проблем с голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Re: проблем с голф 3

Мнениеот StanTheMan » Сря 05 дек 2007 21:49

silverboy написа:проблема ми е следния.. Купих си преди няколко дни Голф 3 1.8 ГТ мисля че мотора е АБС и попаднах на следния проблем.. борд компютара ми показва средна скорост от 17 км/ч при положение че не е толкова и ми харчи доста бензин 16/100 което мисля че е доста за този двигател.Та въпроса ми е следния..ако някой знае какво точно е , как и с колко парички се оправя този проблем ще съм благодарен за помоща.Аз предполагам че е от скоростомера и подава повече бензин от колкото трябва като подвежда компютара че карам с малка скорост...ако бъркам ме поправете не съм много на Ти с тези неща.Благодаря предварително колеги :)

в някои дни да минеш 17км за 1 час по задръстванията в София си е много, понякога даже невъзможно, особено ако трябва да минеш през центъра вечер! :(
Иначе с минаването на един елкон, няма да се свърши света де, давай по-смело, все нещо ще разбереш :wink:

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Чет 06 дек 2007 20:43

благодаря момчета за помоща 6те отида на диагностика дано проблемите ми се решат...относно средната скорост ще кажа 4е карам рано сутрин и вечер когато няма коли....

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Чет 06 дек 2007 22:30

joker написа:
dxd написа:Стига с тия ТПС и моторчета за празен ход-отиди на сносен Елкон да ти е центроват и ако имаш късмет всичко ще се оправи-и разход и обороти :wink: И аз така преди година проблем с оборотите на празен ход паника голяма-отидох в Кастрол П-в центрова са за 20лв и колата заспа :wink:

Преди да му я центроват трябва да имат четец(декодер)....за да са наясно какво търсят и какво правят....а ТПС също се регулира на градуси......особено ако са го пипнали "компетентни механици и особено газаджии....

Hei "Joker" kakvo proriv imash gazajiite :x veche pochti niama nekopetentni te prosto zaginaha az samia sam takav ako niakoi gazajia mu e pecakal kolata to e hodil v niakoi mnogo smotan garaj

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 07 дек 2007 9:46

Rakood написа:
joker написа:
dxd написа:Стига с тия ТПС и моторчета за празен ход-отиди на сносен Елкон да ти е центроват и ако имаш късмет всичко ще се оправи-и разход и обороти :wink: И аз така преди година проблем с оборотите на празен ход паника голяма-отидох в Кастрол П-в центрова са за 20лв и колата заспа :wink:

Преди да му я центроват трябва да имат четец(декодер)....за да са наясно какво търсят и какво правят....а ТПС също се регулира на градуси......особено ако са го пипнали "компетентни механици и особено газаджии....

Hei "Joker" kakvo proriv imash gazajiite :x veche pochti niama nekopetentni te prosto zaginaha az samia sam takav ako niakoi gazajia mu e pecakal kolata to e hodil v niakoi mnogo smotan garaj

Ами имам впредвид това,че много от тях освен в газовото бърникат и из електрониката на колата на "ръчен" способ и така побъркват компютъра,че силиконовите му мозъчни гънки стават изгладени като ризата на младоженец :wink: Един "компетентен" направи опит до ми регулира тихите обороти от ТПС(докато се усетя и той го беше развил и го мърдаше)......последствията :shock -на сутринта колата кашляше като охтичава ,а от ауспуха излизаха черни облаци сякаш е локомотив от Барон Хиршовата железница а вървенето :shock :shock :shock..... беше като на спънат кон с каруца с камъни :lol: ....Примери колкото искаш.
Извинявай братко,ама както и от моята професия така и от твоята има хора чиито "горни етажи са боядисани с постна боя", дето след както ги посетиш ти идва да върнеш обратно смъртното наказание....
Нищо лично към теб..... :wink:

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Пет 07 дек 2007 20:41

момчета колата ми няма ГАЗ , не знам от какво сте останали с това впечетление..... Закачиха ми компютара и ми показа 4 грешки-020B,0204,0203,0119... какво означават?

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Пет 07 дек 2007 20:49

0204 -Выключатель дроссельной заслонки (холостой ход)-F60
0203 -Датчик Холла-G40
0119 -Датчик скорости движения-G68
020В - Датчик температуры воздуха на впуске-G42

и сега ? като не знам кое какво е :oops:

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Съб 08 дек 2007 0:20

Joker
споко просто защитавах професията знам че е така

silverboy
освен грешките които ти е натрупал компа нещо не ти ли казаха (например че ти е богата сместа)нали си отишъл на диагностика. А изчистиха ли ги ако са ги изчистили пробвай пак разхода но на извънградско.
Още неразбрах колата добре ли се държи освен разхода има ли други оплаквания по двигателя

Потребителски аватар
silverboy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот silverboy » Съб 08 дек 2007 9:38

колата държи стабилни обороти но при ряско подаване на газта забива муцуна .. мисли какво да направи и като отпусна малко газта се стрелка ... имах пробита мека вразка на генерацията но я оправих проблема с ланда сондата ми казаха че може да е от там (всъщност аз не знам какво е ланда сонда и за какво служи) ...., не ми казаха нищо от сорта че ми е пренаситена горивната смес или че ми е кофти нещо същата... изтриха ми грешките ... ще пробвам разхода на извънградско

Потребителски аватар
tonyno_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonyno_gti » Сря 12 дек 2007 23:03

Че ламбда сондата не е в най добро състояние е почти сигурно ако колата ти е на повече от 150 000км. Иначе е съвсем нормално средната скорост да е толкова носка, защото борд компютъра отчита ВРЕМЕТО, което си карал и километрите които си навъртял, а се предполага, че спираш на много светофари и тогава времето си тече, а километрите стоят на НУЛА. Така че.... при мен също показва винаги ,малко число.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”