Значи имам удар отпред, който видях след като взех колата....аирбеговете са на място, но според набитото ми око са сменени....ударът е лек...значи сега възниква въпроса...как да ги подкарам тия пущини. Каква им е системата?
Комп, аирбегове, колани, седалки, датчици? Някой ако е наясно да казва...Какво се случва след удар и кое е за смяна след удар и отваряне на беговете? /освен самите бегове/
Airbags - Светят - Колата е целувала задници...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:Доколкото си спомням ако веднъж е гръмнал Airbag само със неговата смяна не се решава проблема, трябва да се смени и модола за контрол, намира се пред скоростния лост под барчето. Не се ресетира ако е гръмнал.
значи да забравя за аирбегове.....
Не послушах хората като ми казваха вземи си нова кола ами се метнах на тая кошара деа боклукливите коли деа...
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Airbags - Светят - Колата е целувала задници...
chefito написа:Значи имам удар отпред, който видях след като взех колата....аирбеговете са на място, но според набитото ми око са сменени....ударът е лек...значи сега възниква въпроса...как да ги подкарам тия пущини. Каква им е системата?
Комп, аирбегове, колани, седалки, датчици? Някой ако е наясно да казва...Какво се случва след удар и кое е за смяна след удар и отваряне на беговете? /освен самите бегове/
Не знам дали ще съм ти от помощ колега, но вместо да приготвяш голяма пачка, първо провери щекера под шофьорската седалка. На мен също ми светеше еърбега и в един сервиз ми казаха, че въобще го няма еърбега

Втори вариант, но тук много не съм наясно с терминологията - пак да отидеш в добър сервиз и да ти "пуснат съпротивление" - да ти проверят работят ли и реагират ли еърбеците.
Успех!
струва ми се доска рискована работа да се монтират нови еърбегове на място на гръмнали...там има много пипкава работа-датчици за колани,седалки и т.н.имам приятел,който му беше голям мерак да си монтира такива еърбегове на място на гръмнали...даде сума пари ...зарежи парите -ами при удар в камък на пътя и последващото разтрисане и подскачене на колата,новия еърбег се отвори дефакто без челен удар и му размаза лицето -почти е привършил с пластичните манипулации-остава му са мо една...това се прави от наистина разбирачи -най-добре във фирмен сервиз....
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:Vladko написа:Glove написа: Не се ресетира ако е гръмнал.
Всичко се прави колега въпросът е кой какво иска,и колко пари му се дават.
Е така е колега, искам да кажа че се подменя с ново, старото се изхвърля, става дума за контролния блок на Air bag системата.
има програма с която crash mesage се изстрива и модула си работи пак нормално

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:Glove написа:Vladko написа:Glove написа: Не се ресетира ако е гръмнал.
Всичко се прави колега въпросът е кой какво иска,и колко пари му се дават.
Е така е колега, искам да кажа че се подменя с ново, старото се изхвърля, става дума за контролния блок на Air bag системата.
има програма с която crash mesage се изстрива и модула си работи пак нормално
значи никс какво ми остава да направя: имам беговете...изтривам краш меседжеса.....и после

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”