Сложих си бронята сам ... и да се оплача малко

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Сложих си бронята сам ... и да се оплача малко

Мнениеот myrshavija » Съб 01 дек 2007 20:14

Преди няколко дни минах през локва с висока скорост и водата ми събори задната броня. Оказа се, че някой "майстор" е пипал по нея и имаше доста "побългарени" места. Вместо обикновената и евтина според мен пластмасова закачалка от 5лв бяха сложени пластмасови заместители на места хванати с болт и гайка за купето.
В крайна сметка използвах някои от дупките на гредата и закрепих бронята с 3 коларски болта. Не е красиво, но алтернативата беше да купувам нова броня, защото на тази не беше останала почти нито една щипка за закрепяне. А самата броня падна в момент на дългоочаквана покупка на музика за колата :( . За "сръчко" като мен с две леви ръце стана прилично. 5лв за закачалката отстрани, 10лв в "ХобиСервиз", за когото ще драсна отделна тема в Сервизи и 4лв за болтове и гайки от Бриколаж. Всички останали материали като топъл силикон, недостигащи шайби и винтове съм ползвал от куфарчето с дреболии.
Прибрах се доволен вкъщи. Реших все пак да купя усилвателя от Лозан - която покупка отложих поради по-високия приоритет на бронята, но пък там почти нищо не похарчих. Разходихме се до Люлин, купих го, почнах да правя планове да обиколя магазините за да добия представа за цените на тубите и се отбихме на люлките в Борисовата градина да си поиграят децата. Няма да разказвам подробно, но жената ме ядоса. Става въпрос за дреболия, но аз за дреболиите най-много се дразня и тя го знае, ама ... :( . Минахме все пак през разните Техно...смотани магазини, разгледах, имаше на прилична цена, ама нищо не купих - мълчим и ходим напред назад, обелваме дума само когато вече няма как. Тъпо ми е. Не ми е до музика. Не се радвам. Нито за бронята, нито за усилвателя. Хиляда пъти сме говорили по въпроса за дреболиите и тъпотиите дето ги ръси понякога и ... няма файда :( . Много си я обичам. Тя и Лили са ми най-скъпите неща на света. За тях всичко ще направя. Тя искаше да ме зарадва и да ми купи музика за колата, защото знае, че ми се иска, но все отлагам, че минава в графата глезотии и излишни разходи. Не търся съвет или утеха, просто ми е тъпо и в момента няма на кой друг да си кажа.
То стана за офтопик, ама нали за бронята почнах ...
Накрая - няма нищо трудно да си закрепиш бронята с болтове - отне ми 2 часа и половина с помощта на приятел, който даже не се нацапа сериозно - колата не беше мита.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Нед 02 дек 2007 9:28

Човек най го боли когато не е разбран от близките , които най-обича. Все пак-имай предвид , че това са дребни ядове -когато живеят заедно хора,тяхното съжителство се гради върху основата на взаимните компромиси. Ние,като по-благородни и психически устойчиви трябва да отстъпваме повече и да преглъщаме дребните дразнещи ни неща. Имай предвид,че Абсолютното разбирателство го има само в книгите и по филмите.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 02 дек 2007 12:54

трябва да отстъпваме повече и да преглъщаме дребните дразнещи ни неща.

хах яко офф ще стане но : това цитираното не е баш така ! защото ако се отстъпва постоянно накрая все се стига до стената и няма накъде .....а и човек почва да добива задължения които не са негови :wink: та ..умната :wink:
п.с женен съм от около 15 години - не говоря наизуст :wink: :wink:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 02 дек 2007 19:44

Лично аз при скандал с гаджето за дреболий отстъпвам :lol: :wink: ( от грижа за психиката ми :evil: :oops: )

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 02 дек 2007 20:07

Много тъжна история :( !

Върни се в “Направи си сам!”