ключалката на багажника...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
assd
Автомобил:
Двигател:

ключалката на багажника...

Мнениеот assd » Пон 10 дек 2007 19:37

здравейте, имам проблем с ключалката на багажника (баш на 7 срещуи осми декември се развали и едвам изкарах саковете :lol: )
като завъртя ключа и не става нищо като натискам копчето :roll:
счупила ли се е или какво? колата е голф 3
мерси ако някой даде акъл

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 10 дек 2007 21:13

Колега свали си кората на капака и разгледай с едно фенерче какво става, няма много неща за чупене там, има две щипки на лоста, останалото е по ключалката.

vovka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vovka » Пет 14 дек 2007 23:00

Здрасти здрасти, аз го имам същия проблем, само че при мен го хванах прекалено късно и връщане назад няма.
Най вероятно ти е замърсена ключалката тъй като е външна и се пълни яко с боклуци. Вземаш една спринцовка пълниш я със спирт, спирачна течност или нещо подобно и пръскаш здраво в ключалката да отмиеш боклуците, вкарваш ключа и ръчкаш докато стане само мръсотията е проблема друго няма какво да му стане. Ако ти се занимава можеш и да я разглобиш напълно, махаш кората от вътре, от долната страна на патрона има една зегерка махаш я, и дърпаш патрона от външната страна трябва да излезе от вън, а от вътре ти остава само едно пластмасово Т образно което бута лоста за отваряне. След това вадиш самата метална част на патрона и чистиш здраво.
Успех ако имаш проблем с разглобяването питай, аз мойта я разглобих ама беше прекалено зле, раждясало, замърсено и май няма да я бъде поне не успях да я почистя и дори ключа ми не влиза.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 15 дек 2007 0:42

мерси на всички, тия дни ще опитам че ме мързеше нещо да се занимавам

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Re: ключалката на багажника...

Мнениеот slav » Съб 15 дек 2007 9:01

assd написа:здравейте, имам проблем с ключалката на багажника (баш на 7 срещуи осми декември се развали и едвам изкарах саковете :lol: )
като завъртя ключа и не става нищо като натискам копчето :roll:
счупила ли се е или какво? колата е голф 3
мерси ако някой даде акъл

Много интересно колега е че и при мен е така вечетрета зима и аз нямам обяснение. Това което забелязах е че го прави само когато действително е студено времето. Обаче какво става - спира да отключва само когато завъртам ключа на ляво т.е. в положението в което мога да оставям вратата отключена и да си изваждам ключа. Точно тук става като при теб - ключа е завъртан на "отключено" и изваден и натискам бутона и ..... нищо. Обаче другия начин на отключване си работи - като се завърти ключа от изходното положение четвърт оборот надясно /той май само толкова може/ и се натисне бутона така като ключа си е вътре и е завъртян. Е това положение си отключва винаги няма студ няма пек, но наистина първата функция винаги ме е озадачавала как така като паднат температурите и спира да работи и като се затопли и няма проблем :roll: Опитай при теб дали по втория начин става - би трябвало да няма проблем. Между другото ако не се бях загледал в картинката на техническата книжка на колата нямаше да знам че отключването на багажника може да става по двата начина.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 15 дек 2007 18:57

оправих го! много благодаря на vovka! точно както ми каза, така и направих и се оправи :)
slav и аз сега чух че може по два начина от теб, благодаря ти също- пробвах и верно става (никога не съм и знаел :lol: )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”