конус филтър на 1.8т
конус филтър на 1.8т
искам да си сложа конус кн на новата кола но във въздушната кутия имам явно някакви датчици/ съдя по буксите които откачам като отварям кутията за смяна на филтъра/. някой слагал си е конус на голф 4 1.8т и къде да ги монтирам тези датчици?
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- nando 16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skotis написа:Аз незнам дали няма някаква опасност за турбината от спортния филтър...много не разбирам, но съм чувал че зацапвал дебитомера и прецаквал турбината... Дали е така?
Няма опасност от такова нещо,но те съветвам да си вземеш панелен
колегата Kamenov е със същия двигател като твоя и кара с панелен JR сумати време без да има никакви проблеми така че въобще не се притеснявай

еми има разлика между панелен и конус.. конуса дърпа повече въздух и за турбото трябва да е по-добре с него. имах кола с панелен и не се чуваше голямо засмукване като от конус монтиран на същия голф като моя просто защото е в кутия и неможе да засмуче бързо мн. въздух... така си мисля аз... просто след чипа мисля да го направя да диша лесно... а и панеления е и по-скъп... говоря за кн
- kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
nando 16v написа:skotis написа:Аз незнам дали няма някаква опасност за турбината от спортния филтър...много не разбирам, но съм чувал че зацапвал дебитомера и прецаквал турбината... Дали е така?
Няма опасност от такова нещо,но те съветвам да си вземеш панелен
колегата Kamenov е със същия двигател като твоя и кара с панелен JR сумати време без да има никакви проблеми така че въобще не се притеснявай
Колега не се чуди

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:Vizor написа:Сложи му тогава хартиенда видиш на какви обороти ще издърпа същото налягане
Покажи некакви тестове за турбо мотор с панелен и конусен филтър - да видим разликата - нали си философ и много четеш из нета...
Аз мога да покажа такива тестове записани на диното.На Явор С2-ката даде 80 кончета разлика след като свалихме филтъра

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scirocco gt написа:Li4o написа:Vizor написа:Сложи му тогава хартиенда видиш на какви обороти ще издърпа същото налягане
Покажи некакви тестове за турбо мотор с панелен и конусен филтър - да видим разликата - нали си философ и много четеш из нета...
Аз мога да покажа такива тестове записани на диното.На Явор С2-ката даде 80 кончета разлика след като свалихме филтъра
Което означава, че съм разсъждавал погрешно

- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: