Germanos-гаранция на телефон.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Съб 01 дек 2007 13:48

maks написа:Иди ги направи луди,имаш телефон имаш и гаранция,иди и си изискай нещата за които си платил.Ако не могат да го оправят ще ти дадът нов като междувременно ще ползваш оборотен телефон.

Правилно искай да ти дадат оборотен телефон , ако решат да го зимат в сервиза !!! Ако не да ти сменят телефона с нов !!! Ти си платил да си ползваш телефона а не да им виси по сервизите !!!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 01 дек 2007 13:57

Току що се върнах,там некви две скочубри и един фендел,обясних му сичко,той фана почана да пръска на батерията и от долу на буксата за зарядното,гледа го гледа го почна да търси зарядно обаче нямаше такова и отговора му беше:Емиииии са е съботааааа донеси зарядното в понеделник и ще го испратиме в сервиза да видиме какво са правили.Взех си телефона от ръцете му си,казах нещо за гърците под нос ,отидох в хенди там една какичка ми даде батерийка,гаранция за нея и са си истощавам за да я заредя :heeeavy metal

Повече при тея нещастници НИКОГА :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Germanos-гаранция на телефон.

Мнениеот Stivi » Съб 01 дек 2007 14:35

kaiser666 написа:Скъсаха ми се гумените копчета на телфона още на шестия месец

Интересно ако си купиш Мерцедес и след 6м. им го закараш че са ти се прокъснали гумите дали ще ти го вземат за ремонт ??? За батерията не коментирам ,но е инретесно че изобщо са го приели за "ремонт" ако така се нарича смяна на скъсана клавиатура !

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Съб 01 дек 2007 14:42

kaiser666 написа:...Взех си телефона от ръцете му си,казах нещо за гърците под нос ,отидох в хенди...

Всичко хубаво, но на Германос пак им е минал номера. На тях това им е целта. Те си лапат парички, пък недоволните клиенти не ги бъркат. Трявбаше да ги тормозиш до край. Нашите фирми трябва да се научат да спрат да ограбват клиентите си :evil:

Stivi написа:Интересно ако си купиш Мерцедес и след 6м. им го закараш че са ти се прокъснали гумите дали ще ти го вземат за ремонт ???

А защо си мислиш, че няма да ти го вземат за ремонт??? Щом клиента е недоволен, трябва да му се угажда. Иначе престава да бъде твой клиент...

Потребителски аватар
kaiser666

Re: Germanos-гаранция на телефон.

Мнениеот kaiser666 » Съб 01 дек 2007 15:50

Stivi написа:
kaiser666 написа:Скъсаха ми се гумените копчета на телфона още на шестия месец

Интересно ако си купиш Мерцедес и след 6м. им го закараш че са ти се прокъснали гумите дали ще ти го вземат за ремонт ??? За батерията не коментирам ,но е инретесно че изобщо са го приели за "ремонт" ако така се нарича смяна на скъсана клавиатура !

Какво съм виновен аз че тея две гумени копчета се прокъсват(не е само на моя телефон) Като испаднат как да работя с него? Това че тъпия немец не го е домислил какво ме бърка мене вместо да се засрамят,че са се скъсали те ми го държат един месец и скапват батерията.Какво съм виновен аз? Ако си купя мерцедес и на шестия месец му прасне главата,аз ли ще съм виновен?

И на тоя ли "мерцедес са му се прокъсали гумите"?

xcalibur написа:Да ви кажа и моята приятелка я врътнаха с гаранцията. телефона почна да мига докато пише смс. В германос казали, че е намокрен и написали акт, че гаранцията пада. телефонът никога е е мокрен! Пълни убитаци са за мен

Аз батерията я преживях и панел ще си купя обаче повче там не стъпвам :wink:

Абе не знам имайте си едно на ум за тея утепляци :wink:

Последна промяна от kaiser666 на Нед 02 дек 2007 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 01 дек 2007 18:57

Колега ,имаш права като потребител прочети малко ЗЗП цитирай им някой член /а то има доста / и ще видиш какво става
В рамките на две години са длъжни да: го поправят,Сменят с нов,да ти върнат парите В рамките на 30 дни са длъжни да го поправят ако не следват второто и третото това пише в закона и те много добрпе го знаят но не знаят ,че и ти го знаеш :lol: :lol: ако се правят на отворени Звънни в КЗП но в понеделник и ги изчакай в магазина идват веднага Стой и гледай шоу Телефон ще ти дадат нов /око са минали 30 дни за ремонт/или ще ти го оправят даже и св..рки може да ти направят
Успех и си ТЪРСИ ПРАВАТА ти си гражданин на тази страна

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 01 дек 2007 21:55

mely написа:Колега ,имаш права като потребител прочети малко ЗЗП цитирай им някой член /а то има доста / и ще видиш какво става
В рамките на две години са длъжни да: го поправят,Сменят с нов,да ти върнат парите В рамките на 30 дни са длъжни да го поправят ако не следват второто и третото това пише в закона и те много добрпе го знаят но не знаят ,че и ти го знаеш :lol: :lol: ако се правят на отворени Звънни в КЗП но в понеделник и ги изчакай в магазина идват веднага Стой и гледай шоу Телефон ще ти дадат нов /око са минали 30 дни за ремонт/или ще ти го оправят даже и св..рки може да ти направят
Успех и си ТЪРСИ ПРАВАТА ти си гражданин на тази страна

Не искам да ставам досаден,но ако в гаранцията ИЗРИЧНО пише че НЕ покрива зарядно устройство и батерия да речем и ти си се подписал отдолу какво правим в случай че батерията даде фира?? Малко прекалявате с тези права на потребителя и с това че за всеки възникнал проблем бил той и следствие на немърлива употреба търговеца трябва да е виновен !

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Съб 01 дек 2007 22:00

Когато го дадох,батерията държеше една седмица :roll:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 02 дек 2007 1:50

Не искам да ставам досаден,но ......!

Тук ми мирише на гадно търгашче ............
Човекът в случая е ощетен от Германос и то по най-нагъл начин. И в случая още повече защото явно не му е лесно финансово да понася тахните прищевки.
КЗП ....... това звучи като интересен tool при спор с безочни продавачи :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 02 дек 2007 12:14

КЗП поне действа. Аз лично имах преди много време контакти с тях. И на мен ми отказваха гаранция ама след дълги дълги разправии се оправиха нещата. Пък като не искат първо им кажи че щи говориш с чавек от КЗП по въпроса. И после че ще отидете с него в магазина да се разберете. Поне те идват нещо като съда при решаване на такива спорове, когато видиш че друг изход няма и те пускат по тъч линията... :wink: Дори да не ти оправят телефона съм сигурен че много ама много ще се здухат. При мен поне се здуха доста управитела на магазина. :twisted:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 02 дек 2007 18:27

Stivi написа:Не искам да ставам досаден,но ако в гаранцията ИЗРИЧНО пише че НЕ покрива зарядно устройство и батерия да речем и ти си се подписал отдолу какво правим в случай че батерията даде фира?? Малко прекалявате с тези права на потребителя и с това че за всеки възникнал проблем бил той и следствие на немърлива употреба търговеца трябва да е виновен !

Ти ако искаш си ги търси това какво пише не трябва да го интересува Те всеки път се оправдават телефона е изпускан,мокрен ,изпекан,изпран и т.н а тези неща гаранцията не ги покрива ЕСТЕСТВЕНО НОООООО имаш право на РЕКЛАМАЦИЯ В СРОК ОТ 2 години и теб ма въобще не те интересува ама въобще заща не работи този телефон Ти не си длъжен да знаеш защо се изключва телефона /проблем с батерията или незареждащо зарядно/ти си искаш работещия телефон толкоз пък под какво си се подписал няма никакво значение Абе вземи прочети закона :)

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Нед 02 дек 2007 22:54

A ти сигурен ли си , че батерията е твоята, записа ли и номера преди да им го дадеш?
А за Германос преди имаше една друга тема, може да я потърсиш.
Мисля , че много малко от клиентите им са с удовлетворена гаранция, фирмена политика е това.
Една колежка си взе Сони Ериксон от тях и на третия месец започнаха проблемите, след неколко кратно разтакаване и два месеца седяне по сервизите и казаха същото нещо-НАМОКРЕН!!!, гаранцията отпада!
Тя го занесе на друг сервиз и там техника и казал , че телефона е разглобяван и сглобяван от идиоти, половината винтове били различни.
Ремонтираха и го в другия сервиз, и до сега си работи нормално.
Германос са капути и това е!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 дек 2007 23:15

Сега искам да уточня че изобщо нямам за цел да защитавам Германос или който и да е друг търговец, просто ми е много чудно как всички са лапнали по тия 2г. гаранция все едно всяко нещо което си купиш от магазина автоматично става с такава гаранция и едва ли не може да занесеш крушка за осветление с искане да ти я сменят понеже е светила само 1г. !!!! Пак ще дам пример с кола /хайде да не е Мерцедес/ -та гаранцията на тази кола е 2г. или 100 000км. да речем. Аз обаче карам много и след 1,5г вече съм навил 110 000км и точно тогава ми се скапва двигателя ! Та значи според вас карам колата на продавача и той ми го ремонтира без пари понеже в закона така пишело-това като го видя в действителност веднага ще провъзглася България за най-страхотната държава в света !Да не говорим че на същата тая кола като и се изтъркат накладките си плащаш като поп да ти ги сменят а не се позоваваш на закона че имат 2г. гаранция а в случая на колегата са се изтъркали гумените клавиши-ми те са си консуматив един вид .Повече няма да пиша в тая тема понеже леко взе да ми писва а и понеже всеки от нас знае поне един случай когато приятел или роднина да речем изпуска телефона по стълбите и после се пробва дали в сервиза ще мине номера че е спрял от само себе си или други подобни тарикатлъци !

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 02 дек 2007 23:23

Stivi

Е има и такива хора,но моя телефон няма и дрскотина :!: испускан е един път и не вярвам от тва да са се скапали копчетата и батерията :wink:

Явно пичовете взимат телефона,ако е нещо малко го оправят,ако не го връщат и казват еми тва не го покрива гаранцията или еми виесте го напикали и за тва не бачка :wink: Проблема е техен,аз след някой друг месец ще си купя друг,но няма да е от тези мизерници :wink:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Нед 02 дек 2007 23:37

Аз не съм много в час с тия работи ама един приятел Март месец си взе от Germanos някаква Нокия която кара няколко месеца и се скапа.Момчето занесе телефона в магазина държаха го някъде към 1 месец и му се обадиха че телефона е непоправим и да отиде да си вземе новия защото щели да му го сменят човека е доволен нямаше скандали и цитиране на разни закони тъйче няма какво да слагаме всички под един знаменател.

П.С. Това е малко като с нарицателното "Голфаджия"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”