Като пусна парното и ми мирише в купето на изгорели газове

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Antiloop
Автомобил:
Двигател:

Като пусна парното и ми мирише в купето на изгорели газове

Мнениеот Antiloop » Сря 12 дек 2007 19:48

Имам следното питане,днес смених на Полото си маслото,маслен филтър,въздушен филтър и филтъра на климатика.Като пусна парното и ми мирише в купето на изгорелите газове,от какво може да се получава този гаден мирис?Преди да сменя всичките неща не миришеше така.Ще бъда много благодарен да ми помогнете за този проблем.

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: моля за съвет

Мнениеот CTaH4o » Сря 12 дек 2007 22:19

Antiloop написа:Имам следното питане,днес смених на Полото си маслото,маслен филтър,въздушен филтър и филтъра на климатика.Като пусна парното и ми мирише в купето на изгорелите газове,от какво може да се получава този гаден мирис?Преди да сменя всичките неща не миришеше така.Ще бъда много благодарен да ми помогнете за този проблем.

като начало кажи двигател, година на колата поне и тогава чак ще има тотошанс

Antiloop написа:Значи Полото ми е 98/99 година APQ двигател 1.4 инжекция.

Последна промяна от CTaH4o на Чет 13 дек 2007 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 13 дек 2007 0:37

Най-вероятно ти се е извадил мъркуча за картерните газове. (ония дето идва отдоло на двигатея и влиза в кутията на въздушният филтър - разгледай обстойно :!:

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 13 дек 2007 8:25

виж изходящите колектори да не са спукани при мен бе така и миризмата бе постоянна са тако пуснех вентилатора вътре ставаше все едно е циганско кюмбе :D първите 95-96год това им е недостатък
коя година е полото

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Чет 13 дек 2007 13:41

При мен като карам след някой автобус или някой печка винаги си мирише на изгорели газове при пуснато парно... Ако наоколо няма никой и си мирише е друг въпрос :wink:

Потребителски аватар
pavlov85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlov85 » Пет 14 дек 2007 13:35

най-вероятно ти е от филтъра. винаги при смяната на филтъра на климатика, ако е от евтините, докато се пооветри ще си мирише така на странно и гадно. при мен се получи същото като си смених моя... от тъпите им лепила мирише. наскоро на полото ми му сменях радиатора на парното...ефекта беше подобен в началото. още като пусна парното и ми идва да повърна, мирише на гадните лепила на китайския радиатор :cry:

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Сря 11 юни 2008 13:01

не знам за газовете, но аз имах(надявам се вече в миналото) проблем с отичането на водата отпред под стъклото.Където е въздушния филтър се беше адски запушило, и смърдеше на гнило.Сега след като го почистих (една година по късно от първата миризма) не мирише (още).
Колега един ПС аз съм със същото поло и имах проблем със скъсана шпилка на колектора, може и нещо от там да ти е проблемчето.Успех.

Потребителски аватар
FreeSpirit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSpirit » Чет 12 юни 2008 21:07

За мен отговора на проблема е един !Филтъра за купето които си си купил пропуска миризми купи си нов и го смени и няма да надушваш изгорелите газове и т.н. .Ето ти линк да видиш горе доло каква е разликата в цените и да прецениш колко ще ти струва да не те притесняват миризмите които влизат от вън.http://drive.bg/index.php?ModelId=9817&cPath=11_29 има и каде каде по хубави и качествени ,но ти си пецени какъв да си земеш и от каде.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 13 юни 2008 7:39

Колегата е прав - попитай за филтър - купе, който не пропуска миризми - доста по - скъпи са, но тава е решението.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”