Отстрел на бели мечки, или БГ простотия...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Съб 15 дек 2007 11:35

joker написа:Срам за вестника публикувал тази отвратителна снимка.....

Най-лошото е, че това е ...бе няма да повярвате на малоумието, но това е платен PR....агенцията е VIP Communications.
Не е виновен вестника...селяка е решил да се похвали, преди Коледа, че е застрелял мечка за 60 бона....ето това ме вбеси най-много.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 15 дек 2007 11:44

One написа:joker за това дето си го написъл
мога само :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Доживях ONE да каже добра дума за мен...... :wink:
А аз си мислех кой ли ловджия от форума ще ми тегли някоя благословия.....но аз само разкривам част от МОЯТА ценностна система по формата на ЛИЧНО мнение.....не го натрапвам на никого....
Но пък много и искрено се радвам на реакцията на повечето колеги от тази тема.....и най-вече,че и иначе скептично :wink: настроеният ONE изненадващо за мен се оказа сред тях :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown
Дано има журналисти да прочетат какво пишем....

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 15 дек 2007 12:04

Има във форума един г-н Сиромахов,който има достатъчно талант и възможност да напише нещо по темата,но предвид любимото хоби на прекия му началник леко се съмнявам да го направи :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 15 дек 2007 12:11

добре че има толкова мног заблудени хора като джокера, че иначе съвсем нямаше да има дивеч по горите за мен :lol: :lol:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Съб 15 дек 2007 12:13

One написа:joker за това дето си го написъл
мога само :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

И от мене :bowdown
Заклет риболовец съм и от доста време насам нямам една УБИТА риба!!!
Дай боже повече хора като нас!!!

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 15 дек 2007 12:18

Ама вие не се ли замисляте, че щом е направено и разрешено от закона начи има защо незнам как се наричаше точно за животни за дърва беше май лекарска сеч или нещо такова :lol: ама не такава като в Бг дето Доган изнася всички гори. Просто мечки които нестават закона позволява да се думнат така донякаде се ограничава и бракониерството свързано с убиство за развлечение не за кожи.А чи тоя си прави реклама негов проблем боли ме фара ако това е реклама то си отива на виж ма кой съм мноуу съм велик :lol:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Съб 15 дек 2007 12:34

Бе, много велик...разбирам да убие мечката с нож, да я удуши с голи ръце :lol: или да я наебе до смърт ако иска...
Ама да я отстреляш от няколкостотин метра с лек вариант на оръдие е постижение, колкото и да я убиеш с атомна бомба...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 15 дек 2007 12:36

Kaizer Soze написа:Бе, много велик...разбирам да убие мечката с нож, да я удуши с голи ръце :lol: или да я наебе до смърт ако иска...
Ама да я отстреляш от няколкостотин метра с лек вариант на оръдие е постижение, колкото и да я убиеш с атомна бомба...

Кайзере, сега съм съгласен с теб :wink:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Съб 15 дек 2007 12:38

Не мога да разбера ловджиите! Напоследък засичам на няколко пъти предавания за лов (и риболов) по телевизията. Е няма такова извратено удоволствие да стреляш 10 пъти по животно на отсрещния баир, само за да се снимаш с него и да му сложиш главата на стената! Какъв е тоя героизъм не знам?! :No Ако ще се ловува бих го разбрал само ако е за прехрана - убиваш за да се нахраниш (ама не да продадеш едни рога и да си купиш БМВ 3-ка). Ако ще ловуваш - поне се научи да стреляш. Уцели животното на 10-тия изстрел ( да беше пробвал с РПГ, или минохвъргачка). И за какво ходи в най-големия сняг през 9 баира на 10-ти, да чака мокър като куче да мине животно, та да го гръмне и да се снима?! Твърдо съм против лова!! Бих го признал само когато животните представляват заплаха за хората или за популацията на други видове в района -т'ва е. Тия в Канада не мога да ги разбера - имаше предаване, че в Аляска поради прекомерното заселване мечките няма къде да ловуват и се прехранват по бунищата. Хората имаха специални екипи, които денонощно дежуря и отиват да ИЗГОНЯТ мечките (стрелят с халостни във въздуха, вдигат шум или ги приспиват и ги местят). Ми да беха го пратили нашия човек на едно бунище в Аляска, да се качи с бялото екипче на една камара с боклук (макар, че такива не показаха) и от там да стреля, па к'вото утепа - ако не мечка, може някой човек отишъл да си хвърли боклука. После те хората иска- не иска пак ще го снимат не само във вестника!! :wink:

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 15 дек 2007 12:48

Ludia написа:
Kaizer Soze написа:Бе, много велик...разбирам да убие мечката с нож, да я удуши с голи ръце :lol: или да я наебе до смърт ако иска...

Кайзере, сега съм съгласен с теб :wink:

Хахаха и аз съм съгласен :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 15 дек 2007 12:57

Papa_Dock написа:Ама вие не се ли замисляте, че щом е направено и разрешено от закона начи има защо незнам как се наричаше точно за животни за дърва беше май лекарска сеч или нещо такова :lol: ама не такава като в Бг дето Доган изнася всички гори. Просто мечки които нестават закона позволява да се думнат така донякаде се ограничава и бракониерството свързано с убиство за развлечение не за кожи.А чи тоя си прави реклама негов проблем боли ме фара ако това е реклама то си отива на виж ма кой съм мноуу съм велик :lol:

Яснооооо.... макар и шеговито намекваш за термините подборен отстрел,вреден дивеч и санитарна сеч... :wink: Отново олицетворение на това колко жалък може да бъде човек когато реши да се прави на ГОСПОД и той да подбира кой да съществува и кой не!А по какви критерии моля????На нечий бюрократ-министър или книжно-настолен "учен"....че ние не познаваме самите себе си и сложните взаимоотношение на нашите органи и системи ,а сме тръгнали света около нас да регулираме!!!За да управляваш нещо има едно основно изискване - да го познаваш добре.....ами нали тук вав форума ежедневно се убеждаваме в това-макар и на техническо ниво!
В онази прекрасна оратория създадена от Твореца(който и да е той -но при всички случаи не е човек)наречена СВЯТ ,там където живота и смъртта живеят в неописуема хармония-там ЧОВЕШКАТА ръка е безсилна да управлява каквото и да било......
Така ,че административните термини са за учрежденията......извън студените бетонни стени и прашната градска суета те стават само поредното трептене на въздуха наречено звук...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Съб 15 дек 2007 13:06

joker написа: Доживях ONE да каже добра дума за мен...... :wink:
..

аз на черното не викам бяло и обратното - според моите разбирания
в случая споделяме едно мнение - лова е изключително примитовно средство за забавление.
а иначе както казах - щом на канадците не им е проблем да им трепят защитените видове за кинти, на мен също не ми е проблем, така или иначе съм независим - от мен нищо по този въпрос не зависи :):):)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 15 дек 2007 13:29

Обаче четох, че лова е генетично заложен в мъжа от праисторически времена.
Нещо като война в милно време
и доста хора са останали назад в еволюционното си развитие :wink:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Съб 15 дек 2007 13:39

ВЕНЦИ, ОБИЧАМ ТЕ!

НА МЕЧКАТА МЪЖА

Ела пак в Канада, ще си поговорим, ще пийнем! Пък като ни стане хубаво, ще те любя до зори!

:lol: :shock :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 15 дек 2007 17:08

Pichaga написа:Обаче четох, че лова е генетично заложен в мъжа от праисторически времена.
Нещо като война в милно време
и доста хора са останали назад в еволюционното си развитие :wink:

а тия напредналите, гледам почнаха да носят поли и станаха анално податливи.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”