Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с парното

Мнениеот blondeskiller » Чет 13 дек 2007 20:17

Здравейте .. не е кой знае какво, но ме дразни .. парното ми духаше супер слабо .. смених филтъра за купето - вече е окей, но има следният проблем .. когато го пусна на 3 или 4 духа хладно, почти студено, въпреки че темперетурата на водата е около 90 градуса..
ако го пусна на 1 - духа слабичко, но горещо .. :shock възможно ли е нещо да е запушено, какво .. ?!

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Чет 13 дек 2007 20:18

Запушени маркучи за парното.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Чет 13 дек 2007 20:22

Как да ги намеря, къде са ? Извинявам се за глупаяит въпрос .. но разбирам само от нещата, които ми се е наложило да оправям до момента сам .. а парното не е от тях :)

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Чет 13 дек 2007 20:28

Това са единствените маркучи от охладителната система, които влизат в купето, не е трудно да ги проследиш. Имай предвид, обаче, че може да е запушено и самото радиаторче на парното.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Чет 13 дек 2007 20:32

Аз говорих с един приятел .. и той ми каза да купя препарат за прочистване на охладителната система .. Има ги по бензиностанциите, не са скъпи .. но съм чел , че не са мн добри и дават доста проблеми ? Мисля само да промия там .. въпреки че преди 2 дни сипах антифриз догоре :)

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Чет 13 дек 2007 20:34

Долива ли или смени целия антифриз. И внимавай с добавките за отпушване, сипи 2 пъти по-малко отколкото препоръчват.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Чет 13 дек 2007 20:37

Доливах !
а и честичко доливам .. на седмица (500км) ми отиват по 100-200грама .. незнам много ли е малко ли е :shock

А за добавките затова питам .. щото и аз им нямам мн вяра..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 14 дек 2007 8:38

kam_tod написа:Запушени маркучи за парното.

абе преди те да се запушат ,май първо се запушва радиаторчето.....ооооох как гадно се сменя .....дяволите да го вземат!
Ако на колата е слагана присадка против теч(личи по това,че антифриза изглежда като ръждив и има много кафяви отлагания по изравнителното казанче).....със сигурност запушено радиаторче на парното..
1.Първи опит....автомивка-надуване с пароструйса да изтече мръсотията....ако стане-стане(рядко става ама е възможно(
2.Втори опит....ооооооох смяна на радиаторче на парното......4 часа работа и пълен стриптийз на арматурното табло...... :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 14 дек 2007 11:54

joker написа:1.Първи опит....автомивка-надуване с пароструйса да изтече мръсотията....ако стане-стане(рядко става ама е възможно(
2.Втори опит....ооооооох смяна на радиаторче на парното......4 часа работа и пълен стриптийз на арматурното табло...... :wink:

Ето тук е истината :wink: И съветвам колегата да не си дава парите за добавки за промиване.
П.П.В тръбичките на радиаторчето има ламаринени спиралообразни ленти, които служат за забавяне на скоростта на агента и подобряване на топлооблема и именно те се затлачват, малко ръждилка им трябва и са готови....Но задължително и протичат и се пълнят и с въздух и едни кондензи стават.....смяната е неизбежна :D

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Пет 14 дек 2007 13:21

Не изключвай вариянта че причината воже да е от клапата която определя въздушния поток дали да мине през радиаторчето или не! Тя е на дупки и е със дунапрен отгоре - с две думи ако се е разпаднал дунапрена духа само студено или много хладко!

STOYO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOYO » Пет 14 дек 2007 14:15

--------------------------------------------------------------------------------

ако не си пипал клапите (на маркучите които влиат в радиатора на парното) до сега 95 % е от тях и 5 % да имаш нещо запушено. много лесно можеш да се оправиш . взимаш една тръба ПВЦ за топла вода и я слагаш на мястото на железните тройници (т.е. две тръбички) преди радиатора дето са и става африка. а радиаторчето си го купих за 30 лв и сам за два дни работа до обяд.
става въпрос за за 2-ка но клапите са същите.

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Пет 14 дек 2007 14:28

STOYO написа:--------------------------------------------------------------------------------

ако не си пипал клапите (на маркучите които влиат в радиатора на парното) до сега 95 % е от тях и 5 % да имаш нещо запушено. много лесно можеш да се оправиш . взимаш една тръба ПВЦ за топла вода и я слагаш на мястото на железните тройници (т.е. две тръбички) преди радиатора дето са и става африка. а радиаторчето си го купих за 30 лв и сам за два дни работа до обяд.
става въпрос за за 2-ка но клапите са същите.
Не че се заяждам но това става за 4 часа - поне на мен толкова ми отнема/говориме за кола без климатик/ :wink:

STOYO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOYO » Пет 14 дек 2007 15:33

не се притеснявай не съм на състезание и не се кося за дреболии

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Пет 14 дек 2007 15:37

STOYO написа:не се притеснявай не съм на състезание и не се кося за дреболии
Ок поздрави! :)