Въпроси за принтер..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 25 ное 2007 22:29

Специално за тази марка brother имам преки наблюдения от един на две години,моя и един чисто нов...
И трите работят повече от прилично,само чисто новия не иска да се разбере с уиндоуса на лаптопа(няма я функцията Принт на десен бутон)-100%софтуерен проблем....абе МС братче,кво друго :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 26 ное 2007 3:17

Проблема не е МС (не, че ги защитавам) а в самото устройство. Брадър до преди 5 години още правеха основно пишещи машини. Всичко останало им беше странично производство. На последък благодарение на ниската си цена (също като Самсунг) заляха пазара с боклуци с много кратък живот и посредствено до ниско качество. От всичкото ми ровичкане в такава техника бих препоръчал в следния ред: Канон, НР, Епсън. Това са и най-старите и с традиции фирми в мастилено струйния печат. Автоматично забравяш за мастиларки на фирмите Самсунг, Брадър, Лексмарк, Ксерокс, Оливети и всякакви други известни и неизвестни марки.
Когато говорим за лазарен печат, копирни машини от различен клас или фотографска техника (аналогова и цифрова) подредбите винаги са различни като се появяват и други фирми. Почти няма фирма която да е на върха във всяка една област. Ако си купувате техника не се доверявайте на съветите на търговците на такава. Те винаги пробват да ви пробутат това от което печелят най-много. Питайте техници на такава и потребители ползващи техника в същата сфера за която ви трябва и на вас. Не се подлъгвайте и с цената на консуматива. Не винаги най-скъпото е най-добро. Проблема е, че най-евтиното винаги е най-лошото.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 26 ное 2007 21:24

Както написах-МС-кво да правиш-имам впредвид това,че същия този мултифункционален урод закачен на обикновен комп,тръгна отраз,а на лаптопа правеше всичко друго без принт :wink: :wink:
Съгласен съм с всичко което написа,но позовавайки се на моя опит-не съжалявам че съм си купил "пишеща машина" :wink: !Още повече че аз го купих само защото в този ценови диапазон само този беше с 4 цвята различни мастилници-тоест за всеки цвят --отделна
А и цената на черната беше някъде около 30тина лв,а на цветните-по-малко.

Последна промяна от chy на Пон 26 ное 2007 21:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 26 ное 2007 21:26

Brother-а който имам за щастие работи до момента безотказно (повече от 2 години и около 3000 разпечатки до момента). И оригиналната касета му я пълних по точни указания на МамаМу. И го ресетвах вече пак по негови указания. И при прилична оферта за лазарен HP ще си го купя пак по негови указания. И HP са на същите цени като Brother (Canon е малко по скъп). Единственото което съжалявам - незнаех че МамаМу се познава лично с принтерите че да ме информира кои са точните пичове mhihi

ПС. А от всяко правило си има изключения, моя принтер явно е едно от тях (пупу да не чуе дявола).

ПС. А от МамаМу знам, че барабана е тва дет не го покрива гаранцията и което се случва да си замине при ефтинджосите кат брадър и самсунг :) и е камара кинти...

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 27 ное 2007 8:36

checheneca написа:Луис по мултифункционално устройство аз азбирам 3в1 или повече в едно.примерно:принтер,скенер и ксерокс.Нищо против тези машинки брато ама съм чувал бая минуси за тях.Нещо небили много мултифункционални,давали дефекти а и се прецаквали по барзо.А и ако ти се прецака едно от 3-те пак загиваш....просто спира да работят другите 2 :?

Абсолютно си прав, колега, само ядове се бере с тия мултифункционалки.
В момента имам едно дърво такова вкъщи, не работи, мързи ме да го нося на сервиз и не знам дали да не го метна през прозореца направо някой ден - НР 1210 мисля че беше. С един приятел си взехме и двамата такива, неговото сдаде багажа още първия месец и от сервиз на НР не успяха да му го оправят. Моето изкара около две години и даде фира. Моя съвет е ако се взима нещо, да е само принтер или само скенер напр...

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 27 ное 2007 11:33

LuIS написа:нямам принтер ,но тия дни мисля да взема едно мултифункционално устройство..
към това съм се насочил.. но дали ще го има в наличност
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09024090
ако искате предложете някой друга машина до към 140 лева,но се ангументирайте защо и с какво е по-добра.

Колега бих ти препоръчал тази машинка http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09028896
Причината е в различната технология на главите при HP-то и Canon-на,какото са писали колегите по горе при Canon резервоарчето с мастилото е отделно от главата и когато ти свърши мастилото трябва да си вземеш оригинални патрочета(резервоарчета)-4x30лв или да ги напълниш 4x12лв,но при втория случай има опасност да ти се запуши главата,която струва колкото принтера.При HP-то главата и резервоарчето са едно цяло и там когато ти свърши мастилото можеш да си рециклираш мастилницата n-пъти(9 лв черна,13лв цветна),стига да не изгори(става,но рядко).
Друг е въпроса за какво точно ти трябва такова MFC(какво щв печаташ и колко),имай в предвид че ако си вземеш мастилка трябва да и пускаш поне 4-5 страници на седмица,защото мастилото засъхва и се запушват дюзите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”