Странно дрънчене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kutin
Автомобил: VW Bora TDI AJM
Двигател:
Контакти:

Странно дрънчене

Мнениеот kutin » Чет 29 ное 2007 23:03

Здравейте,
имам много странен,но не чак толкова сериозен проблем,обаче е много дразнещ.Когато запаля колата студена,откъм катализатора се чува много странно дрънчене.Сякаш има хлабава ламарина някъде.Всичко съм проверил,ауспусите са сменени всички преди около 3 месеца.Всичко е правилно сложено и пак не може да спре това чудо.Когато позагрее колата намалява,почти до спиране,но въпреки това пак го има този шум.
Моля ако някои е имал подобни смущения да сподели.
Благодаря!!!

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 30 ное 2007 8:37

Еми колега, качи се на канал, пали, слизай отдолу и слушай. И аз имах подобно дрънчене и като махах катализатора се видя, че питата му е строшена, разни парченца се разкарваха и като минат газовете имаха ефекта на касичка ;) Не знам дали и при теб е така.
Втори вариант са тампоните по изпускателната система - ако са отпуснали тя се мандахерца и дрънчи... Ама пак отдолу слушай и пробвай с ръка да размърдаш да видиш да не се чука някъде. Успех.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пет 30 ное 2007 9:59

Има една ламарина, която обвива изпускателната тръба в началото. Почва от връзката с колекторите и свършва преди гъвкавата връзка. Това е някакъв топлинен екран и при мене той дрънчеше като изгнило гърне.

Потребителски аватар
kutin
Автомобил: VW Bora TDI AJM
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kutin » Съб 01 дек 2007 18:00

Карах колата на майстор.Слезе тои в канала а аз давах яко газ,но нищо нередно не можа да открие.Катализатора съм го сменил с обикновено гърне защото беше заминал.Освен да е пропуснал нещо майстора.Трябва и аз да сляза да проверя тези ламарини за които казвате.
Мерси за отговорите

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно дрънчене

Мнениеот DimoNN » Вто 29 сеп 2009 6:44

абсолютно същия проблем ми се появи от 2 дена... днес ще ходя на майстор.. дано разбере от къде идва проблема :cry:

Потребителски аватар
K_O_K_O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот K_O_K_O » Вто 29 сеп 2009 7:02

и аз го имах абсолютно същото дрънчени колеги забелязах че ми се появи в най студеното време миналата зима като загрееше спира :shock и като се затопли малко времето само си изчезна :shock сега ще видим дали и тая зима ще е така :Mr Green Fun

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 29 сеп 2009 8:25

ходих в сервиз, момчетата гледаха, пипаха, раздрусваха ауспуха и т.н., гледаха всичко от-до... спирачките и тях гледаха.. абе всичко! и не разбраха от какво е... въпросът е, че колата беше загряла и това дрънчене вече го нямаше:( силно се надявам някой, разрешил такъв проблем, да се произнесе по случая ('щото е е*аси случая!) :cry: :?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 29 сеп 2009 8:29

Колеги, и аз на моя Голф, сутрин имам такъв проблем, дрънчи като казичка Прасенце, ма какво ли не правих няма утървяне, реших че немога да се нервирам ожулих музиката и забравих за този проблем, явно при Голфовете е много често срещам. Също когато натиснеш спичката и я пуснеш се чува едно "Цииик" и това го има при мен как и при много голфове,венто,пасат но управия няма.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 30 сеп 2009 15:40

забелязах, като че ли дрънченето е повече като завивам надясно? дали не е каре нещо... :?...макар, че няма логика като загрее колата да намалява...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”