Теч на масло от гарнитурата на главата Golf II дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теч на масло от гарнитурата на главата Golf II дизел
От извесно време ми протече маслото. Прави доста голями локвички като спра колата. Колата е Golf II дизел. След щателен оглед установих, че маслото видимо изтича между главата на двигателя и изпускателния колектор. Доста над гарнитурата на главата е. Ауспуха не е омаслен отзад. Ангренажния ремък не е омаслен, семерингите там са ок. Мен лично ме навежда на някаква пукнатинка на главата. Колата карам от 7 години не е прегрявана или претоварване нещо. Пали и работи добре но на баир нагоре пуши леко бял пушак което мисля е от скоро. Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем и знае какво би могло да е да пише. Предварително благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro^ написа::welcomee Първо да ти кажа объркал си раздела, а за теча на маслото най вероятно се стича от гарнитурата на капака на клапаните.
Така ли? За първи път пиша тук. Относно теча от капака съм го изключил напълно. Други варианти?
Последна промяна от deian_73 на Сря 05 дек 2007 20:39, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stefan написа:Най-вероятно гарнитурата на главата е за смяна. Моята също таи, но малко. Напролет мисля да е сменям![]()
Интересното е че при форсиране на двигателя много отчетливо се вижда изтичане на масло от връзката между изпускателния колектор и главата. Доста над гарнитурата. Избива капчица там, като я забршеш пак избива.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
смени гарнитурата на капака на клапанитеdeian_73 написа:Stefan написа:Най-вероятно гарнитурата на главата е за смяна. Моята също таи, но малко. Напролет мисля да е сменям![]()
Интересното е че при форсиране на двигателя много отчетливо се вижда изтичане на масло от връзката между изпускателния колектор и главата. Доста над гарнитурата. Избива капчица там, като я забршеш пак избива.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моя проблем не е от капака. Аз смених гарнитурата. имаше малко омасляване след това. Притегнах я малко забърасх добре и сега няма грам масло което да изтича от там и да слиза надолу. Маслото изтича от изпускателния колектор. От гарнитурата на изпускателния колектор и главата. Това потвърдиха и в сервиза на VW. Според тях е скъсана гума на изпускателен клапан за шото маслото е чисто и не е минавало през цилиндър. Втория вариант е спукана глава. Като се има предвид че много време карам колата и не съм я прегрявал или натоварвал много смятам че спукването е малко вероятно. Така или иначе тази седмица съм се разбрал да почнат да я отварят помалко и да разберем какво е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже никои не даде сериозен отговор реших да си отговоря сам.
Проблема са оказа в доста износени водачи и скъсани гумички на клапаните. Най зле беше изпускателен клапан на първи цилиндър. От там изтичаше маслото и се овличаше и издухваше през скапаната гарнитура на изпускателен колектор. Сичко се реши с немного средства и 3 дни труд. Ама аз покрай тва смених и биелните лагери, разпръсквачите на дюзите, сегментите и де що докопах гарнитури. Сега май е ок колата.
Проблема са оказа в доста износени водачи и скъсани гумички на клапаните. Най зле беше изпускателен клапан на първи цилиндър. От там изтичаше маслото и се овличаше и издухваше през скапаната гарнитура на изпускателен колектор. Сичко се реши с немного средства и 3 дни труд. Ама аз покрай тва смених и биелните лагери, разпръсквачите на дюзите, сегментите и де що докопах гарнитури. Сега май е ок колата.
Върни се в “Дизелови агрегати”