ПОМОЩ,ТЕЧЕ ОТВСЯКЪДЕ !

Техническа и сервизна информация за Passat
ionkom
Автомобил:
Двигател:

ПОМОЩ,ТЕЧЕ ОТВСЯКЪДЕ !

Мнениеот ionkom » Вто 27 ное 2007 19:29

ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ СЕ НАЛОЖИ ДА МИ ОТВОРЯТ ВРАТИТЕ ЗА ДА ГИ ОТРЕМОНТИРАТ,ПРИ РЕМОНТА МАХНАХА НАЙЛОНИТЕ И ДУНАПРЕНА. ОТТОГАВА Е УЖАС,ТЕЧЕ ОТВСЯКЪДЕ,НАЙЛОНИТЕ ГИ ЛЕПИХ С КАКВО ЛИ НЕ,ТИКСО,ДВОЙНОЛЕПЕЩО ТИКСО,СИЛИКОН,ТРИ ВИДА ЛЕПИЛА, ПОДСИЛЕНО ТИКСО- НЯКАКВО ПО АМЕРИКАНСКИ ОБРАЗИЦ-НИЩО,НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОТЛЕПВАТ. пОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТ С КАКВО ДА ГИ ЗАЛЕПЯ,НАЙЛОНЪТ Е ГЛАДЪК И ПРОСТО НИЩО НЕ ГО ЛОВИ ! ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ,ЩЕ ПРОБВАМ ПОДРЕД ВСИЧКИ СЪВЕТИ. НАПРАВО СЪНУВАМ ВЕЧЕ РАЗГЛАБЯНЕ И СГЛАБЯНЕ НА ВРАТИ,А ПОДА НА КОЛАТА ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ ИЗГНИЕ ! ПОМОГНЕТЕЕЕЕЕ !!!!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 27 ное 2007 21:29

Аз реших проблема със самозалепващо фолио, изрязвам го размера на вратата и лепя на мястото, на вече махнатия найлон :wink: Това беше преди 2,5 г и оттогава не съм имал грам вода в купето, а преди бях също като теб :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 ное 2007 7:51

Незнам откъде идва проблема, но на шофьорската ми врата вече 2 години го няма този найлон и не съм забелязал да се наводнявам. Да няма проблем нещо с уплътненията на вратите, или затиснати канали за оттичане на водата в коша,а в една друга тема срещах, че на колегата му се е скъсала гумичката която уплътнява покрай жилото за предния капак.

П.С Колега защо крищиш? :)

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 28 ное 2007 8:14

самозалепващо фолио

Лепни го ,но преди това почисти повърхността да е чиста и суха.Колегата Одаджийски не се е наводнявал,но при него уплътненията между стъклото и вратата явно са добри и стегнати и не позволява да влиза толкова вода,която после да подлизва.

malchiki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malchiki » Сря 28 ное 2007 18:40

Братчето ми я кажи по подробно каде се стича вода до педалите или накаде отстрани по вратата

ionkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionkom » Сря 28 ное 2007 21:15

Тече през външните гумени уплътнения отзад и отпред,просто тече,разглобих вратите и ги налях отвън с вода и то прокапа през тях,ако беше само в педалите-добре,но отзад и там тече,тече отстрани на вратите,някой знае ли откъде могат да се купят нови гумени уплатнения за отвън на вратите ?

ionkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionkom » Чет 13 дек 2007 20:55

Проблема го реших с помоща на един колега от Варна- Георги Великов и един колега от Лесидрен-Гето Тодоров -GETONI,за което съм им много благодарен - значи изрязваш найлони / нови,от дебелите/ по вратите,изчистваш хубаво вратите с бензин-където ще лепиш ,като предварително изваждаш щипките от вратите,които държат найлоните към вратите.Лепиш с моментно лепило -не си спомням точно фирмата,но е от тези гумираните-с MOMENT -Kraftkleber на Henkel лепиш найлоните-НО ОТДОЛУ ВМЕСТО ДА ГИ ЛЕПИШ ГИ ПЪХАШ ВЪВ ВРАТАТА за да тече водата вътре в нея,лепиш после найлоните отгоре с бронзовата подсилена лента / някиой му казват " американско тиксо"/, слагаш щипките ,сглабяш и готово ! Проблемът е решен.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 дек 2007 23:14

Аз на стария нямах найлони и на двете предни врати - при по-високи скорости се усещаше течение (бях понарязал найлона) ама вода не съм имал никога :roll:
Иначе идеята на колегата с подпъхването на найлона във вратата ми се вижда доста удачна.А за по-сигурно не само го подпъхни ами и го залепи отвътре.Идеята да е залепен навсякъде е именно за да не духа при по-високи скорости от течението във вратите ;)
Успех!

Върни се в “Passat”