Гатанка: 1.8 ПЛ 16 волта vs 1.8 ПЛ 16 волта - решено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Съб 15 дек 2007 13:34

Какво пише на релето, кой номер е?

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Съб 15 дек 2007 17:50

Днеска пак не иска да запали. mhihi
А вчера палеше, д*ба и черното жипси.
Вече ме избива на смях... ама през сълзи, рзбрш ли.
Утре ще запали, гаранция!

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 15 дек 2007 22:10

kam_tod написа:Какво пише на релето, кой номер е?

Изображение

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Чет 20 дек 2007 20:40

Чакам белия голф да ми дойде и да започна да разколачвам от него... ама човека все е зает...
Иначе днеска отивам при Черньо и въобще не изпитвах никакви илюзии, че ще запали, но запали (чу се помпата как жужи). Нарочно го оставих да работи на място (поне 20 минути е било), през това време прегледах гуми, светлини, мигачи и т.н. Черньо загря добре (даже включи перката), аз го изфорсирах два-три пъти на място, поемаше добре и таман да тръгна за Метро, се сетих, че съм забравил картата. Гася аз Черньо, качвам се да взема картата (не съм се бавил повече от 1-2 минути), слизам, въртя на контакт - нема никой (демек помпата не жужи)! Завъртях, Черньо запали и веднага угасна. После повече не го и въртях, щото помпата не се чуваше. Свалих капака на бушуните и започнах да пипам всяко реле едно по едно, докато давам на контакт. Всичките цъкат веднъж при подаване на контакт и след 1-1.5 секунди цъкат още веднъж, всичките релета до едно.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 20 дек 2007 23:05

Имам подобен проблем виж дали моите симптоми са ти познати ,може заедно да си помогнем?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=71168

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 20 дек 2007 23:16

kam_tod написа:Чакам белия голф да ми дойде и да започна да разколачвам от него... ама човека все е зает...
Иначе днеска отивам при Черньо и въобще не изпитвах никакви илюзии, че ще запали, но запали (чу се помпата как жужи). Нарочно го оставих да работи на място (поне 20 минути е било), през това време прегледах гуми, светлини, мигачи и т.н. Черньо загря добре (даже включи перката), аз го изфорсирах два-три пъти на място, поемаше добре и таман да тръгна за Метро, се сетих, че съм забравил картата. Гася аз Черньо, качвам се да взема картата (не съм се бавил повече от 1-2 минути), слизам, въртя на контакт - нема никой (демек помпата не жужи)! Завъртях, Черньо запали и веднага угасна. После повече не го и въртях, щото помпата не се чуваше. Свалих капака на бушуните и започнах да пипам всяко реле едно по едно, докато давам на контакт. Всичките цъкат веднъж при подаване на контакт и след 1-1.5 секунди цъкат още веднъж, всичките релета до едно.

Елиминирай релето като пуснеш постоянен плюс на помпите, ако пак прави мизерии, ще сменяш помпа :roll:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 25 фев 2008 21:17

Днеска дойде Боби и за 10 минути оправи нещата. Сега пали от всеки път. То както Иванчо казал на баща си - "Тате, то и ти можеш, и аз мога, ама козата си сака пръч!"

С две думи - проблемацията беше в кабеляка, но си трябваше точния човек да пипне, хем преди това го бях водил голфа по жичкаджии и алармаджии, и всякакви други 'специалисти' и никой не можа да му открие болката, всички викат сменяй помпи, но... идва батко Боби и за 10 минити проблема беше отстранен! Той си ми го беше казал де, ама все нямаше артък време да се видим и да прегледаме дзверо... та чак днес. Но по-добре късно, отколкото никога.

Бобка, евала и за знанията, и за отзивчивостта. Много точен пич си, бате, добре че те познавам, че иначе съвсем го бях снесъл! Щях да сменям здрави помпи, за да открия, че проблема не е в тях.

БЛАГОДАРСКО ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”