“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 28 ное 2007 9:38

auubau написа:
doktora написа:.... Моята бутилка събира 30 литра газ . В случая кое е по удачно и правилно да се ползва - шишенцето за 20 л или за 50 литра? Какво ще стане ако се добави шишенцето за 50 литра?
spam Извинявам се много за спама но не мога да се сдържа.
Ами колега газта ще стане като керосин и ще ти се разтопят буталата от високата температура :lol: :eyecrazy :027:
Ако модераторите сметнат, че е нужно - да изтрият поста!!!

Алооу колега, защо да е спам бе. Нали темата е точно за тази газ, а форума е да си помагаме :idea: !!! На мен не ми е ясно, не искам да си разтопя буталата както ти казваш и затова питам. Не бях наясно дали може да се сипе част от шишенце, а не цялото и колегата ITN за разлика от теб ми е разяснил точно и ясно какво мога да направя, а не да се прави като теб на отворко. Аман от "разбирачи" Изображение

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 28 ное 2007 10:47

doktora написа:
auubau написа:
doktora написа:.... Моята бутилка събира 30 литра газ . В случая кое е по удачно и правилно да се ползва - шишенцето за 20 л или за 50 литра? Какво ще стане ако се добави шишенцето за 50 литра?
spam Извинявам се много за спама но не мога да се сдържа.
Ами колега газта ще стане като керосин и ще ти се разтопят буталата от високата температура :lol: :eyecrazy :027:
Ако модераторите сметнат, че е нужно - да изтрият поста!!!

Алооу колега, защо да е спам бе. Нали темата е точно за тази газ, а форума е да си помагаме :idea: !!! На мен не ми е ясно, не искам да си разтопя буталата както ти казваш и затова питам. Не бях наясно дали може да се сипе част от шишенце, а не цялото и колегата ITN за разлика от теб ми е разяснил точно и ясно какво мога да направя, а не да се прави като теб на отворко. Аман от "разбирачи" Изображение
:oops: Много се извинявам колега!!! Но не си ме разбрал. Поста беше написан със сарказъм относно прехвалената им добавка и не беше насочен срещу твоето желание да разбереш повече за нея. Много ясно че няма да ти се разтопят буталата - направих си базик с мнооого чудодейната добавка. :roll: Извинявам се отново, че те засегнах!!! Нямам желание да обиждам когото и да било от форума! :bowdown Честно казано от както е излязла тая газ карам само с нея, но мисля че разликата от предишната петролска газ, която зареждах не е чак толкова голяма.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 28 ное 2007 11:44

И аз ти се извинявам колега че не съм схванал тънкия бъзик ИзображениеИзображение . Тъй като все още не съм пробвал тази добавка, имам желание при следващото зареждане да сложа от нея и да видим как ще се държи Паси. Затова сега живо се интересувам от къде, как, какво, колко и т.н.
Посетих и сайта който ми беше дал колегата и прочетох ето тук Изображение че "Предозирането на добавките не вреди на амтомобила"
А ето въпроса и отговора който получих, след като им писах:
"Карам колата си на газ от близо 4 год и сега имам желание да пробвам добавката за газ която е в пластмасови шишенца. Тъй като бутилката събира 30 литра, искам да ви помоля за съвет коя разфасовка да закупя - 20 или 50 мл?Може ли да закупя 50 мл и това количество добавка да бъде разделено на две зареждания ( 2 х 25 литра газ ) ?"

"Относно Вашия въпрос, най-разумното решение е да си закупите малка опаковка от 50 мл на добавката за пропан - бутан, която да използвате за две зареждания ( 2x25 литра газ ). Годността на добавката Хелиос 10 газ е 3 години, при добро съхранение, което позволява съдържанието на опаковката да се използва на части."

Надявам се да съм бил полезен на колегите на които бутилките им са различни от 20 и 50 литра

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 29 ное 2007 20:40

yosifov написа:Здравейте отново!

Г-н One тъй като преценката на качеството на продукта зависи и от използваната технология от клиента, сме създали програма, чрез която да имам пряка връзка с водещите специалисти, които поставят и сервизират АГУ, за да направим продукта максимално адаптивен към различните видове АГУ и да предложим профилактични мерки на клиентите, чрез които те да използват максималния потенциал на своите АГУ и на продукта.

Не си позволявам да ви давам съвет как да избирате авторитетите си, само ще си позволя споделя моя опит: когато имам възможност се старая да купувам от по-голям търговец, защото мога да му търся повече сметка, за това което получавам. Референции „от един познат” или „от сервиза, където са ми поставяли бутилката” носят риска на безнаказаността и слуха, на база на които прагматични хора, които са инвестирали не малко в автомобила си не ми се вижда сериозно да приемат като чиста монета.

Г-н asentm ще се съгласите, че преценката на качествата на една рекламна кампания е функция на това колко хора са видели и запомнили рекламата. Във вашия случай „проникването” (рекламистки термин) е доста сериозно, което показва, че даже и „тъпа”, според вас, рекламата ни си е свършила работата.

Г-н digigi абсолютно сте прав, че водя дискусия във повечето от популярните форуми в България, което признавам не е ме прави „по-сложен”. Притеснителното е, че въпреки усилията ни не сте ни клиент, което е ключовото във вашия постинг. Надявам се, че усилията, които полагаме ще променят вашето мнение.

Г-н joker благодаря ви за оценката. Единствената цел, с която си позволявам да пиша във вашия форум е информация. Решението всеки го взима сам, моето желание е, който чете тези редове да го вземе информирано. Надявам се дискусията да не стане за личности, а за продукта, който е далеч по-интересен от моя скромност.

Уважаеми колеги.....аз лично не съм срещар по-почтено и точнто описание на продукт от негови япроизводител.....още повече във форум където знае се,че може да пишеш кавото си искаш и от името накойто си искаш......повечето отВас са много компетентни и обезателно ще се съгласите,че разходът особено газ е функция на много променливи.....тепература на околнот среда,начин на каране,техническо състояние на колата,лоялност на газ-продавача и т.н......но не забравяйте едно нещо което си остава доста важен критерий лесно оценим от опитен шофьор който си следи колата...това е динамиката!!!!!По-доброто ускорение означава ни повече ни-по-малко достигането на по-висока скорост за по кратко време при ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН НА НАТИСКАНЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТа(моля за извинение за лаическото обяснение..ам аз съм само прост доктор) и това се усеща .......аз вече писах...в градски условия предимствата на тази газ са по-малки поради огромното количество променливи влияещи върху разхода...но опитайте на по-дълъг път и ще се убедите!
Професията ме е направила Тома-неверни и аз за всичко търся доказателствне материал.....но кагота нещо е очевидно и осезаемо,просто е неетично да викаме на черното бяло.....
P. S Ей сега Оne ще почне да ме псува.....щото той по принцип обича да ме псува :wink:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 30 ное 2007 8:52

joker написа:Уважаеми колеги.....аз лично не съм срещар по-почтено и точнто описание на продукт от негови япроизводител.....още повече във форум където знае се,че може да пишеш кавото си искаш и от името накойто си искаш......повечето отВас са много компетентни и обезателно ще се съгласите,че разходът особено газ е функция на много променливи.....тепература на околнот среда,начин на каране,техническо състояние на колата,лоялност на газ-продавача и т.н......но не забравяйте едно нещо което си остава доста важен критерий лесно оценим от опитен шофьор който си следи колата...това е динамиката!!!!!По-доброто ускорение означава ни повече ни-по-малко достигането на по-висока скорост за по кратко време при ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН НА НАТИСКАНЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТа(моля за извинение за лаическото обяснение..ам аз съм само прост доктор) и това се усеща .......аз вече писах...в градски условия предимствата на тази газ са по-малки поради огромното количество променливи влияещи върху разхода...но опитайте на по-дълъг път и ще се убедите!
Професията ме е направила Тома-неверни и аз за всичко търся доказателствне материал.....но кагота нещо е очевидно и осезаемо,просто е неетично да викаме на черното бяло.....
P. S Ей сега Оne ще почне да ме псува.....щото той по принцип обича да ме псува :wink:

абе само ми дай идея защо при 3 зареждания с газ от Петрол рахода ми се качи?!
В града не усещам по-добра динамика, на извънградско - сякаш имаш ефект, но и разхода вместо 7/100 беше 8, а в града вместо 10 ми отиде на 11-11.5 ?!

Последна промяна от restless на Пет 30 ное 2007 10:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 30 ное 2007 9:10

Всеки знае за себе си и за колата си дали да ползва тази газ. Ако му е изгодно - нека я ползва. Той Оne е писал точно като теб, че той е Тома Неверни и за него тази газ не му върши никаква работа, даже губи от нея. Аз написах същото, че съм недоволен, висок разход в София, но усетена по-добра динамика. Както и да е. На мен не ми е изгодно и няма да я ползвам. Със здраве!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 03 дек 2007 15:08

restless написа:
joker написа:Уважаеми колеги.....аз лично не съм срещар по-почтено и точнто описание на продукт от негови япроизводител.....още повече във форум където знае се,че може да пишеш кавото си искаш и от името накойто си искаш......повечето отВас са много компетентни и обезателно ще се съгласите,че разходът особено газ е функция на много променливи.....тепература на околнот среда,начин на каране,техническо състояние на колата,лоялност на газ-продавача и т.н......но не забравяйте едно нещо което си остава доста важен критерий лесно оценим от опитен шофьор който си следи колата...това е динамиката!!!!!По-доброто ускорение означава ни повече ни-по-малко достигането на по-висока скорост за по кратко време при ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН НА НАТИСКАНЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТа(моля за извинение за лаическото обяснение..ам аз съм само прост доктор) и това се усеща .......аз вече писах...в градски условия предимствата на тази газ са по-малки поради огромното количество променливи влияещи върху разхода...но опитайте на по-дълъг път и ще се убедите!
Професията ме е направила Тома-неверни и аз за всичко търся доказателствне материал.....но когато нещо е очевидно и осезаемо,просто е неетично да викаме на черното бяло.....

абе само ми дай идея защо при 3 зареждания с газ от Петрол рахода ми се качи?!В града не усещам по-добра динамика, на извънградско - сякаш имаш ефект, но и разхода вместо 7/100 беше 8, а в града вместо 10 ми отиде на 11-11.5 ?!

Защото температурите паднаха .....пък и задръстванията станаха по-големи.... :wink:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 04 дек 2007 9:04

joker написа:
restless написа:абе само ми дай идея защо при 3 зареждания с газ от Петрол рахода ми се качи?!В града не усещам по-добра динамика, на извънградско - сякаш имаш ефект, но и разхода вместо 7/100 беше 8, а в града вместо 10 ми отиде на 11-11.5 ?!

Защото температурите паднаха .....пък и задръстванията станаха по-големи.... :wink:

ц. Зарежданията случайно не бяха поредни, между тях сипвах на Еко/ОМВ... и разходът определено беше по-нисък.
Ей на миналата седмица смених възд. филтър, ще се жертвам за експеримента още веднъж :)

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Вто 04 дек 2007 11:39

restless написа:Ей на миналата седмица смених възд. филтър, ще се жертвам за експеримента още веднъж :)

:lol: Стига бе няколко пъти не ти ли стигнаха...:) На мен и един експеримент ми стигна с една пълна бутилка - НЕ благодаря повече от таз БЛУ ФОРС ГъЗ :lol:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 14:30

Много съм доволен като има хора да се отказват от Петролската газ,защото иначе на принципа на свободния паза ще се активизират кривите търсене/предлагане и потребление/цена.........

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 дек 2007 14:41

joker написа:Много съм доволен като има хора да се отказват от Петролската газ,защото иначе на принципа на свободния паза ще се активизират кривите търсене/предлагане и потребление/цена.........

интересно как само при теб се видя положителния ефект
а при всички останалиа кривата цена/икономия от гориво е много крива и някак не обяснява как с друга не форсирана газ караме по-икономичнко на по-ниска цена ?
тая крива що е толкова крива и швейцарския експерт йосифов дето опитва ноеата газ от петрол не може обясни :):)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 15:13

аз казах ли,че ще ме псуваш :lol: :lol: :lol: .....а така давай моето момче....дано ти олекне но корема!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 дек 2007 15:28

joker написа:аз казах ли,че ще ме псуваш :lol: :lol: :lol: .....а така давай моето момче....дано ти олекне но корема!

нещо си се объркал жестоко "мойто момче"
някъде да видя псувня, или дори обида ???
задавам резонен въпрос, на който види се смислен отговор няма

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 15:30

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 04 дек 2007 16:57

аз човешки питам някой да ме светне от какво може да има драстична разлика в разхода на тази газ?
Примерно аз съм с Ловато обикновена, двигателя е моно... де да знам казвайте да се опитаме рационално да подходим, нищо чудно определени комбинации да са по-добри за тази газ :?

Върни се в “Автогазови уредби”