Какви свещи,кабели,палец и капачка да купя
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Какви свещи,кабели,палец и капачка да купя
Здрасти, имам Пасат б3 и утре ще сменям кабели, свещи, палец и кашачка.Спрял съм се на БОШ от КИРОВ-Люлин и мисля тези неща да са БОШ, а и ще ги взема с намаление.Искам да питам ще постъпя ли добре ако си купя БОШ.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Gorgotov написа:Здарей колега!!!
БОШ си е име и няма дса сбъркаш, но не ти препоръчвам да купуваш от Киров. Аз преди време си купих акумулатор оттам и беше пълен боклук, след два месеца си купих нов. НЕ купувай от Киров.
Виждам че има доста отицателни мнения относно бош и специално Киров.Аз досега каквото си купя съм нямал проблем от там,купих си и акумулатор от сухите и си е супер.А и все пак ги зимам с намаление.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:dj_manekena написа:Кабели/ силиконови- 125лв.
палец - 6.90лв.
капачка - 27.00лв.
свещи - четириелектродни- 20
-30%Само от тези свещи не взимай, не си заслужава а и не са от каталога на VAG. Никой компетентен продавач няма да ги предложи за твоя модел
![]()
не споменах че съм с газ и момчето ми е добър приятел и мисля че няма да ме подведе,а и като са с четири не е ли по-добре
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Тц-тц 10.50лв. са на дребно от официалния им вносител
Като сте подхванали поредната тема за капачки и палец - два въпроса
- между капачката и палеца има едно пластмасово капаче /плоска тарелка/ явно служещо за защита от влага и прах на палеца, та някой знае ли дали се продава отделно или дали влиза в комплекта на някой "по-маркова" капачка.
- като сменях моята капачка с палеца ми казаха, че по двигател не може да ми дадат точно за мен /искаха да я видят/ и им занесох двете в магазина - те казаха това не е система Бош а "другата" /на палеца пишеше Sagem/. Въпроса ми е някой знае ли каква е тази друга система, като не мога да си сложа Bosch, BERU мога ли да сложа за палец и капачка?

Като сте подхванали поредната тема за капачки и палец - два въпроса

- между капачката и палеца има едно пластмасово капаче /плоска тарелка/ явно служещо за защита от влага и прах на палеца, та някой знае ли дали се продава отделно или дали влиза в комплекта на някой "по-маркова" капачка.
- като сменях моята капачка с палеца ми казаха, че по двигател не може да ми дадат точно за мен /искаха да я видят/ и им занесох двете в магазина - те казаха това не е система Бош а "другата" /на палеца пишеше Sagem/. Въпроса ми е някой знае ли каква е тази друга система, като не мога да си сложа Bosch, BERU мога ли да сложа за палец и капачка?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
dmitko написа:Тц-тц 10.50лв. са на дребно от официалния им вносител![]()
Като сте подхванали поредната тема за капачки и палец - два въпроса![]()
- Наистина са два вида

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Теодор написа:dj_manekena написа:...четириелектродни- 20 ...
Само от тези свещи не взимай, не си заслужава а и не са от каталога на VAG. Никой компетентен продавач няма да ги предложи за твоя модел[/list]
Позволявам си да поспоря, защото току-що си купих четириполюсните на Бош. На снимката се вижда за кои модели са предназначени.
По темата: Направи ми впечатление, че в каталога на бош пишеше едни модели (например за ABS/ADZ двигатели свещи N15), които били специално за газифицирани автомобили. Поразтърсих се из гуглето и ето какво намерих:
Bosch написа:Свещите при газифицирани автомобили подлежат на по-голямо износване.
Смяната се препоръчва на всеки 15 000 км.
Все повече водачи се решават за автомобил на газ или дават своя автомобил за газифициране. Бош предоставя на автоработилниците информация какво трябва да бъде взето под внимание при избора на подходящи свещи.
Свещите при газифицирани двигатели подлежат на по-голямо износване отколкото при бензинови. Затова интервалите за смяна са по-кратки. Грубо правило за смяна са 15 000 км. "Газаджиите" често не могат да дадат сигурна информация относно необходимите свещи, защото те не знаят, при кои автомобили кои модели свещи се монтират. При фабрично монтирани метанови уредби важат указанията на производителя.
Свещите на Бош могат да се комбинират много добре с изискванията на газифицирани двигатели. За изравняване на високите работни температури в горивното пространство трябва да бъдат подбрани свещи с по-нисък топлинен коефициент ?. Необходимостта от по-високо запалително напрежение се изравнява от ЕКУто на газовата уредба, ако е налично интегрирано ранно изравняване на запалителния ъгъл ?. Ако това не е дадено, то тогава трябва да бъдат монтирани свещи с разстояние на електродите 0,7 мм или разстоянието трябва да бъде настроено.
Бош свещите от серията Platin са особено подходящи за газово ползване, защото имат по-малко износване и по-голям живот. Подходящи свещи има за почти всички модели автомобили.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="Чудомир"]
Позволявам си да поспоря, защото току-що си купих четириполюсните на Бош. На снимката се вижда за кои модели са предназначени.
По темата: Направи ми впечатление, че в каталога на бош пишеше
[quote="Bosch"]
По темата: Направи ми впечатление, че в каталога на бош пишеше
[quote="Bosch"]
- Колега не си ме разбрал правилно