Питане за пералня

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 17 сеп 2005 13:25

Pichaga написа:...взех аристон...

Няма по-добра пералня в този ценови клас. Като не говоря само за един а за всичките им модели като цяло. bowdown
Оттук нататък, забравяш за проблеми с тази част от бялата си техника. Само купуваш хубав прах за жената и си пиеш блажено биричката Guin
Само че доколкото говорих с pas1.8mi, той не е склонен да отдели 600+ до ++ лева и затова клони към евтини марки и модели. И както му казах и по телефона, по-добре да се ориентира към по-слаб модел на по-реномирана марка, отколкото към натруфен с "екстри" модел и с нереални данни по етикетите,които ги има само на книга, на световно-неизвестна българска търговска марка, сдйелана в повечето случаи от братския китайски народ или в измислени "фабрики" в Турция (не упреквам турската стока, там има и много добри заводи за всякаква техника).
Гаранция дали ще даде дефект НЯМА. Това е техника и не е застрахована от дефекти. Лично аз използвам MIELE, което се води уж мерцедеса на бялата техника с цени започващи от 1000+ лв (има и много рециклирани по магазините втора употреба на 350+ лв. които също са по-добър вариант от нова марка "пудел") и пак миналата седмица дефектира и сменях платка :( . Но факт е, че реномираните марки дефектират много по-рядко.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 17 сеп 2005 13:56

ми аз съм и индезит и също нямам никви проблеми, майка ми е с по-стар модел индезит вече 5-6 години пак никви проблеми

Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Съб 17 сеп 2005 14:34

Според мен сравнително по-евтина но 99% качествена е на Gorenije.

В къщи всичката ми бяла техника е такава и съм много доволен, досега никакави проблеми не съм имал.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 17 сеп 2005 14:42

Аз съм с Gorenije.Ама е на една година и нямам впечатление!!!В смисал такъв, че една година е ништо време иначе няма проблеми.Но мисля че тези с горно отваряне са по професионални.Естествено защото барабана е на два лагера. От друга страна май е малко по-неудобна за работа.но само не и НЕО!!!Майка ми кара вече7-8 години със Siltal (Италианска марка) тази година почна да цика.Ушите на които са закрепени опорите бяха за малко смазване.След греста заспа и си мисли за другите 7-8 години!!!
Забравих да кажа ако чакаш или вече имаш дете и е БЕБЕ вземи задължително маркова.Във вкъщи минимум веднъж на ден се пълни пералнята, а съм само с едно дете, ама то и жената е като дете..........!!!!!!!!!!
Що се отнася за марковите чипове на NEC, Philips или други - никой няма намерение да спира да си продава ел. елементите.Друг е въпроса че си оставят ръчичките по тях.От друга страна има много неща(поне в компутрите) който не са маркови но излизат много сполучливи!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 17 сеп 2005 14:53

Разбрано колеги.Няма да е НЕО.Ще действам нещо със Съни. :D
Благодаря на всички за отзивчивостта. :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 17 сеп 2005 15:05

Aз съм с "Конелиано" със сушилняот 1998 г.. Досега си пере.Не съм я ремонтирал още, но май ще е скоро -взе да хърка лагер
Като купуваш гледай да е с електронно управление на оборотите на мотора. /Аристон, Конелиано/ Когато тръгва да центруфугира тръгва с много малки обороти и после бавно набира обороти за да се разпредели прането и за да не тръгне към вратата пералнята за да простира сама :)
Управлението е със симистор и се ремонти лесно .Обикновенно има 1резистор 5 или 8 вата който прегаря след време.

Последна промяна от kris11 на Нед 18 сеп 2005 15:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 17 сеп 2005 15:10

Аз пък съм с Перла 05,взел съм я когато се роди дъщерята-94год.
значи вече 11 години пералнята не е мръднала(пу да не е на уроки) и по нея няма едно петънце ръжда.
Само един път изпатка някаква помпичка,която ми я смениха за 15 мин и струваше към 30 тина лева.
Не че съветвам колегата да купува такава,то не знам и дали вече се произвеждат ,само искам да кажа една блага дума за един наистина български продукт.

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Съб 17 сеп 2005 15:15

преди броени дни взех една Индезит, опит не мога да споделя, че още е в найлоните :-) ама родителите миимат Аристон, който е направо бетон :-) - мн. добра
относно марки от рода НЕО съм леко скептичен

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 17 сеп 2005 17:30

Ох и аз трябва да купувам пералня принципно, мислех китайска да взимам SANG защото имам такава микровълнова и си бачка, но... май почнах да се разубеждавам. Все пак си мисля, че SANG е по-добро от NEO..

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Съб 17 сеп 2005 17:34

Още един глас за Аристон. Сигурно от малкото перални, които перат вълнени дрехи и пердета, без да ги съсипват.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 17 сеп 2005 19:42

малко късно, но да споделя вижданията си - задължитено горно пълнене :) ползвам Whirpool 3 години - бетон е.

А за НЕО да споделя - купих си най-гъзарската им микровълнова фурна с грил и конвекция. Разопаковм, монтирам, пискам - небачка. Сменят ми я след 3 дни (ако нетръгне от раз я сменят до 3 дни) - втората отвреме навреме бъгясва софтуера и, и полвината и декоративни елементи по нея се разлепиха за 6 месеца и сега изглежда по-зле от 6 годишният ми самсунг.

Така че, НЕО - твърдо НЕ! :)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 18 сеп 2005 16:33

HF написа:Още един глас за Аристон. Сигурно от малкото перални, които перат вълнени дрехи и пердета, без да ги съсипват.

Не една от малкото, а единствената марка перални машини, сертифицирана от Woolmark с "Woolmark platinum care".
http://www.abv.com.ua/advice_marketnews_wof.php
musura написа:задължитено горно пълнене

Малко спорен въпрос. Вярно е че са на два лагера, но при другите си има балансираща система с противотежести,пружини и амортисьори, които достатъчно добре се справят за да може при центруфугиране барабана да се върти с до 1800 об. без да и стане нищо на пералнята, дори и само на един лагер.
Недостатъка на пералните с горно пълнене е липсата на люк и по-неудобната работа с тях, особено когато трябва да въртиш на ръка пълен барабан с мокри дрехи (при вкл. опция "без центруфуга") за да го откриеш от къде се отваря.
Така че дали ще е с предно или с горно пълнене пералнята - за избора на това, главна роля играе разполагаемото място и габаритите на уреда.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 18 сеп 2005 16:46

Sunny написа:Така че дали ще е с предно или с горно пълнене пералнята - за избора на това, главна роля играе разполагаемото място и габаритите на уреда.

Точно така :) В крайна сметка съм убеден, че и двата вида имат плюсове и минуси. Ти като специалист в тази област, би трябвало да предложиш на редовите потребители, примерно списък с най-доброто в определен ценови клас - примерно до 300 лв; до 500 лв; до 700 лв и така нататък. Мисля, че ще доста полезно като информация, защото примерно в ценови клас до 500лв Аристон може да са Но.1, но при моделите до 700лв. друга марка да има по-добър модел.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 18 сеп 2005 20:17

Аз съм от началото 2000г със Самсунг и досега не е правила проблеми. Тиха е и аз съм доволен. Плюс това когато я купувах не беше скъпа.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Нед 18 сеп 2005 20:42

Candy със сушилня от 1995 год. Само веднъж не можахме да перем, защото в момента водата беше спряла...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”