:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем с ABS-а на Г4!нема оправия... :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jerry01
Автомобил:
Двигател:

проблем с ABS-а на Г4!нема оправия... :(

Мнениеот jerry01 » Сря 12 дек 2007 23:29

колеги, който може да помага щото с моя абс нема оправия... преди време ми светна лампичката на абс-а, закарах колата на сервиз и там ми казаха, че трябва да сменя хидропомпата на абс-а!взех втора употреба, щото нова струва свет пари, сложиха я и ABS-а заработи!и след 400км.....отново лампичката светна :( направих опит дали въобще помпата функционира, защото лампата не светва веднага след като съм запалил колата а след 10-15 секунди, да натисна педала на лед и педала ми избутва крака за 1-2 сек и във същото време светва лампата и педала веднага потъва..... с две думи-пълна мистерия....

Потребителски аватар
NiTeC
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NiTeC » Чет 13 дек 2007 16:00

аз знам че на тия им е слаб контролера....ама той струва толкос пари че не си заслужава.....можеш ли да сканираш кода да видиш какво точно е записало?

bg_zoro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bg_zoro » Пет 14 дек 2007 23:53

така е и при мен. същата история. само дето не се навих да купувам друг блок. искам да ми проверят инсталацията/куплунзи,букси,кабели/, но те /майсторите/се хващат за лаптопа и почват да важничат и ходи купувай това и онова. не че отричам диагностиката, но понякога трябва и малко импровизация.ако решиш проблема ще ти бъда благодарен да го споделиш.

Потребителски аватар
niki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki » Нед 16 дек 2007 19:42

Напълно съм съгласен , че по някога трябва и малко да се импровизира.На мен така след поредната диагностика ми казаха, че помпата била развалена и трябвало да я сменя ако искам да имам ABS.Пълни глупости ! Отидох при един майстор, човека провери всичко преди да ми каже помпа и какво се оказа ???? На едно място кабела на някаква си букса не даваше добра връзка ! Човека го оправи за пет минути взе ми 20 лева и готово! А помпата под "секрет " ще кажа че струва около 1500 лв.(нова)!
Но на тези "майстори" най лесно им е да кажат помпа писнало ми е от такива некадърници!!!
Така че колега провери всичко преди да се хвърляш в такива разходи за друга помпа ! Успех!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”