Здравейте колеги,
карам пасат Б3 и фаровете ми бяха слабички,крушките ми бяха BOSH XENON BLUE смених ги със BOSH plus 60 и има видима разлика.Днес се загледах и забелязах че на места лефлектора гланца му е паднал и е останала пластмаса,може и прах да е не се вижда добре от стъклото.Та значи искам да помоля някой да ми обясни по-подробно как се отделя стъклото от рефлектора и дали в софия някаде се оправят рефлектори да се пребоядисват или нз там как става,станаха много нещата ама последно дали се продават отделно нови рефлектори игоре долу ориентировъчна цена.МИСИИИ МИСИ
Рефлектори-как да ги освежа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
сложи му малко бронз хахахахаха, тва в кръга на майтапа
а иначе според мен не става да се освежът , защото рефлектора представлява повърхност която отразява посредством пречупвеане на светлина и е под формата на малки кристалчета които отразяват светлината.с едно намазване ти само замазваш останалите кристалчета и фара ще спре да сфети и ще отразява мн слабо.
решението е нов фар или стар фар)счупен примерно) със здрав рефлектор които да използваш отразителната част като донорна и да залепиш на твоя със силикон , но не ти го препоръчвам
пп фарчетата са ти били слаби заради рефлекторите
а иначе според мен не става да се освежът , защото рефлектора представлява повърхност която отразява посредством пречупвеане на светлина и е под формата на малки кристалчета които отразяват светлината.с едно намазване ти само замазваш останалите кристалчета и фара ще спре да сфети и ще отразява мн слабо.
решението е нов фар или стар фар)счупен примерно) със здрав рефлектор които да използваш отразителната част като донорна и да залепиш на твоя със силикон , но не ти го препоръчвам
пп фарчетата са ти били слаби заради рефлекторите

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Рефлектор се чисти само с чиста суха памучна кърпа
- ще останеш очарован от ефекта.Не ползвай вода или веро
Трябва да измиеш добре стъклото отвътре с веро и по възможност да полираш с паста отвън.Ако рефлектора е вече паднал http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php - тука срещу 15 лева става нов
Другото е с със спрей за джанти лъщящ баз лак/за да не потъмнява от светлината на лампата/ да ги напръскаш ,или със светлоотразително самозалепващо се фолио/можеш да вземеш от фирма за рекламни материали/ да облепиш с фара - но се приготви за волско търпение
Другото нещо е да не залепваш фара със силикон ,а да пазиш "мечото лайно" дето си е оригинално по фара 

- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди време си купих оригинален "ХЕЛА" от "Италианеца" за 40 лева-в перфектно състояние е. В "Интеркар 3 000" бяха по 60лв. но не си спомням каква марка -турски или унгарски бяха - естествено чисто нови. Моят съвет е да си вземеш оригинални - нищо , че може да са втора ръка - важното е рефлектора да е наред. Виж при арабите по "Симеон" може и да е по евтино,защото "Италианеца" доста е надул цените.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа:А моя рефлектор дали може също да се оправи като на колегата ? Той е пожълтял. За полиране на фар утре ще ходя на една от преките на бул. Ал. Стамболийски
ПП - Сори че ти се намесвам в темата с моите проблеми, но просто реших че не е нужно да пускам 2ра еднаква.
Няма проблем утре като отидеш сподели резултата
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До колкото разбрах използва специална машина за полиране на фарове. Имам приятел който работи в автокъщата до сервиза на човека и той ми каза че машината била американска и много хубава. Взима от 10 до 25лв на фар, но за резултати утре след 4 ... цялата манипулация била за около час и половина ... Ще видим как е и веднага ще кажа какви са ми впечатленията
Мисля да снимам колата преди и след манипълацията 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Полиране на рефлектора ,или на стъклото?Иначе само рефлектори не се продават - но пращаш рефлектора на адреса дето ти писах и е като нов.
P.S.Разглабянето на Пасат не знам как е ,но мога да напиша за двусекционен на Г3.Сваляш фара от колата.Махаш металните скоби лекичко с отверка.След това почваш да нагряваш със сешоар/или печка/сглобката на стъклото с пласмасата ,за да се размекне кита дето ги свързва/не е силикон ,или уплътнение ,а нещо като маджун/.След като се затопли почваш внимателно да подпъхваш с отверката докато се отвори - "маджуна" се раздърпва като дъвка и го отваяш.След като го почистиш с сух парцал и нищо не стане вече мислиш за ремонт на рефлектора/но за нищо не го мокри с вода или веро
/.После сглобяването пак затопляш "маджуна в сглобката и слагаш стъклото ,после щипките и най-накрая като пойстине слагаш капачката отзад на фара.Ако ти се запотят фаровете просто през деня отваряш капачката отзад да се изпари.Хубавото като го затвориш пак с маджуна е ,чи дори и да "пусне малко конденз" при ено вечерно каране на дълъг път от температурата на лампата и натиска на въздуха "маджуна" пак си сляга и след твоа нямаш проблеми.Направиш ли го със силикон вероятноста да пропуска е в пъти по-голяма/трябва да се спазва последователност там и...../,а и след като слепне няма отваряне за поправка.
P.S.Разглабянето на Пасат не знам как е ,но мога да напиша за двусекционен на Г3.Сваляш фара от колата.Махаш металните скоби лекичко с отверка.След това почваш да нагряваш със сешоар/или печка/сглобката на стъклото с пласмасата ,за да се размекне кита дето ги свързва/не е силикон ,или уплътнение ,а нещо като маджун/.След като се затопли почваш внимателно да подпъхваш с отверката докато се отвори - "маджуна" се раздърпва като дъвка и го отваяш.След като го почистиш с сух парцал и нищо не стане вече мислиш за ремонт на рефлектора/но за нищо не го мокри с вода или веро

Последна промяна от Rabbit_TDI на Сря 05 дек 2007 22:49, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
longora написа:Утре ще ми полират стъклото ( то неква пласт маса) А как да го прата само рефлектора ? Не ми се ще да разглобявам фара. Не може ли да им се прати целя фар ?
Ми звънни и питай - може и да може

- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
тфа е кофти че не се продава нов рефлектор щото колата не се спира по цял ден и вечер и не мога да си позволя няколко дни да остане да се пръска,има начини с нов фар ама вече скачаш много високо с паричките.Имам и един голф 2ка рефлекторите бяха тръгнали да рюхващат ражда,отидох и си купих два нови за по 20 лева бройката и бяха доста хубави,вярно на стъклото не пише хела ама свети като нея,нз за пасат как втрвят цените,но ако варират някаде там около 20 по хубаво новички,та дори и само да им вземеш рефлекторите
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Нов е 70-80 лева и то некав съмнителен пройзход.Абе въобще няма смисъл.Ако нямаш време просто купи спрея дето ти писах или рекламно фолио и един уйкенд ги свали/да не говорим че може да се разминеш само с чистене с кърпа и 2-3 миниатюрни лепки фолио там дето е опадал рефлектора/.Цялата процедура ще ти отнеме 2-4 часа.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Нов е 70-80 лева и то некав съмнителен пройзход.Абе въобще няма смисъл.Ако нямаш време просто купи спрея дето ти писах или рекламно фолио и един уйкенд ги свали/да не говорим че може да се разминеш само с чистене с кърпа и 2-3 миниатюрни лепки фолио там дето е опадал рефлектора/.Цялата процедура ще ти отнеме 2-4 часа.
ами да в краен случай така ще направя