Защо не се говори за системата 'цип' при задръстванията.
Сигурно вината е и в хората но наи-голяма е в безобразната организация на движението.
В повечето страни, там където е възможно се махат светофарите на кръстовищата, прави се една голяма бубуна с цветя и с това се приключва с организацията. Като видиш цветната бубуна инстиктивно намаляваш и ако на кръговото движение си с едни гърди напред минаваш като десен. Е, сега си спомнете как сте минали на въртележката под моста на Цариградско шосе когато идвате от към
басейна на цска. Преди години се говореше и пишеше за това но сега
телевизийте само съобщават колко са катастрофите.
В повечето страни, там където е възможно се махат светофарите на кръстовищата, прави се една голяма бубуна с цветя и с това се приключва с организацията. Като видиш цветната бубуна инстиктивно намаляваш и ако на кръговото движение си с едни гърди напред минаваш като десен. Е, сега си спомнете как сте минали на въртележката под моста на Цариградско шосе когато идвате от към
басейна на цска. Преди години се говореше и пишеше за това но сега
телевизийте само съобщават колко са катастрофите.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
щот няма елементарно уважение на пътяStefan написа:В България тази система неможе да работи

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 20:18, променено общо 1 път.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ще ви кажа каква е културата - онзи ден теглих Пасата на колегата Dpop. Движим с по алея Яворов нагоре към кулата. Знаете каква тапа става, това към 18.30 часа. И знаете мястото, където се включват от Цариградско. Е там, въпреки че тегля друго МПС, пуснах един да се включи, след което си карам след него. Въпреки това, един тарикат със Сеат Ибиза се натиска да се включи и той пред мен. Това естествено няма как да стане. Обаче, въпросният индивид, без изобщо да гледа, че има въже между моят и Пасата на Dpop, и че и двамата сме пуснали аварийните, се навира между нас, и само след като спрях, слязох и го попитах благо
дали вижда въжето, успях да спра устрема му да се навре ... Е каква култура, какви 5 лева? То телето се вре, не гледа друго, само да се набута ...

и на мен ми става готино когато пусна някой и ми мигне с аварийките
моето проучване е че таксита не благодарят(затова вече не пускам бакшиши), соц лади също не пускат аварийки да благодарят (понеже са с кофти копче, а само с ръка) и най-странно ми е когато пусна некой мерцедес за 150-200 000 пред мен и ми благодари с аварийките... на мен с голфче за 5000
, но ми става готино и затова пускам

моето проучване е че таксита не благодарят(затова вече не пускам бакшиши), соц лади също не пускат аварийки да благодарят (понеже са с кофти копче, а само с ръка) и най-странно ми е когато пусна некой мерцедес за 150-200 000 пред мен и ми благодари с аварийките... на мен с голфче за 5000

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Еххх... редовно чувам от навигаторското място изрази от рода на:
-Бе ти ли си най-добричкия в тая държава
или
-А тоя мислиш ли, че ще те пусне, ако си размените местата и др. такива!
Само ако пропуснатия е майка с количка няма начин да последва коментар!
В заключение: Добре, че жена ми няма книжка!
Невероятно приятно впечатление ми направи това, че в София колите спират, за да дадат път на пешеходците!!! Аз също го правя, но бях толкова изненадан от факта, че се дава предимство на пешеходеца, а в същото време всячески се стараете софианци да се 'мушнете' пред предната кола, че не издържах и го споделих с kam-tod

-Бе ти ли си най-добричкия в тая държава
или
-А тоя мислиш ли, че ще те пусне, ако си размените местата и др. такива!
Само ако пропуснатия е майка с количка няма начин да последва коментар!

В заключение: Добре, че жена ми няма книжка!

Невероятно приятно впечатление ми направи това, че в София колите спират, за да дадат път на пешеходците!!! Аз също го правя, но бях толкова изненадан от факта, че се дава предимство на пешеходеца, а в същото време всячески се стараете софианци да се 'мушнете' пред предната кола, че не издържах и го споделих с kam-tod