като отворя капачката на маслото направо си духа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
EFG
Автомобил:
Двигател:

като отворя капачката на маслото направо си духа

Мнениеот EFG » Пон 10 дек 2007 11:09

Здравеите,като отворя капачката на маслото направо си духа , от какво може да е тва и трудно ли се оправя?, (Знам че е проблем)Благодаря предварително!
ПС :сигурно задавам тъпи въпроси но се опитах да прочета всичко свързоно с този проблем и така и не разбрах от какво се получава.

EFG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EFG » Пон 10 дек 2007 11:11

опс, забравих, Колата ми е Голф 3 1.8 55Кв 75 кончета 93гд. :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 10 дек 2007 11:38

Не, проблем ще е ако духа през щеката за измерване на маслото. Това ще означава износени цилиндри -> неуплътняващи сегменти -> повишено картерно налягане и за това и духа.
През капачката за наливане на маслото винаги си подухва лекичко (е, зависи все пак кой какво разбира под лекичко, де!)

EFG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EFG » Пон 10 дек 2007 12:15

Благодаря, ще проверя дали откапачката за измерване духа.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 17:10

от капачката за наливане на маслото си подухва винаги.то по точно трепти,отвори я и подай малко газ виж трябва да спре с повишаването на оборотите.от щеката за маслото не трябва да вее обаче.при мен само като си сложа огънчето на цигарата пред нея леко го обдухва а при леко цъквавне на газта спира.ако от там вее стабилно то сменяш сегменти.или самия цилиндър е изгризан.

Потребителски аватар
pavelkv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pavelkv » Пон 10 дек 2007 17:29

И при мен от капачката подухва леко,но не мисля ,че това е проблем.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пон 10 дек 2007 19:28

При мене си духа и излиза пара от щеката за маслото и от капачката за наливане на маслото. Обаче и друго ми прави постоянно се чуват тия повдигачи да тракат а наскоро ми сменяха гарнитурата на главата и от тогава колата нещо неми харесва иначе преди това неси спомням да ми е излизало лек дим от щеката за масло и толкова много да ми тракат тия повдигачи ,даже открих че въздушния ми фълтър е целия омаслен и даже намерих капки вода около гумата му . Направо ми е писнало от тая кола :evil: :shock :shock :shock

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 19:52

мазното по въздушния филтър е от маркуча за картерните газове.и при мен го има.а този дим сигурен ли си че не е пара сега в студеното време.все пак маслото загрява до 90 + градуса :roll:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 10 дек 2007 23:03

Споко колега.На мен на старата ми астра духаше страшно от отвора за наливане на маслото,ама пак си вдигаше 210.Гледай от щеката като я дръпнеш да не ти умива лицето.Другото не е болка за умиране.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 10 дек 2007 23:16

Smoke написа:.а този дим сигурен ли си че не е пара сега в студеното време.

Smoke, недей така, братче! До сега не си задавал толкова странни главоблъсканици!!!
Нали ако в маслото има толкова вода, че да се вдига пара, то отдавна ще се е пресякло и ще има само спомен от работещ двигател!?!
Духа ли от щеката, или силно омаслен ли е филтъра това означава, че има пропуск на изгорели газове надолу към картера.
Което пък говори за издухан двигател. :(
mafia, има 2 възможности: Или тотално майстора да е осрал работата, или частично - неправилно презацепен анренажен ремък.
Отиди някъде (другаде) да ти проверят центровката на белезите.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 23:23

радотом.
при студено време и загрял мотор.отварям капачката на маслото и се дига пара.малко или много си е топличко масълцето.мисля че е напълно нормална аномалия парата от капачката.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 дек 2007 23:42

ами аз съм купил тази кола и върви доста прилично.не ми хапва масло.ама въпросната пара или нещо я има :roll: хммм трябва да проверим дали е само при мен или не

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 дек 2007 7:59

Духане от капачката за маслото е нормално,но да дими(или пара).....бих се притеснил.....а ако няма конденз(бяла пяна) по капачката значи са си бензинови пари...то може и затова маслото да си стои на едно и също ниво... :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 11 дек 2007 9:55

леко сивкав конденз по капачката за маслото има само на къси градски разстояния.ама то и това мисля е нормално.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 12 дек 2007 22:15

radotom написа:
Smoke написа:.а този дим сигурен ли си че не е пара сега в студеното време.

Smoke, недей така, братче! До сега не си задавал толкова странни главоблъсканици!!!
Нали ако в маслото има толкова вода, че да се вдига пара, то отдавна ще се е пресякло и ще има само спомен от работещ двигател!?!
Духа ли от щеката, или силно омаслен ли е филтъра това означава, че има пропуск на изгорели газове надолу към картера.
Което пък говори за издухан двигател. :(
mafia, има 2 възможности: Или тотално майстора да е осрал работата, или частично - неправилно презацепен анренажен ремък.
Отиди някъде (другаде) да ти проверят центровката на белезите.

Лекия дим от щеката за маслото неси спомням преди да ми го е правило. Утер ще сменям маслото с таков ана Валволин един колега ме светна че голфчето му много по добре се държало с такова масло и ще видя тогава дали пак ще дими. Димът леко белее точно така както сутрин при студен двигател пуши от заде ауспуха. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”