Висок разход - Диагностика?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Висок разход - Диагностика?

Мнениеот groznika » Пон 26 ное 2007 17:28

И така колеги,
До преди няколко месеца (2-3) всичко си беше ок. Кошницата ми гълташе около 7,5 градско и 5,5 извън градско. Хубаво ама преди 30-40 дни нещо усетих да ми поолеква джоба за повечко гориво...
Засякох я няколко пъти и установих разход градско 10.0 (+/- 0,5). За сравнение миналата зима не ми е надхвърляло 8,5л за 100 км.
Водих коша на доктор, гледахме центровки чудеса, сменях ме филтри... нищо! Преди 20 мин пак я засекох и за 102 км имам 10,5 разход градско.
Направо вече се хванах за главата. Идея нямам къде е проблем. Разлика в работата на мотора няма. Теч по системата също.
Нека добри хорица ме посъветват що да сторя. Вече мисля да я карам на диагностика да гледат моното...
В трази връзка някой ако ми препоръча добро място за диагностициране където да я закарам съботно или неделно време ще съм му изключително благодарен :)

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 26 ное 2007 18:20

аз моята я водя в GIP комплекс ама за събота и неделя ще питам и ще ти кажа утре,иначе съм многу доволен момчетата разбират

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 18:23

Колега не търси под вола теле :wink: Движението в Сф става вече не с дни а с часове все по отвратително :evil: а и още по лошо ще става :idea: Така че не сравнявай разхода ти дори и от преди месец а камо ли от миналата зима. Карай си колицата щом те слуша и не се вкарвай в излишни разходи защото вместо по добре може по зле да стане от излишно разбъзикване.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 26 ное 2007 18:32

Взимам под внимание движението в града, но тази разлика ми я даде страшно рязко и +2,5 литра не е никак малко :(
Подозирам ламбда сондата в замърсяване... Преди няколко месеца имах проблем с маслото и изгорих доста такова. Чудя се дали не се зацапала и да ми подава неадекватни данни към ECU-то :idea:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 18:43

Моя разход го дигна с 3-4л от един път :shock но май се оказа от мноооого качествен бензин защото след третото зареждане пак се нормализира :wink: Иначе и аз се съмнявах в ламбдата но ходих да ми я премерят и се оказа че си работи нормално :lol:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 26 ное 2007 18:55

Теодор написа:Моя разход го дигна с 3-4л от един път :shock но май се оказа от мноооого качествен бензин защото след третото зареждане пак се нормализира :wink: Иначе и аз се съмнявах в ламбдата но ходих да ми я премерят и се оказа че си работи нормално :lol:

И това го мислих... смених 4-5 различни бензиностанции за да елиминирам и тази опция (Опет, Лукойл, OMV, Еко, Shell...).

Кажете добър диагностик да закарам кочината :(

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 19:02

Ваското1 или под моста Чавдар отдясно посока Х.Димитър има едно малко сервизче само за диагностика на БОШ и момчетата си разбират от работата :idea:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 26 ное 2007 19:04

Теодор написа:Ваското1 или под моста Чавдар отдясно посока Х.Димитър има едно малко сервизче само за диагностика на БОШ и момчетата си разбират от работата :idea:
:да: и аз се убафи раути слушам за тях (ама внимаваи с гиола че мокрих картера там а моето не е ниско

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 26 ное 2007 19:09

Хмммм... на Ваското1 ей сега ще му драсна два реда да видим какво може да се уговорим. В крайна сметка и юнаците под моста са ми наблизо.
Мерси колеги :)
Ще пиша какво е станало.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 19:10

dkalfov написа:
Теодор написа:Ваското1 или под моста Чавдар отдясно посока Х.Димитър има едно малко сервизче само за диагностика на БОШ и момчетата си разбират от работата :idea:
:да: и аз се убафи раути слушам за тях (ама внимаваи с гиола че мокрих картера там а моето не е ниско
    Еми кво правиш в гьола бе колега :lol: на светофара свиваш в ляво а не в дясно и отдолу под моста пак стигаш там но без гьолове :wink:

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Пон 26 ное 2007 23:09

колега, след още няколко месеца само ще си мечтаем за такъв добър разход с тези задръствания

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 27 ное 2007 15:29

Теодор написа:
dkalfov написа:
    Еми кво правиш в гьола бе колега :lol: на светофара свиваш в ляво а не в дясно и отдолу под моста пак стигаш там но без гьолове :wink:

Ам така - тез младежи са пушка там - аз карах АБУто :)

ПС Теодоре, тогава не помня дали писах ама съм предал заръчаното! :)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 27 ное 2007 15:34

Идвам от диагностика. Всичко е перфе :shock
Компресии, температури, центровки, датчици, ECU... всичко!
Доктора каза, че машинката е пушка и е в повече от отлично състояние.
Единственото разумно обяснение за тази работа е или задръстването по София или някой микро теч по бензиновата инсталация.
Посъветваха ме да я изкарам на дълъг път за да добия по-реална представа за разхода.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 27 ное 2007 15:40

groznika написа:Идвам от диагностика. Всичко е перфе :shock
Компресии, температури, центровки, датчици, ECU... всичко!
Доктора каза, че машинката е пушка и е в повече от отлично състояние.
Единственото разумно обяснение за тази работа е или задръстването по София или някой микро теч по бензиновата инсталация.
Посъветваха ме да я изкарам на дълъг път за да добия по-реална представа за разхода.

Карай си колата и не се занимавай, човече.Просто си назначи 2 дни като е по-топло и се качвай на ттрамвая и готово.
Отвратително е по тоя трафик.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 27 ное 2007 15:51

Мда... май така ще стане. Мерси на всички отзовали се по темата :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”