Нож на предна броня на Б3-проект

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Нож на предна броня на Б3-проект

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 07 дек 2007 20:16

Незнам дали темата е за тук, модераторите ако преценят да я преместят.

Идеята е следната: понеже оная вечер ми се счупи ножа отпред на бронята на Пасата и не мога да го гледам така, с колегите тука мислихме дали не можем да сложим нож от Голф 3 или Венто, че тая оригиналната броня на Пасата е много проблемна и не ме кефи много как изглежда. Мерихме размерите съвпадат, захващането ше го измислим някак, а като крайна цел искаме да се получи нещо такова:

Изображение
Изображение
Изображение

Последната съм я осветил малко, за да се вижда по-добре ножа. Та искам да видя Вашето мнение, дали би се получило добре. А може да давате и съвети за самата интервенция... :lol:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 07 дек 2007 21:23

На мен лично ми допада ,доста по спретнат е и по прибран.Идеята ти е много добра.

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Пет 07 дек 2007 22:54

sashobas написа:На мен лично ми допада ,доста по спретнат е и по прибран.Идеята ти е много добра.

:да:
И мен доста ме радва :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 07 дек 2007 23:51

Сега ,аз от пасати не съм се интересувал и чесно казано неразбирам ,но все пак да споделя нещо. Имам колега дето кара пасат като твоя 91г ,но е 1.6 тди и му беше се счупил ножа. Махна го ,но след седмица го беше понаправил с елементи на побългаряване и си го сложи отново. Оплака се ,че този фабричен нож не случайно има такава форма. Колата му загряваше без ножа защото пасата нямал решетка отпред (между фаровете) и затова имал такъв нож.
Нямам представа при теб как ще се отрази - все пак двигателите ви са коренно различни ,но иначе наистина изглежда доста по стегнато :twisted:

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 08 дек 2007 0:03

Ами и аз съм чувал и чел, че загрява без ножа, но чак пък много ли влияние да оказва ъгъла на ножа??? :?

Потребителски аватар
popyi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popyi » Съб 08 дек 2007 0:23

DJ_TOLYO написа:Ами и аз съм чувал и чел, че загрява без ножа, но чак пък много ли влияние да оказва ъгъла на ножа??? :?

ами явно указва шъ знайш :lol:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Съб 08 дек 2007 0:47

DJ_TOLYO написа:Ами и аз съм чувал и чел, че загрява без ножа, но чак пък много ли влияние да оказва ъгъла на ножа??? :?

Оказва. :wink: При нас няма решетка отпред и поради тази причина целта на "ножа" е да отвежда въздуха към радиатора и съответно да го охлажда. ;)

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 08 дек 2007 0:53

Определено оказва голямо влияние! на мен ми е счупена решетката над ножа, в следствие на което той провисва. Колата загрява по-бързо и повече от нормално. Заради ножа пасата се плаши и от дълбоки локви. Просто си караме с гребло отпред. Съвета ми е, ако правиш ножа така, то смени маската с такава, на която има решетка. Има няколко теми по въпроса с маските - виж, харесай...

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 08 дек 2007 13:18

не бях виждал до сега но определено ми харесва :wink:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 08 дек 2007 15:28

и аз си счупих ножа оня ден,минах през нещо много високо, и направо се изкърти:((иначе не сам забелязал да загрява пове4е, а ако някои да каже този нож поотделно дали може да се намери или варви с бронята комплект

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 08 дек 2007 15:30

moimoimoi написа:и аз си счупих ножа оня ден,минах през нещо много високо, и направо се изкърти:((иначе не сам забелязал да загрява пове4е, а ако някои да каже този нож поотделно дали може да се намери или варви с бронята комплект

По принцип ножа сам по себе си може да се сваля от бронята, но щом ти се е разкачил, зависи кое точно се е счупило. При мен са счупени части и от самата броня по-нагоре, към които по принцип със щипки се закача ножа и за това не подлежи много на поправяне. И да го лепя или да го правя с поялник след време пак ще се откачи. Ще сменям май цялата броня, че тая сутрин покарах и доста загрява Пасьо.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Съб 08 дек 2007 16:59

на вид гали окото , но ако има някаква загряване е лошо

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 08 дек 2007 17:45

Яко е, харесва ми :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 08 дек 2007 22:14

Страхотно стои,не мисля че ще загрява повече колата,все пак ножа ''повдига'' някакво количество въздух,виж ако е без никакъв нож голяма част от въждушната струя влиза под колата и тогава може да се получи по малко охлаждане.
P.S. Изказах се като някакъв специалист по аеродинамика mhihi

Потребителски аватар
vipra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vipra » Нед 09 дек 2007 11:55

слагай и пробвай
щото стои много добре

а за загряването зад бронята пасата има дефлектор за насочване на въздуха към радиатора него, ако го няма загрява

ако все още карах пасат слагам ножа от Мк3 гти без да се замислям какво ли не съм си мислил ама за това не съм се сещал

Поздрави :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Оптичен тунинг”