Рефлектори-как да ги освежа

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
grizzly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grizzly » Чет 06 дек 2007 3:38

Абе като много краен случай - бях залепил на мой изгорял рефлектор домакинско алумиево фолио. Залепих го с първото попаднало лепило и така карах известно време. Подобри нещата значително но моя рефлектор (Ауди Б3) е месингов и беше изцяло изгоряло покритието в горния край. Светеха жълто крушките от месинга и слабо. С фолиото нещата се подобриха значително. Е, не става нов...

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 06 дек 2007 8:25

Rabbit_TDI написа:......След като го почистиш с сух парцал и нищо не стане вече мислиш за ремонт на рефлектора/но за нищо не го мокри с вода или веро :!: /........

:No :sly Тук вече не мога да се съглася. Изпробвано е поне на 5-6 фара и действа без отказно. Въобще не разглобяваш фара, сваляш го, махаш крушките, под чешмата с малко топла вода, доливаш 50-100 грама препарат за стъкла от този "синия" ( само да не вземи някой да сипе обезмаслител -"жълтият") доливаш до полвината с топла вода и джуркаш упорито. После го изплакваш обилно под чешмата докато се махне пяната. Взимаш една бутилка дестилирана вода и изплакваш на 2 пъти с нея. Дестилираната вода не съдържа варовик и други примеси, който биха оставили петна след изпаряването си и рефлектора и стъклото да останат на "капки". Оставяш го да изсъхне на парното за ден и фара е готов. Отварял съм и съм трил фар със сух парцал и твърдя, че ефекта е по-лош защото от прахоляка повърхността се надиря и става като пайжина. Не , че се вижда , ама аз нали го знам :) .В крайна сметка ефекта и в двата случая е еднакъв, просто си спестяваш хамалогията по разглабянето и риска после да протече.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 дек 2007 8:40

Аз като съм пробвал с вода е препарат рефлектора пада.Само с вода пък се намацва яко.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 06 дек 2007 9:29

Само с вода се "разкалва" и не може да се измие. Обезмаслитялят му еб..ва ма...та веднага. Верото...незнам. Имах един рефлектор и си правих експирименти на него....оказа се, че препарата са стъкла ( на амонячна основа) върши чудеса.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 06 дек 2007 10:17

препарат за стъкла ама не ползвах син ами някъв прозрачен.разглобявах си фаровете да ги правя черни и бяха доста шитнати.напръсках ги обилно с препарата и изчаках цигара време изплакнах ги с топла вода и след това хубаво ги подсуших с парцалче да не остават капки.имаше задоволителен ефект ама друго си е смяна с по хубави

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 дек 2007 11:30

Явно става с препарат за прозорци ,но не с всички.Аз старите пък съм ги пробвал със зелен и взе да пада покритието :cry:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 06 дек 2007 11:53

Сигурно ще прозвучи тъпо , но само със въздух . компресор със силна струя. Иначе рефлектора се ебав* по-точно се изтрива от личен опит споделян . Колеги о не ги трите с препарати или пак с вода ще си прецакате рефлекторите !!!! Само със струя за въздух иначе се изтрива а , другия вариян отивате да ви ги боядисат има тикива места в бг но не се сещам ! Надявам се , че съм ви биллл полезеннн с инфото ! :P

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 дек 2007 13:34

По горе съм писал линк каде ги правят и в БГ.Преди правеха и в София ,но вече имат много работа ,а фаровете са "пипкави" и не им се занимава.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 06 дек 2007 17:45

Днес ходих за полирането на фара, но човека ми каза че проблема ми не е отвън колкото отвътре. Разбрахме се да му сваля фара и да му го занеса, но ако майстора който ще ми сваля фара ми иска много пари ще го полираме само отвън. Иначе ако го сваля ми каза че щял да го направи почти като новия. Щели да свалят пластмасата и да я полират отвън и отвътре, а друг човек ще изчисти рефлектора :) Сега остава да говоря с майстора само :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 06 дек 2007 19:41

passat123 написа:Сигурно ще прозвучи тъпо , но само със въздух . компресор със силна струя. Иначе рефлектора се ебав* по-точно се изтрива от личен опит споделян . Колеги о не ги трите с препарати или пак с вода ще си прецакате рефлекторите !!!! Само със струя за въздух иначе се изтрива а , другия вариян отивате да ви ги боядисат има тикива места в бг но не се сещам ! Надявам се , че съм ви биллл полезеннн с инфото ! :P

На един Шевролет с пластмасови рефлектори и пластмасови стъкла пробихме съвсем малки дупки (мисля 2мм) най-долу на фаровете, напълнихме ги с вода и веро и после яко духане с компресора отзад през дупката за крушката, като остатъка запушвахме с парцал. Много добре се джуркаше :lol:
После изчаквахме да се източи водата , наново сипваме вода , джуркане с компресора , пак източване... така 4-5 пъти и накрая ги изсушихме с пистолет за горещ въздух
оставихме ги една нощ да се проветрят и на другия ден запълнихме малките дупчици със силокон (щяхме да сваляме фаровете, но болтовете бяха толкова ръждясали, че започнаха да се късат :/ )

Ефект - МНОГО добър, допринесе и полиране на пластмасите с шкурки и след това полирпаста за автобоя де :)

Потребителски аватар
prokopoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prokopoff » Чет 06 дек 2007 21:18

я и аз да се включа при мен(на корадото) рефлектора си беше заминал поради това че предишния собственик си беше карал със счупено стъкло доста време ,колегата Rabbit_TDI ми даде адреса на фирмата занимаваща се с въстановяване на рефлектори изпратих рефлектора след седмица беше при мен и резултата е поразяващ
само има малка врътка с цената но това са подробности, тъй като моите фарове са с две секции ми ги таксуваха като два рефлектора иначе всичко друго е ок

Потребителски аватар
dj_manekena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_manekena » Чет 06 дек 2007 21:30

Да де ама нали се сещаш кой човек ше си остави колата една седмица колата без фарове,освен ако не е някоя която стои в гаража и се изкарва един път в месеца колкото да не залепне,нз в твоя случай как е ама аз до момента в повечето мнения на колегите не видях решение, едни казват че става там с препарати други казват в никакъв случай не трябва да се мокрят,други предлагат да се сложи домакинско фолио (нз ама някак си не го приемам)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 06 дек 2007 21:43

Писал съм ти още два варианта - със спрей и с рекламно самозалепващо фолио/няма нищо общо с домакинското/.Стават за от час и половина до четири часа/фолиото се лепи на малки парченца/.prokopof колко пари легна за двата фара?

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 07 дек 2007 20:55

Супер мнения има тук ! мисля ,че от прочетенето дуг варият няма освен един приятел ми каза аконякй от вас намери хром,боя е супер ! в СМИСЪЛ , че може да се мине ! :P с тази боя и това буквално е почтии котооо рефлекторната боя ! :D

Потребителски аватар
prokopoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prokopoff » Пет 07 дек 2007 22:51

за момета направих само единия фар другия си е ок, а иначе относно колегата най бързия и ефектен вариянт запазен фар втора употреба
един приятел мисля че имаше два фара в супер състояние ако изкаш мога да попитам за какви пари ще ги даде

Върни се в “Направи си сам!”