Проблем с парно и двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема с парното го забравих вече, да Ви попитам, ще си сменям гарнитурата на главата с шлаиф да взема си сменя и ангренажния ремак и ролката че маистора ми вика 70 лева труд 30 лв шлаиф и частите 30 лв гарнитура , колко струва ангренажа с лагера и какжа марка да са , аз преди 40 000 сам ги сменял
Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:26, променено общо 1 път.
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
цени в бургас без намаление ж специализиран магазин за VAG
ремък:12 лв
ролка:27 лв
биричка:1 лв
общо:40 лв
ако ги сменяш в сервиз добре не знам колко пари е ,но ако ги сменяш сам внимавай с шестограмните болчета на шайбата на водната помпа че при някои са мноо спекли и пржъртат самите шестограми и и и ....
ремък:12 лв
ролка:27 лв
биричка:1 лв
общо:40 лв
ако ги сменяш в сервиз добре не знам колко пари е ,но ако ги сменяш сам внимавай с шестограмните болчета на шайбата на водната помпа че при някои са мноо спекли и пржъртат самите шестограми и и и ....

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз
Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:16, променено общо 1 път.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Ventakis написа:Аз да си продължа с тъпите въпроси. На двигателя съм сменял основни и биелни лагери. Сменях сегменти и бутала. Последно смених гумички и термостат. Въпросът ми е от щеката за маслото при загрял двитател за 10 секунди ми стана в масло дланта.Аспуха ми е бял като пуканка.Губя по 500мл. масло на 2000 км. За 10км губя 500мл. антифриз. Казват ми сменяш гарнитура на глава и всичко се оправя. Бащата сега ми каза че я е прегрял колата . Какво да правя ???
За загубата на охладителна течност и белия ауспух може и да се оправят със смяна на гарнитурата на главата !!! Но дано да е само тя за смяна !!! Може да се наложи шлайфане на главата или блока !!! За горенето на маслокато си сменял буталата, цилиндрите шлайфани ли са ??? И какъв ремеонтен размер бутала си сложил !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тия
Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:17, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера ми смениха гарнитурата на главата, старата била пропускала на 3 цилиндър чак свеща заминала. Проблема с парното се оправи
Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:18, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ventakis написа:Вчера ми смениха гарнитурата на главата, старата била пропускала на 3 цилиндър чак свеща заминала. Проблема с парното се оправи явно от налягането ще е било. Дърпам щеката на маслото пак излиза пара и хвърчи леко масло, съвети некакави на ремонт ли отивам или може се оправи от самосебеси- дет се вика да се огрезе.
Сегментите са износени.....повишено налягане в картера....духа
но щом има и пара....неудачно сменена гарнитура на главата-отивай на рекламация..
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joker написа:....неудачно сменена гарнитура на главата-отивай на рекламация..
Ако е гарнитура... добре!
Да не вземе да се окаже спукване по главата или блока!

Единствения начин е да се смукне пак главата и да се гледат отпечатъците, които гарнитурата е оставила по блока и главата. Ако си проличи, че е имало пробив проверява се за равнинност и се прави наново.
Ако не е имало пробив, отиваш на проверка на глава и после на блок.
Къде в Ямбол- и идея си нямам, но от самосебе си няма да стане!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А
Последна промяна от Ventakis на Съб 23 авг 2008 13:18, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”