Работата ми е такава, че имам 3 карти и съответно 3 апарата.
1. Мтел е по договор с МО. Дават само 30 безплатни минути в мрежата си, а след това взимат нескромните 18 ст/мин. за разговори в цялата мрежа. Не съм включен в затворената група, която говори безплатно. Разговорите към други мрежи са 48 ст/мин, което безобразно скъпо. Не ми надписват сметките.
2. Глобул е биекстрийм с по 25 мин/мес. за цялата мрежа, но изтича през януари и ще мисля. Като цяло за Глобул са характерни мръсните византийски оферти пълни с неясни условия и договорки. Много се лъжете, че не мамят. Мамят и още как, но не в сметките, а в офертите.
3. Вивател. Миналата година по Коледа се пусна една оферта, че всяка активиран карта в определен срок ще получава по 500 безплатни минути в мрежета на Вивател при ВСЯКО зареждане на ваучер от 20 лв. Срокът е неограничен, важното е картата да се презарежда навреме и да не направите глупост да смените тарифата. Ако имате останали минути се прехвърлят към добавените. Направо се родих с тази карта и сега семейството е към Вивател. Подобряват си непрекъснато мрежата и смятам до 2-3 г. напълно ще настигнат другите два оператора.