вал GTI 8V
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
вал GTI 8V
пробвах с търсачката и изчетох доста по темата но никой не каза да има ефект?Та въпроса ми е на Г2 PB 112к ако се сложи разпределителен вал от Г3 2Е 115 ще има ли положителен ефект или нъцки 

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да попитам понеже не съм наясно с някои понятия.Какво е лифт-а.А също да питам-понеже vaskoto1 беше казал че на ABS пак може да се сложи от 2Е вал.Та въпроса е как да ги различавам,какво да меря?Щото тук в бургас в орг. магазин на vw казаха че нямат такъв вал, а данните били сервизна информация. а втората употреба каза че валовете на ABS и 2Е били еднакви-цена 80лв. И още един въпрос-може ли на г2 с двг 1.3 NZ пълен инжекцион да се сложи разпр. вал от г3 1.6 ABU щот моторите много си приличат? Ако да ,има ли ефект ?
А, и как са цените в софия?
П.С. стана малко дълго стана с много въпроси ама ако получа отговор ще съм много благодарен.
А, и как са цените в софия?
П.С. стана малко дълго стана с много въпроси ама ако получа отговор ще съм много благодарен.

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
знам че по външния вид не може да се съди ама има голяма между abu и aee ,който пък има се различава от аек. затова си помислих че чета за много взаимизаменяеми части.вал от това пък на глава на онова И ТЕ ТАКА.и затова питам щот може да ми излезе късмета и да пипна малкия г2 кото е пред блока.а за abs-а имам мерак за 2Е вал. аз искам само леко подобрение а не яко коне щот колата все още се ползва от цялото семейство. и наистина както спменах силно ме интересува как да ги различавам и кво да меря
10Х
10Х
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
martineli написа:знам че по външния вид не може да се съди ама има голяма между abu и aee ,който пък има се различава от аек. затова си помислих че чета за много взаимизаменяеми части.вал от това пък на глава на онова И ТЕ ТАКА.и затова питам щот може да ми излезе късмета и да пипна малкия г2 кото е пред блока.а за abs-а имам мерак за 2Е вал. аз искам само леко подобрение а не яко коне щот колата все още се ползва от цялото семейство. и наистина както спменах силно ме интересува как да ги различавам и кво да меря
10Х
Това,което можеш да измериш е А или Б на двата вала и сравняваш...

..още нещо интересно

Има едни обозначения на отливката на вала (накъде между шийките) които имат отношение към "агресивността" на вала.....
Баце, много има да се чете относно валовете и кое ти трябва за малко по насъскан мотор..... градуси, фази, лифт, застъпване...... всичко е от значение но кое е най-важното....
?
само със сгъстяване постигаш ефекти но има и по-смислени неща.... СМЕСИ!!!! гориво, въздух ...... вход, изход.... температури....
Гледам сумати портнати глави и с променена горивна камера и чета до полуда и си задавам въпроса "Защо?" "Какъв е смисъла?" "къде мога да подобря....?"
Само със смяна на валове и съвместимости няма да получиш желания ефект ! Също така може да направиш ефекта в дефект.....
Пак се олях

Баце, много има да се чете относно валовете и кое ти трябва за малко по насъскан мотор..... градуси, фази, лифт, застъпване...... всичко е от значение но кое е най-важното....

само със сгъстяване постигаш ефекти но има и по-смислени неща.... СМЕСИ!!!! гориво, въздух ...... вход, изход.... температури....
Гледам сумати портнати глави и с променена горивна камера и чета до полуда и си задавам въпроса "Защо?" "Какъв е смисъла?" "къде мога да подобря....?"
Само със смяна на валове и съвместимости няма да получиш желания ефект ! Също така може да направиш ефекта в дефект.....
Пак се олях

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
10X за инфото лошото е че требе да похабя ена гарнитура на капака за да измеря моя вал ама за каузата 6том тряа.ина4е ми е пределно ясно че няма да направя чудеса особено с сток вал.просто в тая тема се пише за валове и затова не говоря за генерации и полиш и порт и те така.и се пак за другия вал от abu на nz нещо знае ли се??
мерси отново
мерси отново
-
- Автомобил:
- Двигател:

Ето малко инфо на повечето валове,има го и G версията и параметри.
http://www.techtonicstuning.com/camsspecs.asp