Здравейте!
Доживяхме и в Балчик да почне цифровизацията на кабеларките. След Нова година сме в кюпа, но вместо да цвиля от възторг ме налягат тъжни финансови мисли./ 17-18 лв. вместо сегашни 11/
Към телевизора ще има някакво апаратче / декодер, преобразовател на цифров в аналогов сигнал?/.
А въпроса ми е - дали ще може да се захранва със сигнал повече от един телевизор с един такъв уред за да може вторият телевизор да приема различна от първия програма? Или ще се доплаща за всеки допълнителен телевизор?
Благодаря предваричелно за информацията!
цифрова телевизия по кабел
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Ами става въпрос за HDTV (High Definition TV). Няма да стане с едно устройство няколко телевизора, понеже устройството си е тунер за HDTV, и приема само 1 честота в даден момент. Тънкостта е, че може да си купиш отделни телевизори с HDTV и тогава тая джаджа отпада. Няма да ти трябва. А керията от цялата работа е, че качеството на HDTV е на много по-високо ниво и можеш да се използват пълноценно резолюциите поддържани от новите плазмени телевизори. Предлагат се и повече опции, а не само телетекста, който може да се приеме по аналогов сигнал. Друг е въпроса, че повечето от абонатите няма да са подготвени за HDTV според мен...
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, доколкото съм запознат, това "апаратче" си е чист "Булсат" приемник, но на друга входна честота, т.е. това си е чист декодер с карта, за която естествено трябва да има "шарко парко"!
За втори, трети и т.н. телевизор- може, но това което си пуснал на "апаратчето" като програма, ще върви на всичките.
Иначе за всеки телевизор, за да се гледа различна програма, си трябва по едно такова декодерче... или +5лв.
Неприятно!
П.П. ... това няма нищо общо с HDTV- то
... почти
За втори, трети и т.н. телевизор- може, но това което си пуснал на "апаратчето" като програма, ще върви на всичките.
Иначе за всеки телевизор, за да се гледа различна програма, си трябва по едно такова декодерче... или +5лв.
Неприятно!
П.П. ... това няма нищо общо с HDTV- то

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Момчета - голямо БЛАГОДАРЯ!
Това е хубавото на форума ни - имаш зор, питаш и винаги има отговор.
Първо ще разиграя номера с обикновената кабеларка, но това е временно решение. Аналоговото си отива, а и не върви в комплект с интернета и телефона.
Просто трябва да се мисли за промяна на техниката. Дано стане малко по-евтина. Имате ли мнение и опит с това фунайче от Метро?
Отново благодарности!
Това е хубавото на форума ни - имаш зор, питаш и винаги има отговор.
Първо ще разиграя номера с обикновената кабеларка, но това е временно решение. Аналоговото си отива, а и не върви в комплект с интернета и телефона.
Просто трябва да се мисли за промяна на техниката. Дано стане малко по-евтина. Имате ли мнение и опит с това фунайче от Метро?
Отново благодарности!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
DJ_TOLYO написа:Ами става въпрос за HDTV (High Definition TV). Няма да стане с едно устройство няколко телевизора, понеже устройството си е тунер за HDTV, и приема само 1 честота в даден момент. Тънкостта е, че може да си купиш отделни телевизори с HDTV и тогава тая джаджа отпада. Няма да ти трябва. А керията от цялата работа е, че качеството на HDTV е на много по-високо ниво и можеш да се използват пълноценно резолюциите поддържани от новите плазмени телевизори. Предлагат се и повече опции, а не само телетекста, който може да се приеме по аналогов сигнал. Друг е въпроса, че повечето от абонатите няма да са подготвени за HDTV според мен...
я каожи кой е този оператор дто излъчва в българия HDTV ??? че живо ме интересува
у нас по този стандарт най рано след 5 год може някой да пусне сигнал ама нейсе

- Viktor_99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: цифрова телевизия по кабел
levonik написа:Здравейте!
Доживяхме и в Балчик да почне цифровизацията на кабеларките. След Нова година сме в кюпа, но вместо да цвиля от възторг ме налягат тъжни финансови мисли./ 17-18 лв. вместо сегашни 11/
Към телевизора ще има някакво апаратче / декодер, преобразовател на цифров в аналогов сигнал?/.
А въпроса ми е - дали ще може да се захранва със сигнал повече от един телевизор с един такъв уред за да може вторият телевизор да приема различна от първия програма? Или ще се доплаща за всеки допълнителен телевизор?
Благодаря предваричелно за информацията!
Колкото телевизори толкова декодери , това е положението

Аз до колкото знам от 2008 според европейското законодателство, всички телевизии са задължени да излъчват в цифров формат. Аз също се блазня да взема цифров телевизор, но ще изчкам да видя как ще се ориентират телевизиите. Някой ако има още информация, моля да сподели. Мисля, че ще е интересно за всички 

тръба написа:За успокоение на колегата,искам да кажа,че всеки дигитален сигнал е на светлинни години пред аналоговия... Лошо ако е задължително,и/или си с "CRT"(кинескоп)телевизор.
Айде, айде. Аналоговия сигнал е в пъти по-качествен (особенно пък от тези "цифрови", които излъчват нашите кабеларки). Въпроса е че не се осигурява качествен пренос на аналоговия сигнал и затова се ширят такива заблуждения. Цифровия няма такъв проблем - при него или има перфектна картина или въобще няма сигнал (или си на границата и в общи линии картината пак е негледаема). Да не говорим за дефектите по цифровата картина, пред които малко снежец ще ви се види като райска градина.
Всъщност преминаването към цифрови сигнали е защото в честотата нужна за един аналогов канал могат да се съберат 8 цифрови (при нашите кабеларки сигурно към 12-16

А това за CRT-то пък съвсем не е вярно. На моето CRT примерно Bulsat изглежда почти перфектно, докато на 32" LCD на един приятел е пълна скръб - един и същ сигнал. Просто евтините LCD телевизори издишат при показване на SD сигнал (камо ли пък при некачествен такъв). На по-скъп телевизор естествено положението ще е по-добре, но проблема лежи в това че всичките нови телевизори правят разни обработки на сигнала и като той е некачествен - резултата е некачествен. Това е положението.
P.S. От Cabletel за пореден път лъжат че ще пуснат HD телевизия. Да видим дали този път ще излезе нещо.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”