Проблем с новата алармичка на колата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Проблем с новата алармичка на колата

Мнениеот feersum » Нед 02 дек 2007 16:35

Здравейте колеги,

то таз тема не е много за техническите форуми на VW, ама трябва да се оплача.
Имаме си един стар семеен пасатор В3, и от както го взехме преди 5 години почти, си седи без аларма. Няма мераклии да го вдигат :)

Оня ден баща ми се прежали и му сложи аларма. Стингер нинамсикво си, БГ производство. Имобилайзъри, някви екстри там, звучи супер. Съответно има специфична процедура на палене - върти се ключ на контакт, натиска се бутон, гасне една лампа и тогава се пали.

Готвя се вчера заран аз да пътувам София-Търново. Паля дома колата, отивам, зареждам бензинец... тръгвам да паля... и нищо. Няма никой. Алармата опищя бензиностанцията.
Слагам на контакт - лампата, дето трябва да светне и да индикира, че имобилайзъра е активен - не светва. И дотам. Имобилайзъра ми имобилизирал колата :(
Добре, че баща ми беше в Сф, та дойде с Полото... да видите картинка - ситнежа тегли Пасатора :)
И няма запалване и това е. Калпава работа :( Утре ще се караме с тези младежи алармаджиите. Прее*аха ми пътуването. Ама от друга страна май нацелих малкия дявол - можеше да ми направи тоя номер насред пътя, примерно.
Някой да е имал подобен проблем?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 дек 2007 17:27

Редовен проблем е с имобито...аз затва не го връзвам...поне като не моа да паля да си кажа: НЕ Е ОТ ИМОБИТО :lol:

Предполагам е гаранционна алармата ще ти го оправят...случва се...техника е...

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Нед 02 дек 2007 20:42

Колега и аз съм от 2 седмици със същата аларма само, че без имобилаизер (защото не исках да ми го пускат - иначе го има като опция).Хората дето ми я слагаха ми показаха едно копченце което го слагат на някво скрито място дето само ти да си знаеш и като стане нещо подобно натискаш това копченце и даваш на контакт и държиш там няколко секунди и алармата не е активна.(Примерно ако си някъде на път и се развали алармата или изгубиш дистанционното да можеш да я изклиучиш.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Нед 09 дек 2007 13:17

MyTpaTa написа:Колега и аз съм от 2 седмици със същата аларма само, че без имобилаизер (защото не исках да ми го пускат - иначе го има като опция).Хората дето ми я слагаха ми показаха едно копченце което го слагат на някво скрито място дето само ти да си знаеш и като стане нещо подобно натискаш това копченце и даваш на контакт и държиш там няколко секунди и алармата не е активна.(Примерно ако си някъде на път и се развали алармата или изгубиш дистанционното да можеш да я изклиучиш.

И това пробвах, колега, ама не сработи :(

Всъщност проблема вече е решен, оказа се, че алармаджиите са оплели жиците. На едно място са оголили грешна жица, която се замасява и няма ток към двигателя.
Алармата я дадоха с 3 години гаранция, развали се на третия ден. Аджамийска работа.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”