблем е ,че просто не работи завода като завод ,а само се експлоатират зверски и безразборно участъци от него.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 26 ное 2007 10:31

при закриването на такова голямо предприятие се очаква безработица след това.там е проблема че не се търси решение на проблема така че да си останат работещи подобни предприятия и да се намали безработицата а се стига до най-простото в което не се влагат пари за реставрация и прилагане на по-модерни технологий а се закриват.е то и ТЕЦ-овете тука цапат ама да земат да ги закрият ли?колко ли хиляди души ще останат без работа?кой ще е на далавера след това?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 26 ное 2007 10:33

Smoke написа:при закриването на такова голямо предприятие се очаква безработица след това.там е проблема че не се търси решение на проблема така че да си останат работещи подобни предприятия и да се намали безработицата а се стига до най-простото в което не се влагат пари за реставрация и прилагане на по-модерни технологий а се закриват.е то и ТЕЦ-овете тука цапат ама да земат да ги закрият ли?колко ли хиляди души ще останат без работа?кой ще е на далавера след това?

в момента безработицата в София е 0%, няма да навреди някой и друг процент безработни

Последна промяна от Ludia на Пон 26 ное 2007 10:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 26 ное 2007 10:34

Ludia написа:
connor cane написа:
а не да ни трови...

от софия съм.

ти в кремиковци ли работиш?

да - шлосер съм :lol:
майтапа настрана - в кремиковци съм ходил само веднъж - най-ме впечатлиха камионите в котлована - големи са колкото 5 нормални самосвала.
:wink:
явно и ти не ми схващаш идеята - металургията е струтуроопределящ отрасъл за икономиката ни. само помисли коло хора, които сега работят там, ще останат на улицата - отделно от всички други злини :evil:

Последна промяна от connor cane на Пон 26 ное 2007 10:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 26 ное 2007 10:34

Като работил 5 години там, мога смело да кажа, че ако се затворят мръсните производства като Доменно, Агломерация, Коксохим, Кремиковци с една според мен не много скъпа инвестиция може наистина да продължи да работи чисто и на печалба.
Но кой съм аз, че да ми е миродавно мнението!?
Нали се сещате, че този комбинат работи от около 50 г и понеже дори да го сринат със земята няма кой да налива пари там за екология. И какво ще се получи ще трябва да чакаме около 100 г, за да се изчисти от самосеби си района.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”