СВЕТНА МИ ЛАМПАТА НА МАСЛОТО!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
СВЕТНА МИ ЛАМПАТА НА МАСЛОТО!!!
Голф 3 1,4ми.при каране на средни и под средните обороти,по продължително време(около15км.)ми светва лампата на маслото и писва зумера.Прави го за втори път,масло и филтър съм сменил преди 1500км(филтър Фиам,масло Мобил) лампата светва за малко после огасва и така.При овеличаване на оборотите пресветването намалява.При градско никакви проблеми,маслото е м/у мин.и макс.Прави ми впечатление че това става при наближаване на 90 градуса на антифриза.Дайте някакви идеи че съм в шах.Има масло качва го в главата апък......?
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Този филтър марка "Фиам" не съм го чувал.Има ли предпазен клапан за високо налягане на маслото?Ако има,смени го с такъв,дето няма.В никакъв случай Бош.Най-сигурно е да се измери налягането на маслото-трябва да е над 1.5 бара на празен ход.Ако не е и си сменил филтъра и белия датчик,работата е сериозна-биелни и основни лагери.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dimitars написа:Този филтър марка "Фиам" не съм го чувал.Има ли предпазен клапан за високо налягане на маслото?Ако има,смени го с такъв,дето няма.В никакъв случай Бош.Най-сигурно е да се измери налягането на маслото-трябва да е над 1.5 бара на празен ход.Ако не е и си сменил филтъра и белия датчик,работата е сериозна-биелни и основни лагери.
налягане на маслото над 2.0 бара при 2000 об/мин.....това го пише в стандарта....
а търсачката си е добра......ама който не му се търси..
Sorry, че пиша в тази тема, но не исках да отварям друга. Относно светването на лампата на маслото, имам и аз въпрос, можеи би малко глупав но все пак да питам
. Когато запаля колата, няма сначение топла или студена, лампата на маслото ми премигва 3 пъти и после угасва. Нормално ли е или трябва да се притеснявам от нещо. От както съм взел колата маслото си стои на едно положение и не мръднало, малко над средата.
И пак се извинявам че пиша тук!

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
wachman написа:Sorry, че пиша в тази тема, но не исках да отварям друга. Относно светването на лампата на маслото, имам и аз въпрос, можеи би малко глупав но все пак да питам. Когато запаля колата, няма сначение топла или студена, лампата на маслото ми премигва 3 пъти и после угасва. Нормално ли е или трябва да се притеснявам от нещо. От както съм взел колата маслото си стои на едно положение и не мръднало, малко над средата.
Напълно нормало

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dimitars написа:Вярно е за стандарта ...аз имах предвид,че при моята кола е 1.5 бара на празен ход,след като смених масления филтър.Иначе беше почти 0.
Да ...дават и тази стойност,но само ориентировъчно,защото тихите обороти са променливи ,в ниските обороти налягането най-много варира.....моята на празен ход е около 1.5(при около 800 об),а при 2000 об е 2.8 бар....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”