Рефлектори-как да ги освежа

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Рефлектори-как да ги освежа

Мнениеот dj_manekena » Сря 05 дек 2007 17:25

Здравейте колеги,

карам пасат Б3 и фаровете ми бяха слабички,крушките ми бяха BOSH XENON BLUE смених ги със BOSH plus 60 и има видима разлика.Днес се загледах и забелязах че на места лефлектора гланца му е паднал и е останала пластмаса,може и прах да е не се вижда добре от стъклото.Та значи искам да помоля някой да ми обясни по-подробно как се отделя стъклото от рефлектора и дали в софия някаде се оправят рефлектори да се пребоядисват или нз там как става,станаха много нещата ама последно дали се продават отделно нови рефлектори игоре долу ориентировъчна цена.МИСИИИ МИСИ

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 05 дек 2007 18:59

сложи му малко бронз хахахахаха, тва в кръга на майтапа
а иначе според мен не става да се освежът , защото рефлектора представлява повърхност която отразява посредством пречупвеане на светлина и е под формата на малки кристалчета които отразяват светлината.с едно намазване ти само замазваш останалите кристалчета и фара ще спре да сфети и ще отразява мн слабо.
решението е нов фар или стар фар)счупен примерно) със здрав рефлектор които да използваш отразителната част като донорна и да залепиш на твоя със силикон , но не ти го препоръчвам
пп фарчетата са ти били слаби заради рефлекторите :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 05 дек 2007 19:41

Рефлектор се чисти само с чиста суха памучна кърпа :!: - ще останеш очарован от ефекта.Не ползвай вода или веро :!: Трябва да измиеш добре стъклото отвътре с веро и по възможност да полираш с паста отвън.Ако рефлектора е вече паднал http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php - тука срещу 15 лева става нов :wink: Другото е с със спрей за джанти лъщящ баз лак/за да не потъмнява от светлината на лампата/ да ги напръскаш ,или със светлоотразително самозалепващо се фолио/можеш да вземеш от фирма за рекламни материали/ да облепиш с фара - но се приготви за волско търпение :lol: Другото нещо е да не залепваш фара със силикон ,а да пазиш "мечото лайно" дето си е оригинално по фара :!:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 05 дек 2007 19:43

Преди време си купих оригинален "ХЕЛА" от "Италианеца" за 40 лева-в перфектно състояние е. В "Интеркар 3 000" бяха по 60лв. но не си спомням каква марка -турски или унгарски бяха - естествено чисто нови. Моят съвет е да си вземеш оригинални - нищо , че може да са втора ръка - важното е рефлектора да е наред. Виж при арабите по "Симеон" може и да е по евтино,защото "Италианеца" доста е надул цените.

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Сря 05 дек 2007 20:45

Почна да м исе изяснява, но не разбрах продават ли се само рефлектори нови,а и как става демонтирането на стъклото от рефлектора, щото се опитах да забърша с кърпа,но е тясно и не стига до никъде кърпата....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 дек 2007 20:55

А моя рефлектор дали може също да се оправи като на колегата ? Той е пожълтял. За полиране на фар утре ще ходя на една от преките на бул. Ал. Стамболийски
ПП - Сори че ти се намесвам в темата с моите проблеми, но просто реших че не е нужно да пускам 2ра еднаква.

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Сря 05 дек 2007 21:16

longora написа:А моя рефлектор дали може също да се оправи като на колегата ? Той е пожълтял. За полиране на фар утре ще ходя на една от преките на бул. Ал. Стамболийски
ПП - Сори че ти се намесвам в темата с моите проблеми, но просто реших че не е нужно да пускам 2ра еднаква.

Няма проблем утре като отидеш сподели резултата

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 дек 2007 21:21

До колкото разбрах използва специална машина за полиране на фарове. Имам приятел който работи в автокъщата до сервиза на човека и той ми каза че машината била американска и много хубава. Взима от 10 до 25лв на фар, но за резултати утре след 4 ... цялата манипулация била за около час и половина ... Ще видим как е и веднага ще кажа какви са ми впечатленията :) Мисля да снимам колата преди и след манипълацията :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 05 дек 2007 22:43

Полиране на рефлектора ,или на стъклото?Иначе само рефлектори не се продават - но пращаш рефлектора на адреса дето ти писах и е като нов.
P.S.Разглабянето на Пасат не знам как е ,но мога да напиша за двусекционен на Г3.Сваляш фара от колата.Махаш металните скоби лекичко с отверка.След това почваш да нагряваш със сешоар/или печка/сглобката на стъклото с пласмасата ,за да се размекне кита дето ги свързва/не е силикон ,или уплътнение ,а нещо като маджун/.След като се затопли почваш внимателно да подпъхваш с отверката докато се отвори - "маджуна" се раздърпва като дъвка и го отваяш.След като го почистиш с сух парцал и нищо не стане вече мислиш за ремонт на рефлектора/но за нищо не го мокри с вода или веро :!: /.После сглобяването пак затопляш "маджуна в сглобката и слагаш стъклото ,после щипките и най-накрая като пойстине слагаш капачката отзад на фара.Ако ти се запотят фаровете просто през деня отваряш капачката отзад да се изпари.Хубавото като го затвориш пак с маджуна е ,чи дори и да "пусне малко конденз" при ено вечерно каране на дълъг път от температурата на лампата и натиска на въздуха "маджуна" пак си сляга и след твоа нямаш проблеми.Направиш ли го със силикон вероятноста да пропуска е в пъти по-голяма/трябва да се спазва последователност там и...../,а и след като слепне няма отваряне за поправка.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Сря 05 дек 2007 22:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 дек 2007 22:48

Утре ще ми полират стъклото ( то неква пласт маса :) ) А как да го прата само рефлектора ? Не ми се ще да разглобявам фара. Не може ли да им се прати целя фар ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 05 дек 2007 22:51

longora написа:Утре ще ми полират стъклото ( то неква пласт маса :) ) А как да го прата само рефлектора ? Не ми се ще да разглобявам фара. Не може ли да им се прати целя фар ?

Ми звънни и питай - може и да може :? За предпочитане е операций по финно сглобяване-разглобяване да си ги правиш ти внимателно ,а не някой дето е на смяна :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 дек 2007 22:59

На мене хич не ми се иска въобще някой да разглобява ( дори и аз ) А нов фар е 440лв и не ми се дават много много :)

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Чет 06 дек 2007 0:34

тфа е кофти че не се продава нов рефлектор щото колата не се спира по цял ден и вечер и не мога да си позволя няколко дни да остане да се пръска,има начини с нов фар ама вече скачаш много високо с паричките.Имам и един голф 2ка рефлекторите бяха тръгнали да рюхващат ражда,отидох и си купих два нови за по 20 лева бройката и бяха доста хубави,вярно на стъклото не пише хела ама свети като нея,нз за пасат как втрвят цените,но ако варират някаде там около 20 по хубаво новички,та дори и само да им вземеш рефлекторите

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 дек 2007 0:41

Нов е 70-80 лева и то некав съмнителен пройзход.Абе въобще няма смисъл.Ако нямаш време просто купи спрея дето ти писах или рекламно фолио и един уйкенд ги свали/да не говорим че може да се разминеш само с чистене с кърпа и 2-3 миниатюрни лепки фолио там дето е опадал рефлектора/.Цялата процедура ще ти отнеме 2-4 часа.

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Чет 06 дек 2007 0:49

Rabbit_TDI написа:Нов е 70-80 лева и то некав съмнителен пройзход.Абе въобще няма смисъл.Ако нямаш време просто купи спрея дето ти писах или рекламно фолио и един уйкенд ги свали/да не говорим че може да се разминеш само с чистене с кърпа и 2-3 миниатюрни лепки фолио там дето е опадал рефлектора/.Цялата процедура ще ти отнеме 2-4 часа.

ами да в краен случай така ще направя

Върни се в “Направи си сам!”