Помпа за помпене на гуми - съвети,мнения

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Помпа за помпене на гуми - съвети,мнения

Мнениеот doktora » Съб 10 сеп 2005 11:36

Порових се из форума с търсачката барим намеря тема по този въпрос, но не открих нищо, за това пускам тази темичка тъй като съм решил да си купувам помпа за колата.
Някой ще каже - " Не ти трябва помпа, има бензиностанции по път и над път където да си проверяваш и надуваш гумите". Така е, но има и едно голямо НО. Значи ето какво ми се случи: спука ми се задна лява гума, за мое щастие се е отдула в гаража, а не някъде по път и аз спокоен че имам резервна гума (патеричка) ще я слагам и ще ходя да лепя спуканата.Да ама не - оказа се че патеричката която германеца ми е сложил в колата беше изпуснала, нищо че беше нова-новеничка/неизползвана. И тогава ми мина ей тази мисъл през главата - какво щеше да стане ако бях на дълъг път и тогава да ми се беше спукала гумата, както си мислех че ми е изправна/надута резервната гума,както нямам помпа, както нямам никакви лепила и тем подобни за лепене?!И направо се ужасих от това което си представих.Та се зарекох тогава да си купя помпа, ей така за всеки случай.
Бях решил да си купя крачна помпа, да не правя мазоли по ръцете, но един познат ме зарази с идеята за електрическа помпичка и сега съм на кръстопът.
За сега попаднах на една такава във бензиностанция на Лукойл, руска, с манометър, включва се към запалката на колата, на цена 39 лв.Цената ми се струва малко големичка, но всъщност нямам никакви наблюдения за цените на обикновенните помпи. Не погледнах колко ток харчи това чуденце, но си мисля че ако имаше и допълнително адаптерче за 220 волтовата мрежа нямаше да е лошо.
Струва ми се като идея не е лоша, защото доста хамалогия би ми спестила.
Вие какво ще ме посъветвате?Ползва ли някой такова нещо и какви са му впечатленията?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 10 сеп 2005 11:47

Помпи бавно и много бръмчи :-)
Върши работа, но аз лично предпочитам бензиностанциите :lol:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 10 сеп 2005 11:49

Значи и аз имах същата идея преди време точно поради същата причина. И така купих си помпа крачна за около 20 кинта но не щеш ли дръвце напомпих само 1 гума и тя се накриви от всякъде беше направена от много калпави материали. След което още 2 пъти така от различни магазини различни помпи същия к*р. Само китайски и турски боклуци не можах да си намеря свястна помпа която да върши работа и все още питам по магазините. Взел съм си едно компресорче от Метро за 10лв. което е също едно голямо дърво но след малко доработки тръгна и къде работи къде не. Оказва се голям проблем напомпването на една гума.
Някой ако има разумно решение нека да сподели ....

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 10 сеп 2005 13:35

Ми аз си имам ръчна и я ползвам вече 7 години и на предишната кола и на тая. Много съм доволен още повече, че струваше 8 уева в световния търговски център. Има и недостатъци, ако трябва да надуеш някоя повечко спусната гума и не си във форма бая се поизпотваш. eyecrazy

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 10 сеп 2005 13:41

Да зор ама върши работа.
А аз от сума време не мога да намеря просто и надеждно средство за помпане на гуми. Само боклуци по магазините Mad

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Съб 10 сеп 2005 14:53

Ако найстина тази помпа за 39лв. е руска си заслужава цената и най-важното ЩЕ ТИ РАБОТИ !!! Бащата си купи някаква такава,но китайска и никаква работа не върши !!!! Аз имам крачна,китайска е така за собствено спокойствие и с нея напомпах гумите на едно колело и в момента е пред разпад и нямам идея дали ще се справи с една автомобилна гума !!!!
Инак задължително в колата си трябва да имаш помпа !!!!!! Все пак сме в България!

Ако се решиш взимай руската и свиркай как работи !!!!

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Съб 10 сеп 2005 15:20

Аз си ползвам още ръчната руска производство " да ви е честита новата илядо девестотин осемдесе и ..." опаа това беше друга тема :lol: но наистина помпичката е оттогава - остана ми от стария "Макларън" :wink:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 10 сеп 2005 17:36

Преди година се срещаха в някой магазини (напр. ЕМК33) руски крачни помпи с манометър на цена около 30лв. На външен вид изглеждаха солидни, направени от здрави материали (поне нямаха нищо общо с тези боклуци по бензиностанциите).
Иначе е полезно. Мен много пъти са ме спирали колеги за помпа, ама нали ми е някъде в дъното на списъка с покупки...
Не мога да стигна още до нея и за това когато проверявам гумите го правя 5 пъти. :D

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 10 сеп 2005 17:50

Е те такова нещо търся и да знам че ще ми върши работа :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Съб 10 сеп 2005 17:58

Значи до тук няма доволни от тях :( .
Аз да внеса една голяма корекция - помпата (води се миникомпресорче) не е руска а германска, ходих днес до Лукойла да проверя.Подвел съм се по руското упътване което има на една от страните на кутията.Значи си оправдава цената. Обаче след много мислене и премисляне аз какво направих днес - отидох и купих друга за 16 лв, най-вероятно китайска. И сега като ви чета мненията - май съм се набутал.
Правих си днес сметката че това чудо ще го ползвам мн рядко (дано да я ползвам рядко) и не си струва да се изръсвам 39 лв. И сега си мисля - ето както тази струва 16 лв,ако се счупи и купя друга пак за толкова пари, пак по малко ще дам. Само да не ми излязат криви сметките - да не се окаже че за нищо не става дори и веднъж да ми се наложи да я ползвам?!
Това компресорче какво представлява - едно кръгло с поставка отдолу, което бая подскачаше и ходеше наляво-надясно до като го пробваха. Никак не ми хареса ей този надпис който беше на него: "да не работи повече от 10 минути и да се оставя 30 минути да почива". Май работата отива на Ибем страна - щом бавно помпят, значи за 10 минути ша ми напомпи к...(цензура). А ве хора, то се оказа май че аз пак няма помпа Изображение ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 10 сеп 2005 18:25

Ми първо прочети отговорите на въпроса който си задал.
Да не мислиш че аз помпя всеки ден. Да ама близо 60 кинта съм се набутал и пак нямам помпа. Така че сега бих дал 40 но да знам че имам нещо свястно което да ми върши работа пък ако ще и на 2 г. един път да се наложи да го използвам

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 11 сеп 2005 20:58

Това компресорче какво представлява - едно кръгло с поставка отдолу, което бая подскачаше и ходеше наляво-надясно до като го пробваха. Никак не ми хареса ей този надпис който беше на него: "да не работи повече от 10 минути и да се оставя 30 минути да почива".

100% набутвация с китайска. За такава цена няма германско нещо, а пък и тене правят вече такива работи -има поле за действие за братският китайски народ.
За да си сигурен,ч е ще свърши работа трябва да е рашан машина .

Абе колеги някой, ако ходи къмРусия или Украйна да вземе да внесе истински крачни помпи. Ще си купя и аз една. Имах една руска грозна, малко голяма ама и на камион ще напомпи гумата. Като продавах по-предната кола забравих да си я прибера от багажника, за което съжалявам .Почти 18 г. помпа беше а все още помпеше яко.
Руснаците имат доста модели с един , с 2 и с 3 цилиндъра. Жалко, че и по руските магазини ги няма вече.

Последна промяна от kris11 на Пон 12 сеп 2005 12:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 12 сеп 2005 8:13

абе за да си сигурен - проверявай си редовно налягането на резервната гума! за кво се набутвате с тия безполезни боклуци дето и плажен дюшек не могат да надуят?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 12 сеп 2005 8:55

Аз си взех крачна, двубутална за 9 лв. и съм супер доволен. Иначе съм съгласен, че не може само да се разчита на бензиностанции.
Преди време имах проблем с един уффф Форд - имам ерзервна гума, предната лява ми я бяха изпуснали /неспукана/ нямам помпа, а самата гума не можах да я сваля 2 часа Добре се намери услужлив човек и ми даде помпа /естествено я извади от мазето си , а не от колата си/ и така отидох до гумаджийно за по-сигурно-там също се озориха със свалянето на гумата. и после се прибрах в София. Представете си ако бях спукал гума под Витиня......

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 сеп 2005 14:15

значи..ако си намериш от руските ръчните от Мускала-железна помпа...за съжаления я продадох с мускала
тия крачните от 3-4 г. ползвам в голфа една от 10 лв примерно, помпал съм 4-5 пъти не е много счупена и още деяни
в опела си купих една от оплюваните компресорни-китайска-12 лв от илиенци-напомпила е поне 20 гуми досега, горе-долу и е верен манометъра и работи прилично-може би е късмет....за около 10 мин помпи 1 атм, после почивка, щото много загрява и ще вземе да се стопи :lol:
моя съвет е старо руско

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”