Не мога да разбера ловджиите! Напоследък засичам на няколко пъти предавания за лов (и риболов) по телевизията. Е няма такова извратено удоволствие да стреляш 10 пъти по животно на отсрещния баир, само за да се снимаш с него и да му сложиш главата на стената! Какъв е тоя героизъм не знам?!

Ако ще се ловува бих го разбрал само ако е за прехрана - убиваш за да се нахраниш (ама не да продадеш едни рога и да си купиш БМВ 3-ка). Ако ще ловуваш - поне се научи да стреляш. Уцели животното на 10-тия изстрел ( да беше пробвал с РПГ, или минохвъргачка). И за какво ходи в най-големия сняг през 9 баира на 10-ти, да чака мокър като куче да мине животно, та да го гръмне и да се снима?! Твърдо съм против лова!! Бих го признал само когато животните представляват заплаха за хората или за популацията на други видове в района -т'ва е. Тия в Канада не мога да ги разбера - имаше предаване, че в Аляска поради прекомерното заселване мечките няма къде да ловуват и се прехранват по бунищата. Хората имаха специални екипи, които денонощно дежуря и отиват да ИЗГОНЯТ мечките (стрелят с халостни във въздуха, вдигат шум или ги приспиват и ги местят). Ми да беха го пратили нашия човек на едно бунище в Аляска, да се качи с бялото екипче на една камара с боклук (макар, че такива не показаха) и от там да стреля, па к'вото утепа - ако не мечка, може някой човек отишъл да си хвърли боклука. После те хората иска- не иска пак ще го снимат не само във вестника!!