въпроса ми е може ли да се запали дизелов двигател без компютър, по скоро ме интересува за 1.2 тди и/или по-принцип?
този комп освен датчици за температура друго инфо ползва ли?
компютър и дизел
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Мисля си, че не може, но да кажат и по-запознатите. Датчиците за температура са една малка част от всички - има за налягане, количество въздух, натиснати педали за газ, спирачка, съединител (със сигурност изпускам и още нещо). По-скоро с липсващ (откачен, неработещ) датчик може да запали - в компютъра има аварийни програми. Ако се интересуваш и четеш руски (може да има и на английски), да ти дам някой друг .pdf за четене (за 1,9 TDI е, ама си мисля че няма да има голяма разлика) ? Всъщност сещам се че имаше и на български някакъв превод. Виж най-горните теми в раздела.
аха
gr_kanev написа:Мисля си, че не може, но да кажат и по-запознатите. .
благодаря за вниманието, със сигурност компа е важна част от ефективната работа на двигателя, но поне да го запаля да видя дали бачка.....да се надяваме, че няма да има особена нужда от комп за да работи добре?!!?
фгд
т.е. за да запаля двигателя, той трябва да има компютър?! баси сложнотията......някой има ли идея освен за температурата други датчици има ли компа за да бачка двигателя? става въпрос за 1.2тди /99-2000г.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
дфсг
Rabbit_TDI написа:Около 15-20 датчика има общо.Това обаче което го блокира да запали и да е умрял компа,да няма ток към него или блокирал имобилайзер.
браво, надежда в мрака....дано си прав приятелю.....
други идеи?!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
СДФ
Rabbit_TDI написа:Ми кажи точно какъв е проблема?
проблема е, че търся такъв двигател засега имам няколко оферти, но искам да знам дали е възможно да го запаля........
асд
ifidik написа:единствения начин да запали е да го полейш с бензин и клечката.сори за израза ама си е така
може би имаш предвид да го полея/ полееш, но ще мни е по-лесно с нафта.......не се извинявай за израза, а за правописа

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Re: СДФ
pow написа:Rabbit_TDI написа:Ми кажи точно какъв е проблема?
проблема е, че търся такъв двигател засега имам няколко оферти, но искам да знам дали е възможно да го запаля........
Търсиш само двигателя ли?Ако е така без навързан ком няма как да го запалиш-ще трябва да го гледаш основно на око

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pow написа:проблема е, че търся такъв двигател засега имам няколко оферти, но искам да знам дали е възможно да го запаля........
Не можеш да го запалиш ако ти го докарат от чужбина от морга на пале,но не ти и трябва те (в белите държави)преди да го свалят го пробват и ако е Ок се пише на едно картонче от каква кола е и на какви километри и се сваля и се продава самостоятелно с гаранция че работи.

П.С. Имобилайзера блокира компютъра,а не двигателя,а двигателя не работи без компютър-но ти като сложиш нов двигател на твоята си кола с твоя компютър и твоите оригинални ключове ще си пали ОК.
Vladko написа:pow написа:
П.С. Имобилайзера блокира компютъра,а не двигателя,а двигателя не работи без компютър-но ти като сложиш нов двигател на твоята си кола с твоя компютър и твоите оригинални ключове ще си пали ОК.
аааа значи без комп нема да станеееее, дано да си има комп, щото след удара моя е изгорял(поне така си мисля), горя цялата кола.....абе ужас и огън!!!!колко струва един комп?! нов/2 ръка??
Върни се в “Дизелови агрегати”