Tyan написа:грешка която много хора правят ..купуват супер процесор и всичко останало компромиси ...почва се от добро дъно с добро захранване ..след това са важни бързата и хубава оперативна памет и бързата дискова подсистема ако ще се играят игри тук е мястото да се избере и добрата видео карта ..след това чак идва процесора

100% съгласен и аз така мислих и така постъпих преди 2 години.
Започвасе винаги от дънна платка, Вземаш с най-новия чипсет, зада подържа всичко най-ново. А това да ли ще купиш всички останали елементи веднага не е важно, важное да има на какво да упградваш за да останеш на ръба максимално дълго време с минимални разходи.
Аз преди 2 години си куох компа, тогава го бях замисли да е със Пентиум Д процесор (тогава тамун бяха излезли и бяха хит). Е нямах възможност да го купя тоз процесор струваше 500+лв тогава. Сега 2 години по късно ю, минлата седмица си го вземах пентиума

за 90лв. И въпреки всичко даже и сега има къде да упгредна нещо по компа

.
Та да сам макси мално ясен преди 2 години ако се бях взел Интел 915 чипа (масово разпростанен и във всички промоции само него предлагаха) сега щях да са си купил нов пс или да ми предстои да купя. А сега реално аз го виждам моя да издрапа поне още една годинка.
П.П Е сега ако ще го ползваш само за игри. Според мен най-добрия и най ефтиня вариянт във времето е да си взмеш игрална конзола. Плай стайшан или нещо такова. Работата там е че те не ги вадят през 2 месеца новите плай сташани а игри излизат посоянно и за могат да ги продата ги правят оптимално по игралните конзоли. Да си чул на някой да му сече на Плай стайшана новот НФС например, макар че тази конзола излезе преди година вече.