Golf 1.9 TD

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sredkov
Автомобил:
Двигател:

Golf 1.9 TD

Мнениеот sredkov » Вто 04 дек 2007 21:37

здравейте на всички от скоро съм собственик на Голф 3-ка 1.9ТД 95г от Германия с -ел. пакет подгряване на седалките АБС АЕРБЕГ .до тук добре сега следва сложното.... за първи път карам собствен дизел и се притеснявам за поддръжката...
1.Какво масло да сложа....???
2.Филтри......Ремъци ........цени и кои са най-читави???
3Омаслил е около гарнитурата на клапаните каква да взема..........И дали е практично да сменя и гарнитурата на картера???
3.Вие преден десен лагер на главината.Какъв е най-удачния вариант за лагера....И дали да сменя и левия???
4.Оборотите са 1000 а не 900 както ми казаха че трябва да бъдат.... на какво се дължи това и имали място за притеснение от моя страна
5.антифриза е бистър но ми направи впечатление капачката на казанчето по нея има следи на нещо напомнящо на ГРЕС толко гъсто и толко кафеникаво на цвят..човека каза че е сменял гарнитура на клапаните след като е изпуснала..да не би да е смесило малсо и вода
ПП моля дайте своето компетентно мнение и съвет разчитам на познавачи като вас и моля ако съм пропуснал нещо относно обслужване на новозакупен автомобил кажете :oops: :oops: :oops:

sredkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sredkov » Вто 04 дек 2007 22:22

хей хора да не ви убидих нещо та нещете да ми пишете гледам че влизате в темата..... чета из форума темите но немога да открия всичко на куп това ми е първата кола и искам да си я стегна доколкото мога и да си я карам докато не стана поне на 25години

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 дек 2007 22:40

т.1 и т.2 има писано с тонове и едно мнение няма единно по тях.т.3 и т.5 мисля ,че няма смисъл за сега да им обръщаш внимание.За виенето пиши по добре в раздела за Голф щото тука се пише основно за моторите - ам в общи линий отиваш на майстор качвая на крик гледа,чопли и квот трябва сменя/ако си от Сф ти препоръчвам да отидеш в крубния сервиз на Никси в Герман/.Т.4 вече е по-съществена и най-добре да изтриеш всичко друго и да питаш само за нея :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”