Рефлектори-как да ги освежа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Абе като много краен случай - бях залепил на мой изгорял рефлектор домакинско алумиево фолио. Залепих го с първото попаднало лепило и така карах известно време. Подобри нещата значително но моя рефлектор (Ауди Б3) е месингов и беше изцяло изгоряло покритието в горния край. Светеха жълто крушките от месинга и слабо. С фолиото нещата се подобриха значително. Е, не става нов...
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:......След като го почистиш с сух парцал и нищо не стане вече мислиш за ремонт на рефлектора/но за нищо не го мокри с вода или веро/........

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
препарат за стъкла ама не ползвах син ами някъв прозрачен.разглобявах си фаровете да ги правя черни и бяха доста шитнати.напръсках ги обилно с препарата и изчаках цигара време изплакнах ги с топла вода и след това хубаво ги подсуших с парцалче да не остават капки.имаше задоволителен ефект ама друго си е смяна с по хубави
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно ще прозвучи тъпо , но само със въздух . компресор със силна струя. Иначе рефлектора се ебав* по-точно се изтрива от личен опит споделян . Колеги о не ги трите с препарати или пак с вода ще си прецакате рефлекторите !!!! Само със струя за въздух иначе се изтрива а , другия вариян отивате да ви ги боядисат има тикива места в бг но не се сещам ! Надявам се , че съм ви биллл полезеннн с инфото ! 

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес ходих за полирането на фара, но човека ми каза че проблема ми не е отвън колкото отвътре. Разбрахме се да му сваля фара и да му го занеса, но ако майстора който ще ми сваля фара ми иска много пари ще го полираме само отвън. Иначе ако го сваля ми каза че щял да го направи почти като новия. Щели да свалят пластмасата и да я полират отвън и отвътре, а друг човек ще изчисти рефлектора
Сега остава да говоря с майстора само 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
passat123 написа:Сигурно ще прозвучи тъпо , но само със въздух . компресор със силна струя. Иначе рефлектора се ебав* по-точно се изтрива от личен опит споделян . Колеги о не ги трите с препарати или пак с вода ще си прецакате рефлекторите !!!! Само със струя за въздух иначе се изтрива а , другия вариян отивате да ви ги боядисат има тикива места в бг но не се сещам ! Надявам се , че съм ви биллл полезеннн с инфото !
На един Шевролет с пластмасови рефлектори и пластмасови стъкла пробихме съвсем малки дупки (мисля 2мм) най-долу на фаровете, напълнихме ги с вода и веро и после яко духане с компресора отзад през дупката за крушката, като остатъка запушвахме с парцал. Много добре се джуркаше

После изчаквахме да се източи водата , наново сипваме вода , джуркане с компресора , пак източване... така 4-5 пъти и накрая ги изсушихме с пистолет за горещ въздух
оставихме ги една нощ да се проветрят и на другия ден запълнихме малките дупчици със силокон (щяхме да сваляме фаровете, но болтовете бяха толкова ръждясали, че започнаха да се късат :/ )
Ефект - МНОГО добър, допринесе и полиране на пластмасите с шкурки и след това полирпаста за автобоя де

- prokopoff
- Автомобил:
- Двигател:
я и аз да се включа при мен(на корадото) рефлектора си беше заминал поради това че предишния собственик си беше карал със счупено стъкло доста време ,колегата Rabbit_TDI ми даде адреса на фирмата занимаваща се с въстановяване на рефлектори изпратих рефлектора след седмица беше при мен и резултата е поразяващ
само има малка врътка с цената но това са подробности, тъй като моите фарове са с две секции ми ги таксуваха като два рефлектора иначе всичко друго е ок
само има малка врътка с цената но това са подробности, тъй като моите фарове са с две секции ми ги таксуваха като два рефлектора иначе всичко друго е ок
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Да де ама нали се сещаш кой човек ше си остави колата една седмица колата без фарове,освен ако не е някоя която стои в гаража и се изкарва един път в месеца колкото да не залепне,нз в твоя случай как е ама аз до момента в повечето мнения на колегите не видях решение, едни казват че става там с препарати други казват в никакъв случай не трябва да се мокрят,други предлагат да се сложи домакинско фолио (нз ама някак си не го приемам)
- Rabbit_TDI
- Контакти: