Много дразнещо скърцане между десните врати

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Много дразнещо скърцане между десните врати

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 26 ное 2007 18:18

Изчетох доста теми за всякакви видове скърцания, но за такова като моето не намерих нищо...

Става въпрос за скърцане откъм пластмасите които са около колоната между вратите от дясната страна. Скърцането е все едно се търкат пластмаси или някаква пластмаса се огъва. Изключително много дразни! Появи се откакто се задържа повечко време мокро, влажно... Скърца при влизане в дупки и при осукване на купето, като карам по неравен терен примерно. Пробвах всички пластмасови детайли които се виждат, не е от тях. Някъде от вътре идва дразнителя, зад колана или някъде там... Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и ако да как може да се отстрани скърцането евентуално...

А приемам и съвети относно как се разглобяват пластмасите около колоната между вратите, за да мога да търся там... Малко страшно ми изглежда с колана там...

:cry:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 27 ное 2007 10:25

:cry: Никой ли не може да ми помогне? :cry:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 27 ное 2007 10:49

Колега не сам имал твоя проблем но единственият начин е да разглобяваш и да търсиш от къде идва проблема. :wink:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 27 ное 2007 16:10

Имам абсолютно същото гадно скърцане,на същото место,но колата ми е друга,така че няма как да ти помогна.Само с разглобяване става и при мен мисля,че е от механизма на коланите.Успех!

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 29 ное 2007 22:54

А имам подобно скърцане което идва от пасажерската седалка ... много е дразнещо ;)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 30 ное 2007 1:39

Хъм тази тема и мен ме измъчва от много време (и аз с В3).Оказа се обаче,че е нормално колкото и да е дразнещо - пластмасата остарява и започва да скърца при търкане с друг пластмасов детайл.Отделно самите скоби,които държат тези пластмаси и те скърцат.При стария Пасат направо се бях побъркал особено след като го сложих на газови амортисьори.При каране по павета не си чувах радиото от скърцане.Един ден не ми издържаха нервите и я разглобих цялата да търся къде е проблема.Едно по едно сглобявах всичко като там,където се допират две пластмаси слагах това,дето е като тънък дунапрен и го слагат при опаковане на екрани,лицеви панели на техника и т.н. (едно меко и доста тъничко).Та общо взето намалих драстично шумовете ама част от скърцанията си останаха.
Огледай да не скърца горе от снадката на пластмасата,която върви над вратата и пластмасата,на която е закрепен колана.При мен оттам скърцаше при минаване по неравен терен.
Успех!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пет 30 ное 2007 8:27

А приемам и съвети относно как се разглобяват пластмасите около колоната между вратите, за да мога да търся там... Малко страшно ми изглежда с колана там...

Не е чак толкова страшно :lol: Започваш със свалянето на долния праг, после вървиш нагоре по конзолата с колана. Има доста щипки,но с повече внимание и търпение/да не забравяме и вълшебните думи за родител от женски пол/ ще се справиш!

Потребителски аватар
brainstorm
Автомобил:
Двигател:

Re: Много дразнещо скърцане между десните врати

Мнениеот brainstorm » Чет 06 дек 2007 20:00

DJ_TOLYO написа:Изчетох доста теми за всякакви видове скърцания, но за такова като моето не намерих нищо...

Става въпрос за скърцане откъм пластмасите които ...........

:cry:

Колега пускай музиката по-яко и заеби, всички скърцаме някъде около вратите :lol:

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пон 10 дек 2007 11:53

Този проблем и аз го имам от скоро :)

При мен се чува само при завои, и засега не е много силно. Има го от 1-2 седмици.

Интересно, защо скърца само от дясната страна?

Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trace » Сря 26 дек 2007 19:31

Вече писах на един колега за това скарце ето какво му писах
Един мой приятел каращ Пежо имаше подобен проблем със скърцането и във форума на Пежо му препоръчаха да си напръска уплатнрнията на вратите със силиконов спрей. В първия момент си мислеше, че го базикат но после пробвах ме и за наше най-голямо учудване колата спря да скърца като на разпад. Ако имате желание можете да пробвате. Успех.

Върни се в “Passat”