извинявам се ако има проблем с постването на темата тук...
та въпросът ми е може ли на двугател на пассат 2000 куб. DOHC 16v да му се сложи газова или метанова уредба.и ако може пълен инжекцион ли трябва да буде.благодря предварително.
Газ или Метан
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Има един раздел малко по-надоло ... за газови неща и там има доста писано по въпроса
Накратко ... няма проблем да сложиш газ, но задължително инжекцион ... при пропана това ти прави около 1100-1800лв в зависимост от марка и т.н.
Метановата уредба пак инжекцион трябва и незнам колко е, но е по скъпа от пропановия.
Дали метан или газ ... сам трябва да си отговориш на този въпрос

Накратко ... няма проблем да сложиш газ, но задължително инжекцион ... при пропана това ти прави около 1100-1800лв в зависимост от марка и т.н.
Метановата уредба пак инжекцион трябва и незнам колко е, но е по скъпа от пропановия.

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото знам, метана, дори и да е инжекцион, ще ти скопи колата с 30%. При пропан-бутан газов инжекцион промяна в мощността няма да усетиш. Освен това метана има и други недостатъци - много малък пробег между зарежданията (примерно София-Варна трябва да зареждаш 2-3 пъти), постоянно тегло от над 100кг, което мъкнеш със себе си, понижената мощност. След НГ метана се вдига с 20%. Така че - ти си прецени сам - дали да караш за 6-7лв/100, но да забравиш всякакви спортни амбиции, и съответно удоволствие от шофирането, или за 10-11лв/100км, но колата да си върви както и на бензин 

метана си заслужава във всички случеи и със инжекцион няма да имаш проблеми нито на метан нито на бензин. На метан колата ще ти се скопи разбирасе но не много докато на бензин нещата си остават същите както и преди.
За метан е по добре да си поставиш италиански инжекцион (нещо българските метанови не се сработват добре със VW деигатели) което означава че триабва да подгорвиш повече от 2000 лв но ако въртиш километри си заслужава.
САМО НЕ МУ СЛАГАЙ ПЛОЧКА!!
За метан е по добре да си поставиш италиански инжекцион (нещо българските метанови не се сработват добре със VW деигатели) което означава че триабва да подгорвиш повече от 2000 лв но ако въртиш километри си заслужава.
САМО НЕ МУ СЛАГАЙ ПЛОЧКА!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
group® написа:Има един раздел малко по-надоло ... за газови неща и там има доста писано по въпроса![]()
Аз по точно описание не бих измислил

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Газ или Метан
Shads написа:извинявам се ако има проблем с постването на темата тук...
та въпросът ми е може ли на двугател на пассат 2000 куб. DOHC 16v да му се сложи газова или метанова уредба.и ако може пълен инжекцион ли трябва да буде.благодря предварително.
Слагай Метан и ще се родиш, аз съм така от 3 месеца и нямам поблеми
20 км в софия ги вземам за 70 минути в задръстванията, и ми гори по 7 кг метан на сто км , на дълъг път ми гори 4 кг метан на сто км.
НАЙ ВАЖНО е да намериш кадърен майстор да не ти осере колата

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59366
ето една тема от БМВ форума.
ето една тема от БМВ форума.
Върни се в “Автогазови уредби”