Tuning Upgrade на Аспиратор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 27 ное 2007 17:45

vladtod® написа:за какво ти са филтри като издухва навън миризмите?

Идея си нямам все за нещо ще са ги сложили.

Rabbit_TDI написа:Освен да извадиш мотора да го разгледаш и смениш с по-бързооборотен друго не се сещам :?

Това го направих ама само с разглеждането си останах и го върнах на мястото му.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 27 ное 2007 17:51

Ми тогава отиваш в някой магазин за моторчета търсиш такова дето става и е с възможно най-високи оборти и се пробваш да го слагаш.Филтрите са да обират миризмата да не ходи по комшийте и природата и да не ти връща ,ама щом без тях не работи си принуден да пробваш малко без тях.
P.S.Архитекта няма от къде да знае комините как са при условие ,че не ги е стройл :lol:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 27 ное 2007 17:55

без филтри скорро време ще се наложи даа го разглобяваш целия и да стържеш мазнини................ако въобще успееш така че без филтър по добре недеи

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 27 ное 2007 17:58

Rabbit_TDI написа: ...
P.S.Архитекта няма от къде да знае комините как са при условие ,че не ги е стройл :lol:

И той един аз да му го сло*а на архитекруното образование.

- Добро утро бих желал да проверите да не е запушен комина( или дупката за аспирация ).
- Обади ми се след 1 седмица, ако имам време ще го видя.
After 1 week
- Добро утро дали имахте възможноста да погледнете ....
- Май гледах, май е ок. Какво не дърпа ли.
- Дърпа но не толкова убедително
- Е какво повече искаш.
Следва мълчание около 5 мин. в което се гледаме влюбено

:shock :shock
Леко се съмнявам в думите му :evil: :evil:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 27 ное 2007 18:10

Ми гледа да те разкара.Пак ти казвам няма от къде да знае как е комина щото не го е стройл/той е погледнал чертежа с мястот което няма никво значение :lol: -а и комина го дава инженер ОиВ ама тва е друга тема/.Най -честите проблеми по комините са обърнати блокчета ,или неправилно сложени отвори/междинни блокчета или паднал отпъдък в тях.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Вто 27 ное 2007 19:58

За да не се напълни моторът (моторите) с гняс или т.н. мазнини и др. Което ще доведе до неговата смърт :lol:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 27 ное 2007 20:03

Ludia написа:що умувате дали е запушен комина?
щом като махне филтрите, има чувствително подобрение, значи му трябва по-мощен :roll:

ако е от филтрите, тряя да са бая зацапани, та да пречат на въздуха. а аспиратора е ноф да го е.а...

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 27 ное 2007 20:07

Аднан,само за да си представя картинката:-марка,модел на аспиратора,каминнен тип ли е ,с турбини,метален филтър...дай повече инфо-даже и ако го намериш кат артикул в някоя страница на някой хипер,мегамаркет-по -гуд!!!
Понеже работата ми е свързана и с монтажа на такива уроди и доста марки и модели са ми минали през ръцете,имам някакви наблюдения :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 28 ное 2007 10:11

chy написа:Аднан,само за да си представя картинката:-марка,модел на аспиратора,каминнен тип ли е ,с турбини,метален филтър...дай повече инфо-даже и ако го намериш кат артикул в някоя страница на някой хипер,мегамаркет-по -гуд!!!

Няма го в сайта на магазини Зора ( от там сам го взел ).

Марка Crawn, Каминен тип е да, с турбина или без незнам мотра е кръгъл с 3 степени, филтър метален.

Друго не се сещам :(

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 28 ное 2007 18:12

Изображение
Такова,ама само едно ли е-ако да значи че си купил абсорбатор с малък дебит-този моя е с дебит 450м3/ч. и е добре като за парите си...(конеляно-2 мотора,под 100 кинта ми се върза на мен), има едни такива на тая марка(пиша за нея щот са ефтинджос,в сравнение с другите по-маркови)каминен тип,инокс,две турбини и мощ 650м3/ч.!!-на трета степен супата спира да ври-толкова силно дърпа :!: :!:
Нямам наблюдения върху Crown,но си мисля че това прастмасовото кръгло нещо е филтъра с активен въглен,а металната решетка е просто за хубост :lol: ,та филтъра почти съм убеден че се сваля(или има гайка за закрепване,или се върти и се откача от ушетата на корпуса...Също така съм почти убеден че имаш клапа която управлява възд.поток-да циркулира или да заминава директно към комина.
Ако ги има тези неща,пробвай като махнеш филтър активен въглен и клапата да е в положението за комин-ако пак не дърпори-незнам какъв ъпгрейд може да се направи(освен смяната...)

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 28 ное 2007 18:20

Само да питам на каква височина е монтиран от печката по спомени не трябва да е повече от 60-70см. :D

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 28 ное 2007 18:25

ceci_rohe написа:Само да питам на каква височина е монтиран от печката по спомени не трябва да е повече от 60-70см. :D

60-65см. при обикновен или керамичен и 70-75см при газов :idea: -но това е препоръчително за гаранцията на уреда!Мога да те уверя че почти никой в мебелния бранш не го монтира на повече от 60см-просто обърнатия плот е с фабричен размер 60см и няма как да стане без да се наруши визията :D

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 28 ное 2007 18:31

chy написа:
ceci_rohe написа:Само да питам на каква височина е монтиран от печката по спомени не трябва да е повече от 60-70см. :D

60-65см. при обикновен или керамичен и 70-75см при газов :idea: -но това е препоръчително за гаранцията на уреда!Мога да те уверя че почти никой в мебелния бранш не го монтира на повече от 60см-просто обърнатия плот е с фабричен размер 60см и няма как да стане без да се наруши визията :D

Само питам защото има всякакви майстори ако не е монтиран като хората няма да тегли.Дядо ми знаеш ли каква приказка има за комина (ако не тегли ще теглиш ти) :D :D :D

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 29 ное 2007 9:45

chy написа:Само да питам на каква височина е монтиран от печката по спомени не трябва да е повече от 60-70см. :D

Точно 60 см. е мотиран аспиратора от печката ! Мисял, че има такива нещица като филтри които си поснал на снимката :roll: днеска, ще ги махна да видя какво става.

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Чет 29 ное 2007 17:01

Adnan написа:

Идея си нямам все за нещо ще са ги сложили.

Rabbit_TDI написа:Освен да извадиш мотора да го разгледаш и смениш с по-бързооборотен друго не се сещам :?

Това го направих ама само с разглеждането си останах и го върнах на мястото му.

Начи, тук има две тънкости.

Филологично-техническа: "Аспиратор" е просто фуния с вентилатор който дърпа парата и миризмите и ги праща в комина. "Абсорбатор" е друго, по-сложно устройство - има филтри (включително с активен въглен) които улавят миризмите без да е нужно свързване към комин.

Сервизно-епидемиологична: Металните филтри си трябват - те са за улавяне на парите от мазнините - иначе вентилатора ще клеяса.

Дизайнерско-въздуховодно решение на твоя проблем (без промяна на визията и без сваляне на филтрите): отиваш в "Практикер" или "Бриколаж" и си купуваш един допълнителен (проточен) вентилатор който монтираш между дупката в комина и края на тръбата от аспиратора. С което чувствително увеличаваш дебита на въздуха.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”