Проблем с парно и двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 06 дек 2007 19:29

joker написа:Една хипотеза....
частично запушено радиаторче.....при ниски обороти липсва достатъчно налягане за да премине през стеснението поради по-ниските обороти на водната помпа(няма циркулация няма топло)....при високи обороти дебитът се увеличава -съответно увеличава се налягането към стеснението, стеснението се преодолява и циркулацията на горещия антифриз през радиаторчето се усилва(оттам и затоплянето).....
пробвай да направиш промивка на радиаторчето на пароструйка в автомивка.....мисля,че ще помогне...
при всички случаи ще трябва да сменяш радиаторчето.дали е запушено или има вътрешно спукване няма значение :idea: СмЕНЯИ :!: :!: :!: за да е топло, на детенце :033:

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Пет 07 дек 2007 12:08

Няма време засега да реша проблемар голям дъжд и липса на време. Вчера установих, че като съм на място форсирам на 3000 оборота и имам парно, засега така ще я карам, ако некои има идея друга да казва преди да съм я лепнал.И бензиновата помпа замина, бушона се завари направо и с тва малко дете ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Проблем с парно

Мнениеот joker » Пет 07 дек 2007 13:17

Ventakis написа:Проблема е: колата запалена на място, загряла от парното духа студено, включа на скорост и веднага започва да духа топло. Карам духа топло, пусна по инерция и започва духа студено. Може да е глупост, ама съм длъжен да попитам.

а това по-горе какво означава???Не означава ли,че на ход когато се повишат оборотите парното работи!

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Пет 07 дек 2007 14:19

да означава, ама досега не бях пробвал че и на място е така и затова се учудих и помислих че може да Ви е в полза.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 07 дек 2007 14:57

това е диагноза ---пропукване на вътршената стена на радиаторчето.когато е малко налягането на антифриза,радиатора не може да се напълни ,и водата циркулира само в горния краи.-------СмЯНА

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 07 дек 2007 15:10

kamus11 написа:това е диагноза ---пропукване на вътршената стена на радиаторчето.когато е малко налягането на антифриза,радиатора не може да се напълни ,и водата циркулира само в горния краи.-------СмЯНА

Даа и то по-скоро ...100 лв за труд и 60 лв за радиаторче и 4-6 часа загубено време....ама по-добре не гледай,защото не е за хора със слаби нерви....и не се препоръчва за лица по 16 години защото голямо разголване пада!!!!отивай на автогинеколог!

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Пет 07 дек 2007 15:37

Точно сега 160 лева малко нанагорнище ще ми дойдат. Може ли да се кара така че антифриз ми губи тая кола, има ли вероятност да е от там.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 07 дек 2007 17:07

ако изпуска от вътре ще ти омазнява стъклата.щом имаш теч започни от него :!: данеби пък да е направило някаква възглавница :roll: много неща съм виждал и няма да ме учуди това.

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Пет 07 дек 2007 20:12

Може да ти губи антифриз от него.А и друго да ти кажа - ако се наложи да го правиш при някои експерти и ти кажат че трябва да свалят таблото им кажи че става и без да се сваля таблото!Аз съм направил доста голфчета пасати и такива уж гадни за тази операция коли и мога да твърдя че ако колата няма климатик не се сваля таблото!!!За 4 часа макс и еготово и то ако се мотаеш а ако се напънеш и по-бързо става!А и да отбележа че за тази операция ако някой взима повече от 70лв няма сърце!Но това е мое мнение.Поздрави!

Потребителски аватар
dobrij
Автомобил:
Двигател:

За парното!!!

Мнениеот dobrij » Пет 07 дек 2007 20:45

Колега и аз имах същия проблем и смених какво ли не даже и радиаторчето вече мислех да сменям докато не се светнах че може да е обърната посоката на въртене на водната помпа при ABS моторите може да се сложи ремъка и от двете страни но трябва да минава с пистите по гладката ролката на водната помпа и като го сложих както трябва парното стана огин!!! Не може да е от радиаторчето защото ако е запушено въобще няма да има парно понеже са много тясни серпентинките и ако се запуши няма лек и е трудно да се влияе от оборотите може да има малко разлика но не толкова драстична както при теб и при мен но от помпата има защтото при обратна посока на въртене няма достатъчно дебит въпреки че колата ми не прегряваше но по- често включва перката и в ниски обороти парно няма. Погледни дали ремака ти е правилно сложен и дано съм ти помогнал!

STOYO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOYO » Пет 07 дек 2007 21:26

ако не си пипал клапите до сега 95 % е от тях и 5 % да имаш нещо запушено. много лесно можеш да се оправиш . взимаш една тръба ПВЦ за топла вода и я слагаш на мястото на железните тройници (т.е. две тръбички) преди радиатора дето са и става африка. а радиаторчето си го купих за 30 лв и сам за два дни работа до обяд.
Недогледах става въпрос за за 2-ка но клапите са същите.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 07 дек 2007 22:33

при мен пак нит на високи нит на ниски има парно и ми се струва 4е след като смених термостата там (в радиаторчето )влезе въздух пак то се пада малко по-нагоре от казанчето и ми се струва че не се обезвъздушава.докато имахме московеаца и тои го праише тоя номер ма се пак те тва е голкф и не съм сигурен

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 07 дек 2007 22:34

при мен пак нит на високи нит на ниски има парно и ми се струва 4е след като смених термостата там (в радиаторчето )влезе въздух пак то се пада малко по-нагоре от казанчето и ми се струва че не се обезвъздушава.докато имахме московеаца и тои го праише тоя номер ма се пак те тва е голкф и не съм сигурен.уре ша го гледам

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventakis » Съб 08 дек 2007 14:34

досега

Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 08 дек 2007 14:43

Ventakis написа:досега бях по специалисти ама нема оправия, интересното е следното вчера изгубих 500 грама антифриз, долях днес антифриз и досега сам обикалял авто маисторите и колата загра включи термостата спрях след 5 км и имаше идеално парно и нямаше пак 500 грам антифриз явно се беше самообезваздушило, сега проблемат е от главата ли губи антифриз или изпаритела на газта да го меше с газта, това според маисторите, сащевремено и бензиноеата помпа изгоря, кайете ми откаде да започна ремонт и да елеминирам повредите една по една
продаваи колата :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”