пулни се вода
- Antiloop
- Автомобил:
- Двигател:
пулни се вода
Имам Пасат комби,някой може ли да ми pomogne?Кажете,като завали ми се пулни лявата страна с вода?Един ми каза,че е от при капачката на резорвара.
Antiloop написа:Имам Пасат комби,някой може ли да ми pomogne?Кажете,като завали ми се пулни лявата страна с вода?Един ми каза,че е от при капачката на резорвара.
Споделям мнението на.
pasatco написа:Като начало си провери "мушамите" на вратите дали не са скъсани и вместо навън водата влиза в купето.
Преди време имах същия проблем само, че "разбиращи" ме убеждаваха, че е от:
1.Шибидаха отводнителните тръбички са се разкачили и т.н.

2.Пода бил изгнил и влизала вода от пътя като мина през локва - да ама колата не е мърдала от мястото си
3.Гумените уплътнения около вратата са скъсани - да ама те са здрави.
Разглобяваш вратата ако е мокрото в краката на шофьора - шофьорската врата, ако е за него задната врата. Махат се корите на вратата, след това "изолацията" тип дунапрен за да се достигне до проблема. Играчка си е, но разглабането не отнема повече от 10 мин.Ако е шофьорската врата ще трябва да махаш една пластмаса във вид на триъгълник (в предната част на стълкото) която закрива болтовете за захващане на огледалото.
!!! ВНИМАВАЙ !!! Махането е лесно, но слагането струва 10 лв. (ако не дай боже я счупиш при поставянето)
Задната врата има нещо подобно, но то е в задната част на стъклото и се сваля/поставя без затруднения.
И предполагам ще видиш това което видях и аз. Някакъв "МАЙСТОР" по някаква причина разпрал и не подлепил наилона (мушамата) който е залепен от вътрешната страна на вратата за да спира мизерията (вода, прах и др.) от улицата да влиза в купето. Ако само е цепната подлепяш я с тиксо. Ако я няма обаче става зле. Ще трябва да кроиш ново парче наилон.
Успех
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам този проблем... разглабях вратата, обаче не можах да стигна до найлона... щот ме хвана страх, че после няма да мога да я сглобя (3 часа съм я сглобявал после, като за пръв път ми беше много трудно...) И аз съм сигурен, че е скъсан този легендарен найлон (при мен тече откъм шофьорската врата). Но ми се струва, че и едното уплътнение, точно при огледалото за обратно виждане на вратата, не прилепва плътно до стъклото и водата си влиза надолу от там, след което преминава през втората повредена брънка от веригата - найлончето. Някой път ще се отбия при бате Васко, да каже кво мое да се направи по въпроса... щот ся съм аут ъв мани, дет се вика