Разхода на градско, особено в София почти не зависи от това дали е 105, или 150к.с. И двата са помпа-дюза, и двата са 1.9, и двата на празни обороти харчат еднакво. Разликата е в турбото, което при 150к.с. е с променлива геометрия, с което се постига по-добро изгаряне и контрол на налягането от турбото. Това означава, че ако не я натискаш (а това градско, особено в София, няма как да стане), не само, че разхода няма да нарасне, но вероятно и ще е по-нисък. Извънградско - обратното.
При всички положения обаче, 8/100 ми се струва доста голям разход за 1.9 ТДИ.
Г4 1.8ГТИ или 1.9ТДИ 150кс ОТНОВО
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Не конете вдигат разхода, а обема на двигателя... 1.8Т ако го караш като стара баба и няма други коли (
) разхода е 8 (извънградско пак толкова), в задръстване е 11-12, а иначе преди малко се дърпах с една 3-ка
и от 11 ми се покачи до 17.5... Това за общи сведения...но какво ни интересува, нас голфаджиите, разхода на колите ни...нали е важен кефа
ПС: Иначе щяхме да сме форума на Нисан Микра

- lazar_g2
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: KR
1
а иначе преди малко се дърпах с една 3-ка и от 11 ми се покачи до 17.5... Това за общи сведения...но какво ни интересува, нас голфаджиите, разхода на колите ни...нали е важен кефа
Много си прав

skotis ако си сток може на месечната да замерим

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хихих ако TDI-то харчи 8 градско го карам някаде и го паля стига говорихте глупости .... С комбито по голям разход от 7 не съм виждал всяка вечер от КАТ до витошка 7 мах ..... Пак А4-комби на колега 14 газ . Извънградско среден мах 6 ми е давало (карам разумно) това с 5 човека и климатроник , фарове и музичка 100-130 км
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Madj0 написа:...
Колега, прав си, но не съвсем. Аз също съм фен на дизела, то се вижда и по гаража. Но не можеш да сравниш разхода на AFN двигателя, който не е помпа-дюза, с този на TDI, който е 150 к.с. Особено при настъпване си гори, естествено много по-малко от бензиновия. Моят Пасат например ми е давал разход извънградско 8.6, ама при един малко по-различен начин на каране

- lazar_g2
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: KR
!
Хихих ако TDI-то харчи 8 градско го карам някаде и го паля стига говорихте глупости .... С комбито по голям разход от 7 не съм виждал всяка вечер от КАТ до витошка 7 мах ..... Пак А4-комби на колега 14 газ . Извънградско среден мах 6 ми е давало (карам разумно) това с 5 човека и климатроник , фарове и музичка 100-130 км
Не вярвам да ти пада на 7 или се прибираш след 24 часа бе кво е тва ауди или може би от кулата пускаш по инерция или си завил помпата на МИН ! а за извънградско много гори ве на мен при 150км/ч и нагоре 6-6,2л !
Re: Г4 1.8ГТИ или 1.9ТДИ 150кс ОТНОВО
Хм имах такав голф 131 коня помпа диуза варвеше стабилно возих се и в 150коня ТДИ леле варви оште по ужасно ебати дизела как се испарява варви мн ..сега карам 1.8т след 3хил оборота друго си вика
но дизел за ра4кане не става от опит го знам !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”