Накъде отиваме?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Накъде отиваме?

Мнениеот didoriginal » Чет 29 ное 2007 6:39

Пуста му работа... От седмица и нещо насам ме е ударило на мисъл. Просто гледам всеки ден какво става по новините - е, една добра новина няма бре хора. Зариваме се с боклуци, задръстваме се още повече в тая пуста София, всички цени и данъци СКАЧАТ със страшни темпове, еди кое си село или град в България се наводнили в следствие на глобалното затопляне, изчезна ни зимата, еди кой си убили, еди кой си починал... е, аджаба, на никой май не му пука от цялата работа. По света ако така им скочат данъците или горивата (една минимална заплата у нас едва стига за 100 литра 95 например) няма да търпят положението, докато ние си търпим, ами и мегдан за още има.
И как позволяваме на такива ИДИОТИ управници да ни управляват държавата - наглеци.... нагълтали се с пари, даже не си правят труда и в скапаното събрание да седят... Казва им се - гласуването с чужди карти е забранено - те хоп и с по 4-5 гласуват - като стадо овце ли трябва да се пазят. И щом те не спазват закона (колко ли лична облага са видели не ми се и мисли) защо ние трябва да го спазваме?

Не знам, но вече започвам да се убеждавам, че в България шанс за нормален живот НЯМА. Абсурдистан май е по-добро име.

И като цяло - накъде върви света? Нефта, които се е натрупал в продължение на милиарди години, ние го "офукахме" за има-няма стотина години. Вдигнахме и нивото на световния океан, а и ще продължаваме да го вдигаме. Успяхме да направим супер дупки в озоновия слой, да изсечем милиони декари гора за да можем да ксерокопираме като ненормални в офиса. Успяхме и да направим няколко територии негодни за живеене и страшно замърсени и отровени (Чернобил, Хирошима)...
Като се направи тази равносметка излиза, че планетата ни НИЩО добро не е видяла от нас. Използваме я без да се замисляме и за секунда какви ще са последствията. Е, убеден съм, че някой ден ще ни върне всичко тъпкано... знаете какво е станало (или поне какво се предполага) с динозаврите, нали?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 29 ное 2007 7:02

Само дето на динозаврите май им е дошло изневиделица. Докато при нас става постепенно и очаквано, защото точно ние си го правим. Всички добри начинания, в които участват повече от 10 души завършват с провал или се израждат. Като всички природозащитнически организации например.
Май е неизбежно. :(
. . . написа:Работя на малък павилион ,в който продавам вестници и ученически пособия.
Стоя си днес на работа и си мисля как парите не ми стигат,как искам да си купя нов и по-хубав телефон,защото този който имам е вече стар и ми се струва най-грозния телефон на света.Чудя се как да спестя пари,за да си купя нещо по- добро. Мисля си и за наближаващите коледни и новогодишни празници,за подаръците,които трябва да купя и т.н.
В този момент пред павилиона застана възрастна жена с малко дете,за да му купи пастели и химикал.Тогава видяха ,че при мен има и раници и понеже детето е в трети клас ,а още няма раница,решиха да дадат 8лв и да купят.С едно уточнение ,че днес дават детските и я купиха с част от парите.
След това се спряха на пейката зад павилиона,за да може детето да си прибере учебниците в раницата.Не мога да ви опиша с какво удоволствие и наслада я разглеждаше детето и как прилежно си подреди учебниците вътре.А бабата седеше и го гледаше с огромна тъга.Направо разтърсваща гледка.Не знам как да ви го опиша.И тогава бабата му каза,че понеже са купили раница,този месец не могат да купят и нов панталон,защото парите няма да стигнат.Трябва да купят и олио и нещо за ядене.И го помоли,да не се сърди,че този месец не могат да купят панталон,защото по-важно било да купят раница.Бабата му обеща,че другия месец,като преведат детските тя ще му купи и панталон.Като гледам детето има нужда и от яке.Само не знам кога ще успее да му купи такова.Тя развали 2 лв. на стотинки при мен за да даде на детето да си купува за ядене на училище.Само ума ми не го побира,за колко дни ще му стигнат парите.Направо душата ми се стегна.Не можах да се сдържа и се разплаках.
Жената често минава покрай моя павилион и утре съм решила да й подаря 20 лв,за да купи нещо на детето,не са много, но не мога да си позволя повече.
Няма да правя коментар.Смятам,че всеки ,който прочете това ще си направи изводите сам и ако иска може да сподели.
В какъв свят живеем?!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 29 ное 2007 7:26

@myrshavija - Наистина много тъжна история...

Лошото е, че има ХИПЕР богати хора, които обаче нямат и капка милост у себе си... явно това е причината да са толкова богати - непукизма и желанието да постигнат целта си с всички средства (били те дори и нечестиви). За тях няма да е проблем да дадат и 1000 лв. на човек в беда и без пари. :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 8:15

охоооо достигнахме възраста на която вече се замисляме за пътя, истината и живота ...братче не че искам да те плаша, но мога да ти подскажа две три теми в сравнение с които сегашната ти бледнее и дето в такъв размисъл ще те вкарат че ....бегай плаша се ...... ;) ......

не се шашкай ....... на мен също ми писна от мърсотия, кал и смог та мисля да се изнасям от София ... :) как па при всичките пари дето се изсипват тук не останах неоткраднати да оправят едни дупки и да позичистят :) аз ако бях щах да крада зверски ама поне щях да свърша нещо :)

а за Земята не се притеснявай ....... не можем да я убием ....но тя може да убие нас ;) а Слънцето ще ни избие всичките барабар с нея след известно време споко;)

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Чет 29 ное 2007 8:26

Буш е виновен !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 8:50

това империалистическо копеле

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 29 ное 2007 9:19

точно за това е измислен алкохола...когато нещата станат прекалено сложни :drunk :drinking: :guinnes :beer

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 29 ное 2007 9:25

И аз често се замислям за глобалните проблеми, и за това че вече навсякъде е криза, всичко върви надолу в глобален аспект и предчувтвам че идва по-лошо :( И понякога ми се щеше да съм тъпо копеле със низши потребности... Вярвайте ми, простите хора си живеят най-добре, за съжаление :(

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 29 ное 2007 9:25

Не е проблема само в лошите случки ами и в едни хиени наречени журналисти. Стратегията им е да се драматизира и омазва всичко за да привличат интерес. Уж така си изкарват "хляба". Ама май по-добре да не работят много.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 9:30

да ...още им е търсене, че не измряхме от птичи грип......

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Чет 29 ное 2007 9:34

dan40 написа:Буш е виновен !

:да:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 29 ное 2007 9:35

Журналистическият маскарад е едно на ръка...
Към вестници, телевизии и радио трябва да се подхожда ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с филтри. Невероятни глупости се ръсят, къде от журналистическо малоумие и неграмотност, къде по поръчка...

А ти, млади момко, се стегни.
Какво си тръгнал да се депресираш толкоз рано?
Колко ще те млати живота още и какви простотии тепърва ще преживееш... :lol:
Хич не се отчайвай, не ти е времето още! :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 29 ное 2007 9:38

:lady_round: :lady_friendship: :lady_shy_kiss: :lady_brbrb: :lady_very_angry: :lady_dance_party: :lady_laugh: :lady_dance: :lady_dance_party: :lady_friendship: :lady_round: :lady_friendship: :lady_brbrb: :lady_dance: :lady_dance_party: :lady_dance_party: :lady_laugh: :lady_dance_party: :lady_dance: :lady_brbrb: :lady_dance_party: :lady_friendship: :lady_shy_kiss: :lady_dance_party: :lady_very_angry: :lady_brbrb: :lady_brbrb: :lady_friendship: :lady_dance: :lady_dance_party: :lady_laugh: :lady: :lady_shy_kiss: :lady_love: :lady_angry: :lady_round: :lady_very_angry: :lady_dance_party: :lady_laugh: :lady_very_angry: :lady_brbrb:

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Чет 29 ное 2007 9:40

Еми момчета , Ние всичките много добре си знаеме в каква държава живеем и , че скоро няма да се оправят нещата. Няма живот за никой в Бг нито за стари нито за млади. Има живот и няма закони само за , Вие знаете кой. Като сме тръгнали да си разправяме истории....., мисля че всеки се е сблъсквал с подобни случаи! Каквото и да кажем, каквото и да правиме няма оправия в Бг , или ако има то ние няма да сме свидетели на това , защото след време на дали държавицата ни ще съществува!!!???

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 9:43

ее ти пък чак нямало живот ..стига сега ..екстра си е :) я иди в Сиера Леоне да видиш ;) мене ме дразни мърсотията, дупките и канята във въздуха ..ама това е проблем ексклузивно за София

Върни се в “ОФФ-Топик - други”