Коя видеокарта да си взема?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пон 03 дек 2007 18:20

Още един глас за Невидия 6600-от 3 год. съм с такава и проблеми никакви.Вече е старичка ама си вървят игри като Call of Duty 4,Medal of Honor -airborne.За Ати-то съм чувал за проблеми с драйверите.

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Пон 03 дек 2007 19:03

NV 6600 само ако е GT/GTS....иначе е пръчка. Радеон 9600 само ако е Pro, в което се съмнявам :)

генерално: нВидия > Радеон (да се чете "по-голяма") :)

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Вто 04 дек 2007 9:40

swissmad написа:Още един глас за Невидия 6600-от 3 год. съм с такава и проблеми никакви.Вече е старичка ама си вървят игри като Call of Duty 4,Medal of Honor -airborne.За Ати-то съм чувал за проблеми с драйверите.

Хаха ако искаш да ти изпратя моята стара видео карта nVidia, кято е работила само няколко месеца даже направо ще ти я подаря да си играеш на нея.Със ати няма проблеми с драйверите е поне аз повече от 3 години нямам пък и щом не си пробвал ати по-добре не давай коментар за тях.Но като цяло нещата са все едно да сравняваш BMW и Mercedes всички са чували, че мерцедесите са по-добри, ама какво им е по-доброто никой не може да каже. :D :D :D..И аз така като теб бях чувал, че nVidia са по-добре от Ати, ама се оказа друго в последствие.Но това е спор, който се води и в момента на много високо ниво, между самите компании, та последните които може да даваме оценка сме ние простите потребители.Да не говорим, че сега има толкова ментета, че няма къде.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 04 дек 2007 9:54

имал си проблеми с картата предполагам защото е била от прозиведените в гараж жълти карти ..тип axle и тн .....ати тоя проблем го изпускат защото главно сапфир, GB и Асус са на пазара тук, а те все пак са друга лига ...... ако Nvidia-та беше на някой по реномиран производител едвали щеше да имаш проблеми ...както и да е от проблеми не е застрахован никой :) а и двете компании предлагат сходни и близки решения така че е все тая........

Потребителски аватар
Legolas

Мнениеот Legolas » Вто 04 дек 2007 10:40

Tyan написа:имал си проблеми с картата предполагам защото е била от прозиведените в гараж жълти карти ..тип axle и тн .....ати тоя проблем го изпускат защото главно сапфир, GB и Асус са на пазара тук, а те все пак са друга лига ...... ако Nvidia-та беше на някой по реномиран производител едвали щеше да имаш проблеми ...както и да е от проблеми не е застрахован никой :) а и двете компании предлагат сходни и близки решения така че е все тая........

Мда може би, но картата ми е Sapfir, та и аз останах изненадан от проблемите, които имаше, но това си беше еденичен случай и много ще се радвам да не ми се случва пак.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 04 дек 2007 10:49

Преди около 2 год. тествах на тогавашната си конфугурация 6600GE (мисля, че на Асус беше) и 6600GT. На 3dmark 2003 беше теста и GE разцепи GT! Картите бяха на AGP.

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Вто 04 дек 2007 20:54

Legolas написа:
swissmad написа:Още един глас за Невидия 6600-от 3 год. съм с такава и проблеми никакви.Вече е старичка ама си вървят игри като Call of Duty 4,Medal of Honor -airborne.За Ати-то съм чувал за проблеми с драйверите.

Хаха ако искаш да ти изпратя моята стара видео карта nVidia, кято е работила само няколко месеца даже направо ще ти я подаря да си играеш на нея.Със ати няма проблеми с драйверите е поне аз повече от 3 години нямам пък и щом не си пробвал ати по-добре не давай коментар за тях.Но като цяло нещата са все едно да сравняваш BMW и Mercedes всички са чували, че мерцедесите са по-добри, ама какво им е по-доброто никой не може да каже. :D :D :D..И аз така като теб бях чувал, че nVidia са по-добре от Ати, ама се оказа друго в последствие.Но това е спор, който се води и в момента на много високо ниво, между самите компании, та последните които може да даваме оценка сме ние простите потребители.Да не говорим, че сега има толкова ментета, че няма къде.

И каква ти е била НВидията?????????МХ-400??????? Много се дразня на такива "отворковци" които са компетентни по всичко без да са пробвали продукта за който се пише.Твойто АТИ щом е на 3 години едва ли е по-добро от 6600.Както си писал " щом не си пробвал по-добре не давай коментар за тях".Човека пита точно за 6600 серията . В момента съм с две ГАЛАКСИ 6600ГТ 128Мб/128Бит свързани в СЛИ режим. Не са клоквани-риватунера не може да клоква СЛИ.На 3Дмарк 03 правя 13 950 точки. За сравнение на АТИ САПФИР х1950 УЛТИМЕЙТ ЕДИШЪН 256Мб/256Бит прави около 15 000 точки.Точно от това АТИ съдя ,че са големи боклуци.Преди около 10 месеца колегата си го купи за 270 долара или точно 400 лева.И от тогава все има проблеми .Като поигра малко(ден-два) на екрана започнаха да му се появяват артефакти.Смени драиверите-сложи на ОМЕГА -същата работа .Върна картата за рекламация във фирмата от която я купи -с триста зора я приеха.Докато му сменят картата ,му дадоха оборотна -АТИ х550 -пълна трагедия.След мотаене около 10 дни му дадоха друга карта-пак същия модел и марка.Пак с оригиналните драивери не вървеше добре.Пак си инсталира ОМЕГА драйвери .Игра си човечеца месец два и пак започнаха да се явявят артефакти.Това да дадеш толкоз пари и да имаш толкова проблеми-мерси.Иначе е много по-добра от 6600гт .Обаче КОГАТО РАБОТИ :lol: .Така,че "съм пробвал АТИ".Предпочитам НВидия-лично мое мнение.

ПП.Извинявай ЛЕГОЛАС -нищо лично

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 04 дек 2007 21:01

азне бих си взел ни една от тия стари кошери ама ти си знаеш 8)

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Вто 04 дек 2007 21:05

дзвера написа:азне бих си взел ни една от тия стари кошери ама ти си знаеш 8)

Дзвер верно ама не всички имат парички за хубави(и скъпи) видео карти :( .Всеки се простира според чергата си :roll:

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Вто 04 дек 2007 21:22

Колеги Благодаря за мненията.Ако искате може темата да бъде :lock:

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 04 дек 2007 22:45

за тия пари 7300 нещо си ако има отзад още по-добре, ама вече не съм в час с технологиите :roll:

Потребителски аватар
Legolas

Мнениеот Legolas » Вто 04 дек 2007 23:02

Не няма нужда да се извиняваш, просто си изказал мнение.Мен ме дазнеше това което е казал тук един, че Ати имали проблеми с драйверите.На това мога само да се изсмея.Иначе за качествата на 6600 GT Sli достатъчно съм запознат, но така като гледам колегата искаше просто или 6600 или 9600.Иначе ако имаше парички около 1000 лева можеше наистина машина да си вземе.С моята бивша nVidia FX5500 основният ми проблем беше паметта на VC жалко, че нищо не откриха такива всезнайковци като теб, които са я "гледали".А с Ati 9550 нямам никакви проблеми от сума време, и затова препоръчвам Ати не nVidia.Така, че според мен е "я камилата, я камиларя" взимай колега която искаш от двете няма как да се каже тази е по-добра или онази, просто стискай палци да не излезне някой дефект, че после са големи мъки.А и друго пазарувай само от голяма фирма въпреки че е по-скъпо..

П.С. Нишо лично swissmad просто изказвам мнение.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”