наводних се

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

наводних се

Мнениеот malolitrajkata » Нед 02 дек 2007 16:42

проблема е ,че от два три масеца в колата ми мирише гадно и реших да проверя дали няма вода неизсъхнала , пипнах мокета, а той мокър :( и разглобих всички пластмарии и оставих да съхнат
СЕГА ВЪПРОСА Е ОТ КЪДЕ ТЕЧЕ?
днекса си разглобих и люка и сега ще търся ново уплътнение. въпроса ми е колко пари е г/д и от какви други течове може да се получи този проблем?
хаиде колеги помагайте и акжете местата от където дфа гледамз а течове
пп поразията може ли да е станала само от люка?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 02 дек 2007 17:06

аз се наводнявах от вратите.облепят се с найлони.
другото място е решетката на вентилатора на парното.дори и да имаш водобранната пластмаса по самия ръб на решетката може да влиза вода.там където е вентилатора виж има една малка пластмасова тапа.махни я виж дали ще текне :lol: кофти тръпка е водицата

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 02 дек 2007 17:21

От тапите на дъното на купето, там много гние и пуска вода.
Изрезваж ги, слагаш ламаринка на мястото, правиш една хубава цялостна заварка и мажеш с BODY930.
При мен е така, цялото дъно е мокро, това лято ще ги права.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 02 дек 2007 17:24

от тях вода може да влезе но малко.при положение че колата е в движение иначе не виждам как ще стане.а човека се е "наводнил" в смисъл че си има вода да гледа рибки.
разкарай мокета и ватата от долу или иди на канал си огледай купето все пак.но аз оставам за вратите.не добре залепен найлон пропуска солидно количество вода.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

naw

Мнениеот lozan67 » Нед 02 дек 2007 17:32

И аз залагам на вратите това лято имах два пръста вода. Залепих им найлона и край. Вентилатора го минах със силикон. На всеки 6 месеца чиста каналите на шибидаха и под кората на чистачките. Бе подръжка като на къща. :shock

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 02 дек 2007 17:33

Smoke написа:от тях вода може да влезе но малко.при положение че колата е в движение иначе не виждам как ще стане.а човека се е "наводнил" в смисъл че си има вода да гледа рибки.
разкарай мокета и ватата от долу или иди на канал си огледай купето все пак.но аз оставам за вратите.не добре залепен найлон пропуска солидно количество вода.

залвепил съм найлон , от люка може ли да е , защото на едно място уплутнението беше пропаднало
КЪДЕ ОТИВА ВОДАТА ОТ ЛЮКА? :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 02 дек 2007 17:40

ти си залепил найлон ама четох в една тема че си го направил с обикновенно хартиено тиксо .мислиш ли че спира водата :idea:за люка....нямам идея нямам такава екстра аз.но може свалиш декоративния таван.влизаш в колата и един полива с кофите колата.гледаш капе не капе.в същото време погледни гнездото на вентилатора и тапата за която ти споменах.половин литър вода изкарах онзи ден от там :shock

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 02 дек 2007 17:42

malolitrajkata написа:КЪДЕ ОТИВА ВОДАТА ОТ ЛЮКА? :roll:

Има канали, обикновенно се запушват в долната част.
Между двете панти на предната врата, имаш един гумен "чучур", обикновенно той се задрътва.
Вземаш една телчица, отвараш люка, сипваш вода в канала на люка, пъхаш телта в гумения "чучур" и започваш да одпушваш.
:!: Прави се, много внимателно :!:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Нед 02 дек 2007 17:59

Smoke написа:ти си залепил найлон ама четох в една тема че си го направил с обикновенно хартиено тиксо

ми аз тъй бях залепил преди няколко год когато пребоядисвах колата и нямаше никакви проблеми
сега обаче се появиха и аз мисял , че е от люка
а някои да знае колко пари струва едно уплутнение ново?

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 03 дек 2007 12:06

днес проверих за ново уплътнение и се оказа че цената му 200+ :cry:
остана само варианта да проверя в морга , но и то ще е изгоряло като моито , затова ако някои знае от каква друга кола мога д анамеря на по прилична цена нека сподели

kostov89
Автомобил:
Двигател:

теч

Мнениеот kostov89 » Пон 03 дек 2007 13:00

колеги и аз се наводних стабилно краина сметка излезе от жратите ,сега слойих наилон ама пак пуска!!!!! ште се залепи ли наилона с селикон!! да пробжам така

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

наводнение

Мнениеот lozan67 » Пон 03 дек 2007 22:56

Найлона най-добре се лепи със "Момент" на Хенкел. Мажеш найлона и вратата, чакаш 15 мин. и ги прилепяш. Успех!!

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 03 дек 2007 23:13

malolitrajkata написа:
Smoke написа:от тях вода може да влезе но малко.при положение че колата е в движение иначе не виждам как ще стане.а човека се е "наводнил" в смисъл че си има вода да гледа рибки.

залвепил съм найлон , от люка може ли да е , защото на едно място уплутнението беше пропаднало
КЪДЕ ОТИВА ВОДАТА ОТ ЛЮКА? :roll:

Точно от люка е. Имах такъв проблем с предната кола /Ситроен/ но до колкото съм запознат проблема е еднакъв за повечето марки. Запушват се отводнителните /дренажните/ канали на люка, не е от уплътнението. Това са маркучи които отвеждат водата от люка към гредите и надолу. Като се запушат каналите и водата избива по гредите /най-вече по предните/ и се стича на пода. Та виж и си провери точно тези канали. Ремонта е кофти, защото зависи дали от времето са прогнили. Ако са, някои свалят целия таван за да стигнат до тях. Но ако не са до колкото знам става и с продухване с компресор. Дано да е последния вариант.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 03 дек 2007 23:55

Или е люка или са вратите :wink: на мене почна да ми капе през люка направо върху главата докато си карах :shock :lol:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 04 дек 2007 0:11

Само,че не разбрах къде е мокрото на мокета :roll: На задните седалки(щом каваш,че може да е от люка явно е от пред :roll: ) Ако е близо до вратите,значи е от найлона,сменяваш и забравяш (лепи се с двойно залепващо тиксо):wink: Ако е от вентилатора,трябва да е под таблото в краката на пасажера водата :roll: Ако си скочил в някоя локва,може да е избила тапа от долу :wink:

Поне при тебе е мокета,та можеш да го свалиш,а при мен като е мокро в багажника и трябва да махам уредбата..... :x В крайна сметка го прежалих и го изрязах :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”