Голф 4 ТДИ помпа дюза-конски сили?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 дек 2007 22:17

Да караш нов дизелов автомобил е въпрос на усещане, не само на икономии. Който иска да прави икономии, си купува малък бензинов автомобил, и му слага газ. Другото е въпрос на вкус и мерак. На мен ми се нрави шумът на дизеловия мотор, високия въртящ момент в ниските обороти, естествено и разходът ми харесва, но е не е толкова важен. И едно уточнение по повод разхода - Сливен - София за два часа, при условие, че от Сливен до Стара загора пътувах около 50 мин, защото имаше много движение. Каране почти колкото може. Разход - 8.5, става въпрос за Пасата от гаража. При спокойно каране извънградско /110-130/ - разходът е малко под 7/100. Така че тия моментни разходи от 25 са сън, не, мит ...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 22:31

ЕЕЕЕ,колега.
Лъжец ли ще ме наречеш.Не съм седнал тука да пиша за да си чеша пръстите само.Ето ти клипа,аз снимам тук,личи си моментния разход,който в случая показва 24,1л/100км,когато втория път снимам таблото.

http://vbox7.com/play:0210e4a2

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 дек 2007 22:34

Нее, просто ще ти кажа, че този моментен разход, ако покараш малко повече от 400 метра, ще е поне 3 пъти надолу...
Иначе Кади с 1.9 TDI, 105 к.с., при яко настъпване на тръгване ми дава 38 литра на 100 км моментен разход :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 22:55

Е това ясно.Може би на беемве-то компютъра отчита по друг алгоритъм и затова не се появяват такива фрапиращи цифри. :roll:
А иначе и аз съм почитател на дизеляка,особено от 2,5 литра нагоре.
както и ти сам каза--много добър въртящ момент при ниски обороти,по-нисък разход спрямо бензинов двигател със същите конски сили,по-осезаема разлика след дори едно просто сменяне на софтуера на ЕКУ-то.
Ама просто се вбесявам на цените на дизела,и това че никога акциза не се е вдигал повече отколкото на бензина а напоследъке така.Просто управляващите виждат растящия процент на дизелови автомобили и се възползват от това.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 дек 2007 22:57

Не за всичко са виновни управляващите. Виж съотношението на цените на бензина и дизела в другите европейски държави, и ще видиш, че не е точно така...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 12 дек 2007 23:44

Да,разликата идва от другаде: докато аз се чудя как да изкарам днес 50 лева,Ханс,Дейвид,Марио,Жан-Пол и незнам кой си още в Европата правят до обяд по толкова евро и то без много чудене.Затова сигурно в техните форуми не ги е грижа чак толкова за цените на дизела и каква газ да си сложат :lol: :lol: :lol:

Та все пак след толкова спам,колегата да избира по-читавото и това е.
Чипосване и още нещо след това до желаните коне/и в нормални граници разбира се/ и от там--леки и безаварийни.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 13 дек 2007 9:36

Пич,земи замълчи,че ще ти се смеят батковците
Ти ли си тоя батко зето ще ми се смее. За кои по точно ще ми се смеят. :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”