Какви свещи,кабели,палец и капачка да купя

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Какви свещи,кабели,палец и капачка да купя

Мнениеот dj_manekena » Пон 26 ное 2007 17:26

Здрасти, имам Пасат б3 и утре ще сменям кабели, свещи, палец и кашачка.Спрял съм се на БОШ от КИРОВ-Люлин и мисля тези неща да са БОШ, а и ще ги взема с намаление.Искам да питам ще постъпя ли добре ако си купя БОШ.

Потребителски аватар
Gorgotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gorgotov » Пон 26 ное 2007 17:41

Здарей колега!!!
БОШ си е име и няма дса сбъркаш, но не ти препоръчвам да купуваш от Киров. Аз преди време си купих акумулатор оттам и беше пълен боклук, след два месеца си купих нов. НЕ купувай от Киров.

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Пон 26 ное 2007 17:48

Gorgotov написа:Здарей колега!!!
БОШ си е име и няма дса сбъркаш, но не ти препоръчвам да купуваш от Киров. Аз преди време си купих акумулатор оттам и беше пълен боклук, след два месеца си купих нов. НЕ купувай от Киров.

Виждам че има доста отицателни мнения относно бош и специално Киров.Аз досега каквото си купя съм нямал проблем от там,купих си и акумулатор от сухите и си е супер.А и все пак ги зимам с намаление.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 18:06

Щом си доволен и смяташ че няма да ти пробутат ментета купувай смело :wink: За да имаш база за сравнение понеже скоро и аз сменях свещи, дистр.капачка и палец:
Свещи триелектродни 4бр - 20лв
Капачка - 13лв
палец - 7лв
Взимам ги с 20% отстъпка и са гарантирано истински.

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Пон 26 ное 2007 22:39

Кабели/ силиконови- 125лв.
палец - 6.90лв.
капачка - 27.00лв.
свещи - четириелектродни- 20
-30%

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 22:49

dj_manekena написа:Кабели/ силиконови- 125лв.
палец - 6.90лв.
капачка - 27.00лв.
-30%
    Само от тези свещи не взимай, не си заслужава а и не са от каталога на VAG. Никой компетентен продавач няма да ги предложи за твоя модел :idea:

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Пон 26 ное 2007 22:51

Теодор написа:
dj_manekena написа:Кабели/ силиконови- 125лв.
палец - 6.90лв.
капачка - 27.00лв.
-30%
    Само от тези свещи не взимай, не си заслужава а и не са от каталога на VAG. Никой компетентен продавач няма да ги предложи за твоя модел :idea:

не споменах че съм с газ и момчето ми е добър приятел и мисля че няма да ме подведе,а и като са с четири не е ли по-добре

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 26 ное 2007 23:11

Точно защото си с газ за газ се препоръчват едноелектродни или по каталог - триелектродни :idea:

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Вто 27 ное 2007 10:55

Аз преди година и половина си купих палец и капачка Бош. Доволен съм от качеството. Но не ги взех от Киров. Нямам представа какво е тяхното качество.

mxm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mxm » Вто 27 ное 2007 19:25

Аз смених свещи преди 10 дена- NGK / BUR6ET / с три електрода са. Малко са скъпички сякаш - 13 лв. бройката от Автопионер във Варна.
Р.С. Пасатеца ми е В3 1,8 моно с газ

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 28 ное 2007 12:09

mxm написа:Аз смених свещи преди 10 дена- NGK / BUR6ET / с три електрода са. Малко са скъпички сякаш - 13 лв. бройката

Не са скъпички.Натоварили са те .
8-9 лв/бр. са ,на дребно.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Сря 28 ное 2007 18:58

Тц-тц 10.50лв. са на дребно от официалния им вносител :idea:
Като сте подхванали поредната тема за капачки и палец - два въпроса :roll:
- между капачката и палеца има едно пластмасово капаче /плоска тарелка/ явно служещо за защита от влага и прах на палеца, та някой знае ли дали се продава отделно или дали влиза в комплекта на някой "по-маркова" капачка.
- като сменях моята капачка с палеца ми казаха, че по двигател не може да ми дадат точно за мен /искаха да я видят/ и им занесох двете в магазина - те казаха това не е система Бош а "другата" /на палеца пишеше Sagem/. Въпроса ми е някой знае ли каква е тази друга система, като не мога да си сложа Bosch, BERU мога ли да сложа за палец и капачка?

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 ное 2007 19:32

dmitko написа:Тц-тц 10.50лв. са на дребно от официалния им вносител :idea:
Като сте подхванали поредната тема за капачки и палец - два въпроса :roll:
- между капачката и палеца има едно пластмасово капаче /плоска тарелка/ явно служещо за защита от влага и прах на палеца, та някой знае ли дали се продава отделно или дали влиза в комплекта на някой "по-маркова" капачка.
- като сменях моята капачка с палеца ми казаха, че по двигател не може да ми дадат точно за мен /искаха да я видят/ и им занесох двете в магазина - те казаха това не е система Бош а "другата" /на палеца пишеше Sagem/. Въпроса ми е някой знае ли каква е тази друга система, като не мога да си сложа Bosch, BERU мога ли да сложа за палец и капачка?
    Наистина са два вида :idea: Другия е Дюселиер-френско. Май че и Беру няма да стане но несъм 100% сигурен все пак :roll:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 28 ное 2007 20:09

Теодор написа:
dj_manekena написа:...четириелектродни- 20 ...

Само от тези свещи не взимай, не си заслужава а и не са от каталога на VAG. Никой компетентен продавач няма да ги предложи за твоя модел :idea: [/list]

Изображение

Изображение

Позволявам си да поспоря, защото току-що си купих четириполюсните на Бош. На снимката се вижда за кои модели са предназначени.

По темата: Направи ми впечатление, че в каталога на бош пишеше едни модели (например за ABS/ADZ двигатели свещи N15), които били специално за газифицирани автомобили. Поразтърсих се из гуглето и ето какво намерих:
Bosch написа:Свещите при газифицирани автомобили подлежат на по-голямо износване.

Смяната се препоръчва на всеки 15 000 км.

Все повече водачи се решават за автомобил на газ или дават своя автомобил за газифициране. Бош предоставя на автоработилниците информация какво трябва да бъде взето под внимание при избора на подходящи свещи.

Свещите при газифицирани двигатели подлежат на по-голямо износване отколкото при бензинови. Затова интервалите за смяна са по-кратки. Грубо правило за смяна са 15 000 км. "Газаджиите" често не могат да дадат сигурна информация относно необходимите свещи, защото те не знаят, при кои автомобили кои модели свещи се монтират. При фабрично монтирани метанови уредби важат указанията на производителя.

Свещите на Бош могат да се комбинират много добре с изискванията на газифицирани двигатели. За изравняване на високите работни температури в горивното пространство трябва да бъдат подбрани свещи с по-нисък топлинен коефициент ?. Необходимостта от по-високо запалително напрежение се изравнява от ЕКУто на газовата уредба, ако е налично интегрирано ранно изравняване на запалителния ъгъл ?. Ако това не е дадено, то тогава трябва да бъдат монтирани свещи с разстояние на електродите 0,7 мм или разстоянието трябва да бъде настроено.

Бош свещите от серията Platin са особено подходящи за газово ползване, защото имат по-малко износване и по-голям живот. Подходящи свещи има за почти всички модели автомобили.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 ное 2007 20:25

[quote="Чудомир"]

Позволявам си да поспоря, защото току-що си купих четириполюсните на Бош. На снимката се вижда за кои модели са предназначени.

По темата: Направи ми впечатление, че в каталога на бош пишеше
[quote="Bosch"]
    Колега не си ме разбрал правилно :wink: писах че не са дадени в каталога на VAG за модела а не че не могат да се ползват :idea: А и това което си дал е от каталога на БОШ все пак :lol:

Върни се в “Passat”