подобно а може същите се произвеждат в София и Пловдив трябва да видя дистанционното и щети кажа,провери в техните сайтове
http://www.bsm-bg.com/
http://www.lesi-bg.com/bg/index.htm
небързай да я сменяш
эагубих единствените ключове эа колата а алармата...
-
silverwind
- Автомобил:
- Двигател:
- bobo_drive
- Автомобил:
- Двигател:
-
silverwind
- Автомобил:
- Двигател:
за чиповете
Чипът е едно нещо като интегралка.Тя се кодира предварително и се вгражда в нарязаната заготовка.Под кората на контакта има монтиран скенер,който постоянно "търси " чипа,докато колата работи.Освен това чипът трябва да е близо до скенера,т.е не на задната седалка например.Това е вид фабрична защита от крадци,нещо като специфичен пин-код на колата,който се преодолява само със скъпа техника-например лаптоп,в когото има инсталиран специфичен софтуер.За всеки модел си има отделен софтуер и т.н. ВЪЗСТАНОВКАТА НА ЧИПОВ КЛЮЧ Е ОТ 300-350 ДО 1000ЛВ!!!Така че пичове,внимавайте с тия неща.Някои диагностици предлагат премахване на тази екстра,но и това е платено,тъй че защо да се плаща за "скопяване",както аз го наричам, по-добре...не знам.А за цените в София не знам,аз работя във Видин...Освен това ако дубликатът се счупи,може да се извади чипа от него и да се вгради в нов ключ-носител и би трябвало тогава цената да не е 70, а по-тънка.Аз за нарязване на носител взимам 20, а ключ за голф 3 без чип е 5 кинта...
-
silverwind
- Автомобил:
- Двигател:
Значи,ГОЛФ 4 би трябвало да е кодиран(сега нямам каталог пред себе си).Ако е кодиран,зависи също и какъв вид е чипът му.Това се проверява на скенер,какъвто има при ключарите(включая и моя милост).До определена година(мисля че до 1999-2000) са разпространени обикновените чипове PHILIPS,MEGAMOS,TEMIC(за голфа май е първият вид).Дубликат(втори ключ) за този вид е около 70 лв.По-новите модели са с крипточипове (PHILIPS-CRIPTO и т.н).Тези ключове са по-скъпи и при тях вече се изисква комуникация директно с компа на самата кола.Тука цената може да е и от порядъка на 100-150лв.Например знам,че за форд фокус 2001(чипът е TEXAS-CRIPTO) са искали за дубликат(доп.втори ключ)150лв.Аз съм правил на пасат 97ма,венто 96,голф 3 97-98ма,ключове с PHILIPS чипове-за по 70.Ако искаш още подробности,кажи си годината на производство.Ако пък имаш път до Видин(все пак нали Видин е в посока Западна Европа!),отбий се на Общински пазар и търси Митко ключаря GSM 0888 727 821,демек аз,и всичко ще ти кажа и покажа,само ще почерпиш едно кафе без захар...
-
silverwind
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте,колеги,алармите и имобилайзерите нямат нищо общо с транспондера(чипа).Имаше наскоро един проблем с един пасат с чипов ключ.Средно веднъж в месеца отказва да пали.Диагностиците казаха на човека,че е от чипа.Той си направи дубликат,ключът палеше, но проблема си остана-пак му отказал веднъж.Този човек си премахна екстрата транспондер и сега не знам по-нататък какво е станало...Чиповата система не е сложна и не вярвам това да е причината.Още повече че това е фабрична екстра и надали германеца ще я остави недоизпипана.Ами огледайте се-почти всички марки след96-97-ма са на чипове-VW,OPEL,AUDI,DEU,HUNDAI,SUZUKI,CITROEN-да не продължавам.По-скоро не знам за тия системки,дето ги монтират в България,що за стока са.А,пропуснах TOYOTA,MAZDA,HONDA(чип имат и мотори,бусове и камиони,включая тирове).Сами си правете изводи за световната практика,а и за BG майсторлъците...
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re:
bobo_drive написа:Тука тъкмо сте отоврили темата и аз искам да питам нещо. Моят Голф си е с фабричен имобилайзер. Като го купувах ми го дадоха само с един ключ и аз искам за по сигурно да си изкарам още един. Та въпроса ми е къде най-евтино може да го направя това, защото зад Плиска ми искаха 70лв!!!!!
woow много бе
щото за четворката дадох 200лева/140ключ и 60 програмиране/ иначе кво правим с един ключ-губиш го и 2седмици колата ти остава там където е, и трябва да се молиш да дойдат да ти я отворят.Това е цената в официалното представителство.За поло 96-7г чух че било 70ключ и 60програмиране.- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: эагубих единствените ключове эа колата а алармата...
Вижте какво прочетох в линк по-горе:
Не ми пука, че могат да ми откраднат колата… нали ще я платят”. Да възможно е и да я платят! Но за да стане това трябва да са налице няколко условия:
1. Да представите талона на автомобила. Ако той липсва щетата кражба не се признава!
2. Да представите втори комплект ключове и дистанционно управление на алармата
3. Да се представи протокол от КАТ
Та втора точка си е за притеснение, ако имаш каско, но нямаш по 2 ключа+дист., а?
Не ми пука, че могат да ми откраднат колата… нали ще я платят”. Да възможно е и да я платят! Но за да стане това трябва да са налице няколко условия:
1. Да представите талона на автомобила. Ако той липсва щетата кражба не се признава!
Та втора точка си е за притеснение, ако имаш каско, но нямаш по 2 ключа+дист., а?
Re: эагубих единствените ключове эа колата а алармата...
Ljubon написа:Вижте какво прочетох в линк по-горе:
за втора точка може да се притесняваш само ако са ти снимали всичките комплекти ключове с дистанционните при маркирането на автомобила. а това на малко места го правят, даже хич и не е**ват... та фърляш им на комшията ключовете и нека разберат, че не са те
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”